Arkitektkopia i Kristianstad väljer Canon för digitalt färgtryck

Arkitektkopia i Kristianstad utökar sin verksamhet inom digitalt tryck. Genom att investera i en ny färgpress från Canon kan de producera mer material på kortare tid, samt erbjuda sina kunder ett större utbud av tjänster i absolut högsta kvalitet. Canon Business Center i Kristianstad blir i och med detta först i Sverige att installera Canons digitala färgtryckpress imagePRESS C6000VP, som lanserades i början av april

Efter samgåendet med Printexpo vässar nu Arkitektkopia i Kristianstad produktionen av trycksaker i färg. Det sker genom att maskinparken från Canon kompletteras med en ny Canon imagePRESS C6000VP, det första exemplar av denna modell som levereras till Sverige. Arkitektkopia i Kristianstad tar maskinen i bruk redan i mitten av maj. Som enda ägare av denna typ av högkvalitativ digitaltryckpress i Kristianstad med omnejd, bedöms kundunderlaget vara gott.

Denna helt nyutvecklade digitaltryckpress imponerar verkligen. Canons 6000-maskin har marknadens kanske bästa utskriftskvalitet och en mycket bra heltäckande svart. Det här blir ett lyft för hela regionen, då alla lokala företag nu kan skräddarsy sina utskick och få hög kvalitet på det material de använder i sin kundkommunikation, säger Mats Hallengren på Arkitektkopia i Kristianstad.

Arkitektkopia är Sveriges största copyshop-kedja och finns på ett 40-tal platser i landet. Butiken i Kristianstad har sedan tidigare arbetat med den mindre produktionsmaskinen Canon CLC4000 samt storformatsskrivaren iPF 9000. Med hjälp av den nya tryckpressen kommer Arkitektkopia i Kristianstad att kunna öka sin produktivitet och trycka i absolut högsta kvalitet. Dessutom kan de erbjuda sina kunder efterfrågade tjänster såsom personaliserade, skräddarsydda trycksaker med variabeldata.

Arkitektkopia är en viktig kund till oss och vi är glada över att de återigen väljer Canon, särskilt nu när de satsar på att växa sin verksamhet här i Kristianstad, säger Bengt Wallgren, VD för Canon Business Center i Kristianstad. Att vi blir först i Sverige med att leverera en av de nya 6000-maskinerna känns naturligtvis också roligt. Det är en del i vår satsning på att expandera verksamheten inom segmentet produkter och tjänster för grafisk bransch.

För att Arkitektkopia i Kristianstad ska kunna utnyttja den nya digitala färgtryckpressen maximalt omfattar avtalet även Canon Essential Business Builder Program, ett affärsutvecklingsprogram för tryckerier. Inom programmet finns digitaltrycksexperter från Canon som håller utbildningar om digitaltrycksteknik och de nya affärsmöjligheter som den innebär.

 
 
Högupplösta bilder hittar du på ww2.canon.se/web/fg.nsf
 
För ytterligare information, kontakta:
Bengt Wallgren, VD
Canon Business Center Kristianstad
Direkt: 044-20 69 22
E-post: bengt.wallgren@canon.se

Mats Hallengren
Arkitektkopia i Kristianstad
Direkt: 044-590 30 31
E-post: mats.hallengren@arkitektkopia.se

Helen Iwefors
Pressansvarig
Canon Svenska AB
Tel: 08-744 85 30, mobil 073-978 85 30
E-post: helen.iwefors@canon.se
 
Företaget Canon
Canon Svenska AB marknadsför och säljer branschledande produkter och lösningar för kontorsmiljö och grafisk bransch genom franchisingkedjan Canon Business Center och fristående leverantörer. Företaget marknadsför och säljer också produkter och lösningar inom bildhantering till konsument genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare. Canon Svenska AB har drygt 430 anställda och omsätter ca 2000 miljoner kr/år. Det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm, där Canon Svenska AB är en del i den världsomspännande koncernen Canon Inc med säte i Japan. Koncernen har över 115 000 anställda – varav drygt 15 000 i Europa – och omsätter cirka 223 miljarder kronor. Ca 8,3 % av omsättningen år 2007 investeras i forskning och utveckling. Betydande forskarinsatser görs för att få alla företagets produkter och processer så miljöanpassade som möjligt, då koncernen prioriterar miljöfrågorna högt. Canon arbetar globalt med miljöfrågorna och är certifierad enligt ISO14001:2004. Rankades som det mest miljövänliga företaget 2007 av den ideella miljöorganisationen Climate Counts i USA. Mer information om Canon finns på www.canon.se

OmCanon Business Center
Canon Business Center är den delen av Canon som arbetar närmast kunden. Kedjan har cirka 500 medarbetare på 30 platser runt om i landet. Canon Business Center erbjuder på ett professionellt sätt och i nära relation med kunden lösningar för utskrifts- och dokumenthantering. Canon Business Center Kristianstad har 17 anställda och hade en omsättning på 53 miljoner kronor 2007.
 
 
 

spacer
					image