no consumer

Låt dig inspireras av Canon

Vi har sammanställt berättelser från Canon-fans, amatörfotografer och några av de främsta fotograferna och videofilmarna i branschen, där de delar sina kunskaper, erfarenheter, tips och hemligheter av hantverket – allt för att inspirera dig att ta ditt fotograferande till en ny nivå.

JorgKyas_Hero

Porträttfotografering med Jörg Kyas

Nästan alla bilder vi tar är porträttbilder och även om det verkar enkelt är det riktigt svårt att sätta sin egen personliga prägel på dem. Vi pratade med den berömde porträttfotografen och Canon Explorer Jörg Kyas om hans arbete med porträtt och hur han förenar sitt personliga och professionella fotograferande.

Läs mer

Konst in action med Lorenz Holder

Fotografen Lorenz Holder började sin karriär som semiprofessionell snowboardåkare, men efter en svår skada tvingades han sluta. Det ledde till att han plockade upp kameran och började fotografera sport i stället för att själv delta. I en exklusiv intervju möter han CPN-skribenten Steve Fairclough för att diskutera sitt arbete, sitt sätt att skapa bilder och varför han tycker om att arbeta med Canons systemkameror i EOS-serien och EF-objektiv.

Läs mer

Lorenz-Holder-Snowboarder-Mountain
Still Sea Stephen McNally

Fotografering med lång exponering med Stephen McNally

Frisören och Canon-entusiasten Stephen McNally började fotografera för bara 8 år sedan. Nu har han en egen utställning med långtidsexponerade svartvita fotografier och allt har gått väldigt snabbt – för någon som bemästrar konsten att ta det långsamt.

Läs mer

Canon Explorer Sébastien Devaud

Sébastien Devaud har varit filmregissör och producent i över 16 år och har framför allt en stor passion för bilder. I slutet av nittiotalet spelade han in och efterbearbetade reklamfilmer och musikvideor. Numera jobbar han med TV-sändningar och hans arbete utmärker sig genom moderna effekter för belysning och skärpedjup. Han fattade också direkt filmpotentialen hos den revolutionerande systemkameran EOS 5D Mark II, och i dag använder han Canons hela utbud av kameror och objektiv i alla sina produktioner.

Läs mer

Sébastien-Devaud-Tunnel-Bubblecar
Sepia-Station-Nelson- Lourenço

Fånga "leende själar" av Nelson Lourenço

Nelson Lourenço föddes i Lissabon, Portugal. Han är amatörfotograf, har en magisterexamen i maskinteknik och är doktorand i marknadsföring. Fotografering är något som alltid intresserat honom. Och när en vän lånade ut sin Canon-kamera till Nelson under en helg var det kört.

Läs mer

Canon Explorer Quentin Caffier

Canon Explorer Quentin Caffier är baserad i Paris, där han arbetar med en grupp professionella konstnärer som kallar sig "Five Monkeys Studio". Quentin, som är influerad av fotografer och filmskapare som Desiree Doiron, Guy Bourdin, David Cronenberg och Wes Anderson, arbetar med reklam och mode och har haft flera utställningar i Paris (Artcurial, Galerie 13 Sévigné, Glaz'art, Salon des Miroirs). Vi frågade Quentin om hur han använder färger i sitt arbete och hur han arbetar i sin ateljé för att åstadkomma sin unika estetik.

Läs mer

Fauve-Hautot-Quentin-Caffier
Surfer-Samo-Vidic

Fånga snabb action

Sportfotografen Samo Vidic, född och uppvuxen i Bled, Slovenien, började som amatörfotograf vid 17 års ålder. Han var fascinerad av vad som kunde göras med olika kameror, objektiv och film. Han lärde sig snabbt och insåg att det här kanske var drömjobbet.

Läs mer

Canon Explorer – Clive Booth

Clive Booth är mode-, skönhets- och porträttfotograf och filmskapare. Han är känd för sin säregna stil med selektivt fokus i naturliga, tillgängliga, kontinuerliga och befintliga ljussättningar, vilket ger hans verk en atmosfärisk, intim och ibland eterisk kvalitet.

Läs mer

Lifeboat-Portrait-Clive-Booth
Paddling-Johnny-Haglund.jpg

Ta med människor för att lägga till en ny dynamik

Den norske fotografen Johnny Haglund förklarar tankarna bakom några av sina foton och hur han genom att ta med människor i kompositionerna kan lägga till en ny dynamik.

Läs mer

Dina foton, våra favoriter

Ta en titt på våra favoriter bland era bidrag till galleriet utifrån månadens tema Min stad. Varje foto ger oss en glimt av ett motiv eller en stämning som är unik, och återger en oförglömlig upplevelse.

Läs mer

Burano-Estelle-Moreau.jpg
Günter-Tolar-Christian-Anderl

Finslipa konsten att ta porträttbilder, av Christian Anderl

Canon Explorer Christian Anderl, en entusiastisk musiker och begåvad kock, är också en internationell fotograf som specialiserat sig på kommersiell porträttfotografering. Han har en stark kundstock, som bland annat inkluderar Red Bull, Ikea och Universal.

Läs mer

Havsmiljö- och actionfotograf Steve Deer

Steve Deer, kreativ ledare inom reklam, betraktar de lokala nejderna på Wirral-halvön i nordvästra England som sin fotografiska lekplats. Varje helg vandrar han runt med sin kamera och hittar alltid något nytt att fota eller ett annorlunda perspektiv.

Läs mer

Horse-Beach-Steve-Deer
Gymnast-Eddie-Keogh.JPG

Eddie Keogh

Prisbelönta Canon Explorer Eddie Keogh frilansar som sportfotograf. Han arbetade för brittiska rikstidningar från 1986 till 2005, då han började som uppdragsfotograf hos Reuters. Vid 21 års ålder bevakade Eddie sitt första OS i 1988 i Los Angeles, USA Han har fotograferat åtta fotbolls-VM – och i stort sett alla tänkbara sporter.

Läs mer

Capture ever changing cities, av Beno Saradzic

Den flerfaldigt prisbelönta Beno Saradzic är en slovensk tidsintervallfilmare, fotograf och bildkonstnär som upptäcker världarna inom fotografering och tidsintervallfilmning.

Läs mer

Beno_Saradzic
Franco-Banfi

Shooting for sharks, av Franco Banfi

Den här månaden talar vi med Canon Explorer Danny Green, en flerfaldigt prisbelönt naturfotograf. Han berättar om sin kärlek till undervattensfotografering och hur det är att försöka få den perfekta bilden när du omges av blåhajar.

Läs mer

Om du har några frågor om eller anmärkningar på en bild som visas i Canons galleri eller Canons Showcase, kontakta showcase.gallery@canon-europe.com

Håll dig informerad

Nästa på tur: Se världen utan sökare.

Prenumerera på nyhetsbrevet