Support

Feedback

Hjälp oss att förbättra vår service genom att delta i en kort undersökning baserad på dina upplevelser av Canons supportwebbplats.

Delta i vår undersökning

Nej tack

Slideshow_EOS Camera Software

Programvara och appar för EOS-kameror

Canon erbjuder ett urval av tillvalsprogram och appar för att du ska få ut mesta möjliga av din digitala EOS-systemkamera. Beskrivningar och länkar för hämtning av de olika programmen och apparna finns på den här sidan.

Observera att för vissa äldre EOS-modeller kommer du inte att kunna hämta alla de aktuella programvarorna under den aktuella produkten.

Aktuell programvara

Använd länkarna nedan för att öppna beskrivningar för det aktuella utbudet med tillgängliga Canon-program för din digitala EOS-systemkamera –

Digital Photo Professional

Digital Photo Professional (DPP) är ett avancerat RAW-bildbehandlings-, visnings- och redigeringsprogram för EOS-digitalkameror. Med DPP kan du enkelt utföra grundläggande och avancerad redigering och utskrift av RAW-bilder. Exempel på tillgängliga redigeringsfunktioner är bildrotation, inställning av vitbalans, dynamiskt omfång och färg samt finjustering av tonkurvan.

DPP stöder sRGB, Adobe RGB, Wide Gamut RGB och färghanteringssystem (CMS) med hjälp av ICC-profiler (International Color Consortium).

Du kan hämta den senaste versionen av DPP eller en uppdatering för den aktuella versionen genom att välja din produkt på sidan med EOS-kameror. Det finns också en praktisk användarhandbok för DPP som du kan hämta.

Digital Photo Professional ingår när du installerar EOS-kamerans programvara första gången.

EOS Utility

EOS Utility gör det lätt att överföra bilder från EOS-kameran till datorn. Du har möjlighet att överföra alla bilder på en gång eller välja enskilda bilder att överföra. Programmet integreras dessutom enkelt med Digital Photo Professional och ImageBrowser EX.

Med EOS Utility kan du också fjärrstyra kameran från datorn med hjälp av den gränssnittskabel som levererades med kameran, via Wi-Fi om kameran har inbyggt stöd eller via en separat trådlös filsändare.

Du kan hämta den senaste versionen av EOS Utility eller en uppdatering för den aktuella versionen genom att välja din produkt på sidan med EOS-kameror. Det finns också en praktisk användarhandbok för EOS Utility som du kan hämta.

EOS Utility ingår när du installerar EOS-kamerans programvara första gången.

ImageBrowser EX

Observera att ImageBrowser EX nu har ersatt ZoomBrowser EX.

ImageBrowser EX är ett program för hantering av bilder som du har tagit med din Canon EOS-kamera som tillhandahåller en enkel procedur för allt från att hämta, organisera och redigera bilder till att skriva ut eller skicka bilder som e-postbilagor.

Du kan utföra många av de funktioner som finns i Adobe Photoshop som att beskära bilder, konvertera JPEG- och RAW-bilder och justera kontrast och färgmättnad. Du kan också skapa och skriva ut personliga fotoalbum eller skapa panoramabilder från flera bilder med hjälp av PhotoStitch som även ingår.

Map Utility kan också nås via ImageBrowser, vilket gör att du kan märka bilden med fotograferingsplatsen. Detta gäller endast EOS-kameror med GPS-funktion.

Du kan hämta den senaste versionen av ImageBrowser EX eller en uppdatering för den aktuella versionen genom att välja din produkt på sidan med EOS-kameror. Det finns också en praktisk användarhandbok för ImageBrowser EX som du kan hämta.

ImageBrowser EX ingår när du installerar EOS-kamerans programvara första gången.

Picture Style Editor

Med programmet Picture Style Editor kan du skapa egna personliga bildstilsfiler och ge dina bilder ett utseende som du vill ha. Dessa bildstilar kan sedan tillämpas på bilderna i samband med RAW-bearbetningen eller läsas in i kameran och tillämpas vid fotograferingstillfället.

Du kan hämta den senaste versionen av Picture Style Editor genom att välja din produkt på sidan med EOS-kameror. Det finns också en praktisk användarhandbok för Picture Style Editor som du kan hämta.

Picture Style Editor ingår när du installerar EOS-kamerans programvara första gången.

PhotoStitch

Med PhotoStitch kan du välja ut flera foton av ett stort motiv och enkelt sammanfoga dem till en panoramabild. Det här verktyget är särskilt användbart för att skapa bilder i liggande format som är för stora för att fotografera med kameran.

Du kan hämta den senaste versionen av PhotoStitch genom att välja din produkt på sidan med EOS-kameror. Observera att PhotoStitch nu också är tillgänglig som en del av ImageBrowser EX.

PhotoStitch ingår när du installerar EOS-kamerans programvara första gången.

EOS Movie Plugin

EOS Movie Plugin möjliggör inloggning och överföring av videomaterial från utvalda avancerade Canon EOS-kameror till Apples redigeringsprogram Final Cut Pro.
Tilläggsprogrammet konverterar EOS-video till Apples högkvalitativa ProRes 4:2:2-codec ungefär dubbelt så snabbt som med Apples standardkonvertering. Dessutom kan användarna lägga till tidskod, namn på filmrullen och metadata när de redigerar videomaterialet.

Du kan hämta den senaste versionen av EOS Movie Plugin genom att välja din produkt på sidan med EOS-kameror.

Canon RAW Codec

Canon RAW Codec är ett tilläggsprogram för Windows som gör att du kan importera och visa Canon RAW-bildfiler med ett program som Windows Visningsprogram för bilder och fax.

Du kan hämta den senaste versionen av Canon RAW Codec genom att välja din produkt på sidan med EOS-kameror.

Arkiverad programvara

Använd länkarna nedan för att öppna beskrivningar för gammal programvara som Canon nu har ersatt –

ZoomBrowser EX

Observera att ZoomBrowser EX nu har ersatts med ImageBrowser EX.

ZoomBrowser EX är ett program som gör att du enkelt kan hantera och redigera dina bilder. Du kan bearbeta RAW-bilder, skapa panoramabilder och på distans ta bilder med kameran från datorn.

Alla funktioner i ZoomBrowser EX finns nu tillgängliga i ImageBrowser EX som du kan hämta genom att välja din produkt på sidan med EOS-kameror.

Appar

Använd länkarna nedan för att öppna beskrivningar för det aktuella utbudet av Canon-appar –

EOS Remote

Canon EOS Remote är ett kostnadsfritt program för Apple iOS- eller Android-telefoner och -surfplattor som gör det enkelt att ta foton och kolla bilder direkt från en smartphone som är ansluten till en Canon EOS-kamera via Wi-Fi.

Ett urval av nyckelfunktionerna som är tillgängliga när du använder EOS Remote är markerade nedan –

  • Justera fotograferingsinställningar och exponeringsvärden, välj fokuseringspunkt, justera skärpa och utlös slutaren på distans från din smartphone
  • Bläddra, ta bort och gradera stillbilder och filmer på distans
  • Spara bilder som är tagna med EOS-kameror till enheten

Mer information finns på vår EOS Remote-sida.

EOS Companion

Canon EOS Companion är ett kostnadsfritt program för Apple iOS- eller Android-telefoner och -surfplattor, och innehåller en interaktiv guide där du kan lära dig mer om kamerans funktioner och hur du tar bättre bilder.

Tänk på att en del av innehållet i den här appen för närvarande är specifikt för EOS 1200D.

Ett urval av nyckelfunktionerna i EOS Companion är markerade nedan –

  • En guide lär dig att hantera EOS 1200D-kontrollerna
  • Lär dig grunderna inom digital systemfotografering med videolektioner
  • Lär dig att använda principerna för fotografering med stegvisa övningar
  • Hitta lösningar på vanliga fotograferingsproblem

Mer information finns på vår EOS Companion-sida.