Canon-profilen Stefan Pilotti ny marknadschef för Office Solutions

Stefan Pilotti har arbetat inom Canon i 24 år, varav de senaste nio åren på Canon Europas huvudkontor i Holland. Nu är Stefan tillbaka i Sverige, i rollen som marknadschef för produkter och tjänster för företag. Hans mission är att minska frustrationen hos kunderna genom att göra det säkrare och enklare att lagra, hitta och producera dokument. - Det finns mängder av arbetsmoment och processer där företag kan bli nöjdare och effektivare genom våra lösningar, säger Stefan Pilotti.

Stefan Pilotti började på Canon 1984, som säljare av faxar. Under sin 24 år långa karriär inom företaget har han arbetat på flera positioner både i Sverige och utomlands. Innan han inledde sin internationella bana 1999 var han ansvarig för Canon Business Center, en säljkanal han var med och byggde upp i Sverige på nittiotalet och som numera är exporterat till övriga Europa. Stefan ser sig själv som en riktig "Canon-produkt".

Jag har gått alla steg i Canon-skolan, från dörrknackningsförsäljare till säljchef, produktchef, marknadschef och nu senast en internationell roll. Företaget har givit mig möjligheter att utvecklas hela tiden och det har gjort det lätt att stanna kvar. Nu känner jag mig verkligen inspirerad inför mitt nya uppdrag här på Sverigekontoret, säger Stefan Pilotti, Marketing Manager Office Solutions. Jag ser det som min mission att driva igenom den förändring som vi påbörjat – att gå från att vara ett företag som "kränger burk" till att erbjuda en dokumentlösning som utgår från kundens behov och som spar tid och minskar frustrationen på företaget.

De senaste nio åren har Stefan Pilotti arbetat på det europeiska huvudkontoret i Amsterdam, Holland. Där har han ansvarat för att "EU-anpassa" Canon Europa, det vill säga förändra företagets verksamhetsstruktur för att passa den nya europeiska marknaden. Nu är Stefan tillbaka i Sverige och ska driva Canon Office Solutions tillsammans med tre produktchefer.

När Stefan Pilotti nu kommer tillbaka till Canon Svenska tar han med sig väldigt mycket erfarenheter som är viktiga i rollen som marknadschef för Office Solutions, säger Monica Forsberg, Marketing Director för Canon Business Solutions på Canon Svenska. Stefan har kunnat skapa sig en bred förståelse för marknaden genom sina internationella uppdrag och det kommer vi att ha stor nytta av här i Sverige. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta vårt arbete med ökat fokus på kundbehoven med honom i teamet.

 
 
Högupplösta bilder hittar du på http://ww2.canon.se/web/fg.nsf
 
För ytterligare information, kontakta:
Stefan Pilotti, Marketing Manager Office Solutions
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 85 67
E-post: stefan.pilotti@canon.se

Helen Iwefors
Pressansvarig
Canon Svenska AB
Tel: 08-744 85 30, mobil 073-978 85 30
E-post: helen.iwefors@canon.se 
 
Företaget Canon
Canon Svenska AB marknadsför och säljer branschledande produkter och lösningar för kontorsmiljö och grafisk bransch genom franchisingkedjan Canon Business Center och fristående leverantörer. Företaget marknadsför och säljer också produkter och lösningar inom bildhantering till konsument genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare. Canon Svenska AB har drygt 430 anställda och omsätter ca 2000 miljoner kr/år. Det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm, där Canon Svenska AB är en del i den världsomspännande koncernen Canon Inc med säte i Japan. Koncernen har över 115 000 anställda – varav drygt 15 000 i Europa – och omsätter cirka 223 miljarder kronor. Ca 8,3 % av omsättningen år 2007 investeras i forskning och utveckling. Betydande forskarinsatser görs för att få alla företagets produkter och processer så miljöanpassade som möjligt, då koncernen prioriterar miljöfrågorna högt. Canon arbetar globalt med miljöfrågorna och är certifierad enligt ISO14001:2004. Rankades som det mest miljövänliga företaget 2007 av den ideella miljöorganisationen Climate Counts i USA.

spacer
					image