Programvara och appar för EOS-, PowerShot- och IXUS-kameror

Canon erbjuder ett urval av tillvalsprogram och appar för att du ska få ut mesta möjliga av din EOS-, PowerShot- eller IXUS-kamera. Beskrivningar och länkar för hämtning av de olika programmen och apparna finns på den här sidan.

Vissa äldre produkter kanske inte stöds officiellt i det aktuella programmet. Det innebär att inte all programvara kommer att finnas tillgänglig för hämtning när du besöker produktens supportsida.

Aktuell programvara

Använd länkarna nedan för att öppna beskrivningar för det aktuella utbudet med tillgängliga Canon-program för din EOS-, PowerShot- eller IXUS-kamera –

Digital Photo Professional

Digital Photo Professional (DPP) är ett avancerat RAW-bildbehandlings-, visnings- och redigeringsprogram för EOS-digitalkameror och PowerShot-modeller med RAW-kapacitet. Med DPP kan du enkelt utföra grundläggande och avancerad redigering och utskrift av RAW-bilder. Exempel på tillgängliga redigeringsfunktioner är bildrotation, inställning av vitbalans, dynamiskt omfång och färg samt finjustering av tonkurvan.

DPP stöder sRGB, Adobe RGB, Wide Gamut RGB och färghanteringssystem (CMS) med hjälp av ICC-profiler (International Color Consortium).

Du kan hämta den senaste versionen av DPP eller en uppdatering för den aktuella versionen genom att välja din produkt på sidan med EOS- eller PowerShot-kameror. En användbar användarhandbok för DPP finns även att hämta från samma plats via fliken för handböcker.

Digital Photo Professional ingår när du installerar Canon-kamerans programvara första gången.

EOS Utility

EOS Utility gör det lätt att överföra bilder från EOS-kameran till datorn. Du har möjlighet att överföra alla bilder på en gång eller välja enskilda bilder att överföra. Programmet integreras dessutom enkelt med Digital Photo Professional och ImageBrowser EX.

Med EOS Utility kan du också fjärrstyra kameran från datorn med hjälp av den gränssnittskabel (USB) som levererades med kameran, via Wi-Fi om kameran har inbyggt stöd eller via en separat trådlös filsändare.

Du kan hämta den senaste versionen av EOS Utility eller en uppdatering för den aktuella versionen genom att välja din produkt på sidan med EOS-kameror. Det finns också en praktisk användarhandbok för EOS Utility som du kan hämta.

EOS Utility ingår när du installerar EOS-kamerans programvara första gången.

ImageBrowser EX

Observera att ImageBrowser EX nu har ersatt ZoomBrowser EX och ImageBrowser.

ImageBrowser EX är ett program för hantering av bilder som du har tagit med din Canon-kamera som tillhandahåller en enkel procedur för allt från att hämta, organisera och redigera bilder till att skriva ut eller skicka bilder som e-postbilagor.

Du kan utföra många av de funktioner som finns i Adobe Photoshop som att beskära bilder, konvertera JPEG- och RAW-bilder och justera kontrast och färgmättnad. Du kan också skapa och skriva ut personliga fotoalbum eller skapa panoramabilder från flera bilder med hjälp av PhotoStitch som även ingår.

Map Utility kan också nås via ImageBrowser X, vilket gör att du kan märka bilden med fotograferingsplatsen. Detta gäller endast kameror med GPS-funktion.

Du kan hämta den senaste versionen av ImageBrowser EX eller en uppdatering för den aktuella versionen genom att välja din produkt på sidan med EOS-, Powershot- eller IXUS-kameror. En praktisk användarhandbok för ImageBrowser EX finns även att hämta från samma plats via fliken för handböcker.

ImageBrowser EX ingår när du installerar Canon-kamerans programvara första gången.

ImageBrowser EX installerar automatiskt Microsoft Silverlight från Microsoft-servern. Kontrollera att du har en fungerande Internetanslutning för att kunna utföra den här installationen.

Picture Style Editor

Med programmet Picture Style Editor kan du skapa egna personliga bildstilsfiler och ge dina bilder ett utseende som du vill ha. Dessa bildstilar kan sedan tillämpas på bilderna i samband med RAW-bearbetningen eller läsas in i kameran och tillämpas vid fotograferingstillfället.

Du kan hämta den senaste versionen av Picture Style Editor genom att välja din produkt på sidan med EOS-kameror. Det finns också en praktisk användarhandbok för Picture Style Editor som du kan hämta.

Picture Style Editor ingår när du installerar EOS-kamerans programvara första gången.

PhotoStitch

Med PhotoStitch kan du välja ut flera foton av ett stort motiv och enkelt sammanfoga dem till en panoramabild. Det här verktyget är särskilt användbart för att skapa bilder i liggande format som är för stora för att fotografera med kameran.

Du kan hämta den senaste versionen av PhotoStitch eller en uppdatering för den aktuella versionen genom att välja din produkt på sidan med EOS-, Powershot- eller IXUS-kameror. Observera att PhotoStitch nu också är tillgänglig som en del av ImageBrowser EX.

PhotoStitch ingår när du installerar Canon-kamerans programvara första gången.

EOS Movie Plugin

EOS Movie Plugin möjliggör inloggning och överföring av videomaterial från utvalda avancerade Canon EOS-kameror till Apples redigeringsprogram Final Cut Pro.
Tilläggsprogrammet omvandlar EOS-filmer till Apples högkvalitativa ProRes 4:2:2-codec ungefär dubbelt så snabbt som med Apples standardkonvertering. Dessutom kan användarna lägga till tidskod, namn på filmrullen och metadata när de redigerar videomaterialet.

Du kan hämta den senaste versionen av EOS Movie Plugin genom att välja din produkt på sidan med EOS-kameror.

Canon RAW Codec

Canon RAW Codec är ett tilläggsprogram för Windows som gör att du kan importera och visa Canon RAW-bildfiler med ett program som Windows Visningsprogram för bilder och fax.

Du kan hämta den senaste versionen av Canon RAW Codec genom att välja din produkt på sidan med EOS-kameror.

Arkiverad programvara

Använd länkarna nedan för att öppna beskrivningar för gammal programvara som Canon nu har ersatt –

ZoomBrowser EX och ImageBrowser

Observera att ZoomBrowser EX, som tidigare var tillgänglig för Windows, och ImageBrowser, som tidigare var tillgänglig för Mac, nu har både kombinerats ihop i en enda programvara som heter ImageBrowser EX.

ZoomBrowser EX och ImageBrowse är program som gör att du enkelt kan hantera och redigera dina bilder. Du kan bearbeta RAW-bilder, skapa panoramabilder och på distans ta bilder med kameran från datorn.

Alla funktioner i ZoomBrowser EX och ImageBrowse finns nu tillgängliga i ImageBrowser EX som du kan hämta genom att välja din produkt på sidan med EOS-, Powershot- eller IXUS-kameror.

Appar

Använd länkarna nedan för att öppna beskrivningar för det aktuella utbudet av Canon-appar –

Camera Connect

Observera att Camera Connect nu har ersatt både EOS Remote-appen och CameraWindow-appen.

Om du tidigare har anslutit din EOS-, PowerShot- eller IXUS-kamera till antingen EOS Remote- eller CameraWindow-appen uppstår det ett anslutningsfel när du försöker ansluta samma kamera till den nya Camera Connect-appen.

För att lösa problemet måste de tidigare anslutningsinställningarna för antingen EOS Remote eller CameraWindow som sparats i kameran tas bort. Anvisningar för hur du gör det hittar du genom att välja produkten och läsa FAQ-frågan med rubriken Kameran ansluts inte till kamerans anslutningsapp. 

Camera Connect-appen är nu kompatibel med enheter som kör Android 5.0 – Lollipop.

För närvarande planerar Canon inte att göra Camera Connect-appen kompatibel med Windows-telefoner.

Canon Camera Connect är en kostnadsfri app för Apple iOS- och Android-telefoner och -surfplattor, som kombinerar alla funktioner som tidigare fanns i antingen EOS Remote- eller Camera Window-appen.

När den är ansluten till en EOS-, PowerShot- eller IXUS-kamera med Wi-Fi-funktioner kan du enkelt ta bilder och kontrollera dina bilder direkt från din smartphone eller surfplatta.

Ett urval av nyckelfunktionerna som är tillgängliga när du använder Camera Connect är markerade nedan –

 • Fjärrstyr slutare, optisk zoom, självutlösare och blixt på Wi-Fi-kameran
 • Bläddra bland och visa lagrade bilder i kameran från din smartphone eller surfplatta
 • Dela med dig av dina bilder online med hjälp av dataanslutningen till din smartphone eller surfplatta
 • Spara bilder som är tagna med Canon-kameror till din smartphone eller surfplatta 

Mer information finns på vår Camera Connect-sida.

EOS Companion

Canon EOS Companion är ett kostnadsfritt program för Apple iOS- eller Android-telefoner och -surfplattor, och innehåller en interaktiv guide där du kan lära dig mer om kamerans funktioner och hur du tar bättre bilder.

Ett urval av nyckelfunktionerna i EOS Companion är markerade nedan –

 • En guide lär dig att hantera kamerans kontroller
 • Lär dig grunderna inom digital systemfotografering med videolektioner
 • Lär dig att använda principerna för fotografering med stegvisa övningar
 • Hitta lösningar på vanliga fotograferingsproblem

EOS Companion-appen finns till följande EOS-modeller  -

EOS 100D
EOS 750D
EOS 760D
EOS 1200D
EOS M3

EOS Remote

Observera att EOS Remote-appen har ersatts av Camera Connect-appen. 

För närvarande planerar Canon inte att göra EOS Remote-appen kompatibel med Windows-telefoner.

Canon EOS Remote är ett kostnadsfritt program för Apple iOS- eller Android-telefoner och -surfplattor som gör det enkelt att ta foton och kolla bilder direkt från en smartphone eller surfplatta som är ansluten till en Canon EOS-kamera via Wi-Fi.

Ett urval av nyckelfunktionerna som är tillgängliga när du använder EOS Remote är markerade nedan –

 • Justera fotograferingsinställningar och exponeringsvärden, välj fokuseringspunkt, justera skärpa och utlös slutaren på distans från din smartphone eller surfplatta
 • Bläddra, ta bort och gradera stillbilder och filmer på distans
 • Spara bilder som är tagna med EOS-kameror till din smartphone eller surfplatta

Mer information finns på vår EOS Remote-sida.

CameraWindow

Observera att appen CameraWindow har ersatts av appen Camera Connect. 

För närvarande planerar Canon inte att göra CameraWindow-appen kompatibel med Windows-telefoner.

Canon CameraWindow är ett kostnadsfritt program för Apple iOS- och Android-telefoner och -surfplattor som gör det enkelt att ta foton och kolla bilder direkt från en smartphone eller surfplatta som är ansluten till en PowerShot- eller IXUS-kamera med Wi-Fi-funktioner.

Ett urval av nyckelfunktionerna som är tillgängliga när du använder CameraWindow är markerade nedan –

 • Fjärrstyr slutare, optisk zoom, självutlösare och blixt på Wi-Fi -kameran
 • Bläddra bland och visa lagrade bilder i kameran från din smartphone eller surfplatta
 • Dela med dig av dina bilder online med hjälp av dataanslutningen till din smartphone eller surfplatta