Vill du bli en bättre fotograf? Anmäl dig till Canons Fotoskola.

Våra inspirerande och kunniga kursledare hjälper dig att få ut mer av din digitala systemkamera. Allt för att du, oavsett vilken nivå du befinner dig på, ska få möjligheten att närma dig proffsen med stora steg. Lär dig allt för att ta fantastiska bilder!

Grundkurs

Har du kanske precis köpt din första systemkamera? Eller vill du lära dig grunderna och komma igång med ditt fotograferande? Då är grundkursen perfekt för dig!


Våra erfarna och inspirerande kursledare går igenom grunderna för att fotografera med en digital systemkamera. Vi reder bland annat ut begreppen slutartid, bländare och ISO-tal. Du kommer att få en inblick i varför man har olika objektiv, en gedigen genomgång av kamerans grundfunktioner.

Du kommer att lära dig din Canon EOS digitala systemkamera och på så vis bli en bättre fotograf.

Ett kurstillfälle 3 timmar, det innebär att du kommer ha möjlighet att kunna få konkreta tips och ställa frågor direkt till kursledaren under hela kursen. Efter avslutad kurs får du med dig kursmaterialet hem, så att du kan fortsätta att utvecklas tillsammans med din systemkamera. I samband med kurstillfället bjuds du även på enklare fika.

Grundkurs 595 kr inkl. moms. Priset gäller per person och kurstillfälle. 

Påbyggnadskurs

Kan du de grundläggande kunskaperna inom fotografering och behärskar bländare, slutartid och ISO-tal? Vill du kanske utmana dig själv ytterligare och växa som fotograf? Då är det påbyggnadskursen du söker. 


Påbyggnadskursen gör dig till en än mer professionell fotograf. Du lär dig om ljusmätning och hur du arbetar med ljuset för att skapa bilden du vill ha. Våra kunniga och inspirerande kursledare går igenom motiv och bildkomposition och lär dig alla reglerna för vinklar, harmoni och det gyllene snittet.

Du får också lära dig hur du bryter mot reglerna, fångar känslor och förmedlar budskap och historier med dina bilder. Ett kurstillfälle 3 timmar, det innebär att du kommer ha möjlighet att kunna få konkreta tips och ställa frågor direkt till kursledaren under hela kursen. Efter avslutad kurs får du med dig kursmaterialet hem, så att du kan fortsätta att utvecklas tillsammans med din systemkamera. I samband med kurstillfället bjuds du även på enklare fika.

Påbyggnadskurs 895 kr inkl. moms. Priset gäller per person och kurstillfälle.


 

Canons kursledare

Här kan du läsa mer om Canons inspirerande och kunniga utbildningspool.


Picture_Emely
Emelie Ohlsson
Glad, positiv och sprudlande är tre ord som beskriver Emelie Ohlsson väldigt bra. Emelie driver sedan 2008 eget företag och arbetar på heltid som fotograf. Med stor erfarenhet och inspiration har Emelie förmåga att hjälpa dig att fånga de rätta fotoögonblicken och förmedla kärlek i bilderna. Med över 22 000 unika besökare/vecka driver hon en av Sveriges största fotobloggar.

Läs mer om Emelie på www.emelieohlsson.se

Emelie kommer i första hand hålla kurser i Stockholm.


Picture_Viktor
Viktor Sundberg
Viktor Sundberg är fotograf, författare och utbildare och bor i Göteborg. Som både bröllopsfotograf och naturfotograf har han haft förmånen att utföra en mängd spännande och varierande uppdrag. Viktor brinner för att lära ut foto och har hållit fotokurser och föredrag för privatpersoner och företag i över 10 år. Han skriver även fotoböcker och arrangerar workshops. Viktor Sundberg är även medlem i bildgruppen PhotoNatura. Viktor kan med sin erfarenhet och inspiration hjälpa dig att bli en bättre fotograf.

Läs mer om Viktor på http://www.viktorsundberg.se/.

Viktor kommer i första hand hålla fotokurser i Göteborg.


Picture_Per
Per Hanstorp
Per Hanstorp har arbetat mer än tjugo år som fotograf för tidningar, magasin, företag och organisationer. Specialiteten är porträtt i olika miljöer, samt bildberättelser och resereportage. Han har också arbetat som utbildare i mer än tio år på mediaföretag, myndigheter, skolor och universitet. Ämnena har förutom fotografering även varit bildbehandling och bildjournalistik. Till övriga meriter kan läggas att han kört ut mjölk i Bollebygd, styckat kött i Linköping, grävt gravar i Italien och rivit lyxlägenheter på Manhattan.

Läs mer om Per på www.hanstorp.se
Per kommer i första hand hålla fotokurser i Göteborg.


Picture_Johan
Johan Beijer
Johan Beijer är en hängiven 32-årig frilansfotograf med bas i Uppsala och Stockholm. Som fotograf kastar han sig över alla motiv men lite extra brinner han för människor och natur. Johan tycker det är lika roligt att fotografera som att undervisa vilket har lett till att han arbetar som fotolärare i både egen regi och

Folkuniversitetet.

Läs mer om Johan på http://www.evenemangsfoto.com/.

Johan kommer i första hand hålla kurser i Stockholm, Sundsvall och Malmö.


Picture_Thomas
Thomas H Johnsson
Thomas har varit frilansfotograf sedan 1992 och är aktiv föreläsare och workshopledare inom fotografi. Han var 2007 nominerad till Scanpix Stora Fotopris och 2009 tilldelades han NUDOK-diplomet Nordiska Museet, Stockholm. Thomas har gett ut några böcker och producerat en hel del utställningar exempelvis på Kulturen i Lund, Galleri LaLoge i Paris, Malmö Museer, Nordiska Ministerådet i Köpenhamn, och på Stadsmuseet i Bitola.

Thomas kommer i första hand hålla fotokurser i Malmö.


Picture_Kamilla
Kamilla Kraczkowski
Kamilla Kraczkowski bor i Stockholm och är yrkesverksam sedan 2005. Hon blev frilansare på heltid förra året, innan dess har hon varvat frilansuppdragen med vikariat på flera av landets dagstidningar. Hon tycker om att fota mycket, med en extra stark dragning till reportage och porträtt.
Under åren har Kamilla tagit uppdrag för tidningar, magasin, kommuner, pr-byråer, fotat bröllop, föreläst och undervisat. Hon är ansluten till bildbyrån Folio och jobbar extra på Fotografiska, både i butiken och på Akademin som kursledare. Hon har ständigt ett eget fotoprojekt hon jobbar med och producerar regelbundet utställningar.

Läs mer om Kamilla på http://www.fotografkamilla.com/

Kamilla kommer i första hand hålla fotokurser i Stockholm.