Bubble Jet-teknologi

Bubble Jet är namnet på Canons mest välkända egna teknologi. En mikrouppvärmningsenhet är inbyggd i varje bläckmunstycke på skrivhuvudet.

Bläcket värms upp genom att ögonblicklig elström flödar genom mikrouppvärmningsenheten, så att bläckdropparna skjuts ut från munstycket under värmetrycket. Tack vare den här teknologin har vi kunnat erbjuda skrivare med mycket högre kvalitet och till ett mycket lägre pris än de standardbläckstråleskrivare som har piezoelektriska enheter. Canons Bubble Jet-system är en bläckstrålemetod utan motstycke, som har utvecklats ur våra teknikers önskemål om att skapa en idealisk skrivare för bildhantering.

Tack vare alla ansträngningar som lades på att uppfinna en bläckstråleutskrift med hög hastighet och hög kvalitet har Canon överkommit många tekniska svårigheter. Det har lett till att en helt ny värld av färggrafik med fotokvalitet har öppnats. Nu lägger vi till ytterligare en del högteknologi – vår MicroFine Droplet Technology – som är den nya generationens Bubble Jet-teknologi inbyggd i BJC8200 och i vissa andra serier. I MicroFine Droplet Technology används en ekonomisk och ultraexakt tillverkningsprocess för munstycken som har utvecklats efter de optiska maskintekniker som Canon är känd för, tillsammans med en revolutionerande bläckutsläppsprincip. Med MicroFine Droplet Technology kommer utbudet av tillämpningar i Bubble Jet-systemet att utökas väsentligt.

Canons toppmoderna Bubble Jet-teknologi fortsätter att utvecklas. I framtiden kommer nya framsteg att utmärka en tidsepok där alla kan få vilken text och grafik de vill, oavsett var de befinner sig, med hög hastighet och överlägsen bildkvalitet. 

Närliggande webbplatser

spacer
					image

Om Canon

Filosofi
Forskning och utveckling
Canon teknologi
Fakta och historik
Förfalskade produkter
Parallel Products Information
Canon Technology
Optisk teknik
Elektrofotografisk teknik
Ultraprecisionsteknik
Produktionsteknik
Programvaruteknik
Systemintegrationsteknik
Bubble Jet-teknologi
Enhetsteknologi
Informations- och telekommunikations- teknologi
Miljöteknik
Nästa generations teknik