Vinnare i fototävlingen Earth Hour 2009 utsedda!

Ralf Pergandé vann fototävlingen Earth Hour 2009 med sin serie "Earth Hour Stockholm - Den tysta Närvaron". Han vinner en Canon EOS 1000D.

Juryns motivering till vinnarbilden:

"Vinnarbilderna visar på ett fantasifullt sätt Earth Hour där den maskerade figuren skapar balans i bilden och får betraktaren att fundera, både på figurens roll och på andemeningen av manifestationen. Bilderna är tekniskt mycket bra. Skeppet knyter ihop den "ljusa" och den "mörka" bilden."

På andra plats kom Marcus Bengtsson med sin serie "Vikingen och Läppstiften" med motiveringen "Ett klassiskt motiv men väl valt för att dokumentera Earth Hour.

På tredje plats hittar vi Cecilia Perulf med "godnattsaga". Motiveringen löd: "En bild av hur en vardagshändelse påverkas av Earth Hour. Innehåller mycket känsla och värme."

Andra till fjärde pris är en Canon IXUS 100 IS till ett värde av 3200 kronor. 5-7:e pris är en Selphy ES30 fotoskrivare, värde 1600 kr. 8-10:e pris är boken "Vindar från Arktis" av Staffan Widstrand och Magnus Elander, värde 230 kr. 11-13 pris är en prenumeration av Fotosidan magasin (4 nr) till ett värde av 249 kronor.

Juryn bestod av DN:s bildchef Roger Turesson, Pieter ten Hoopen, Per Karlsson (Canons specialist på proffsfoto), Germund Sellgren från WWF och David Elmfeldt, chefredaktör för Fotosidan.se.

Namn på alla vinnare:
1.   Ralf Pergandé
2.   Marcus Bengtsson
3.   Cecilia Perulf
4.   Felicia Krusell
5.   Hans Anders Gustavsson
6.   Erik Falkenström
7.   Graham Aid
8.   Magnus Bohlin
9.   Alessandro Zavattero
10. Bernt Seipl
11. Martin Pannecke
12. Peter Nilsson
13. Niclas Ribbarp

I tävlingsalbumet hittar du alla de 174 bidrag som vi fick in. De 13 som vunnit pris ligger först i ordningen. Sedan kommer alla bilder utan inbördes ordning. Om du klickar på bilderna får du se hur det såg ut före och under Earth Hour.

Nu visas alla vinnarbilderna från fototävlingen  Earth Hour  2009 i en fotoutställning på Canons huvudkontor i Frösundavik, Gustav III:s Boulevard 26. Du är välkommen att komma förbi och titta vardagar mellan kl. 8.00-17.00. 

spacer
					image