Canon satsar på svartvitt i ny plattform

2010.04.27 Med den första svartvita serien multifunktionsskrivare för kontorsmiljöer inom den nya plattformen imageRUNNER ADVANCE 6000, får användare hundratals förbättringar som ger en mer effektiv, säker och miljövänlig dokumenthantering. Produkterna integrerar med existerande IT-miljöer och fungerar som ett utmärkt komplement till färgprodukter i dokumentintensiva miljöer.

Stockholm, 27 april 2010. Canon lanserar nu ett första sortimentet med svartvita multifunktionsskrivare inom ramen för sin nya plattform imageRUNNER ADVANCE. De sex nya modellerna för monokrom produktion är utvecklade för kontorsmiljöer av alla storlekar och idealiska för en rad områden såsom offentlig sektor, utbildning, juridik och finans.

– Marknaden för svartvita produkter är stabil och det finns ett tydligt behov av moderna modeller, säger Christoffer Bohrn, produktchef för Office Solutions på Canon Svenska. Produkterna i den nya plattformen passar utmärkt i redan existerande skrivarmiljöer och har mottagits väl inom ett brett spektrum av branscher.

Hundra gånger bättre effektivitet
Canons imageRUNNER ADVANCE-plattform är framtagen för att optimera effektiviteten på kontoret genom automatisering av dokumentflöden samt total integrering med de vanligaste IT-systemen. Den nya svartvita produktlinjen som nu lanseras integreras enkelt med populära Canon-program som uniFLOW, Output Manager (OM) och iW360 liksom tredjepartslösningar.

De nya produkterna bär på hundratals förbättringar i jämförelse med den tidigare plattformen. Till exempel finns en ny kontrollfunktion som ger en snabbare hantering av olika utskriftsjobb och det utvecklade användargränssnittet i pekskärmen gör personliga inställningar tillgängliga med en enkel knapptryckning. Modellerna har också en förbättrad tillförlitlighet då konstruktionen reducerar driftskostnader och minimerar driftstopp.

Copyprintrarna är vidare utrustade med den nya färgskannern Single Pass Duplex som strömlinjeformar pappersintensiva processer. Användare kan skanna upp till 200 bilder per minut (ipm) till flera destinationer. Att samarbeta kring och dela dokument blir enkelt då modellerna är totalt integrerade med Adobe-teknik såsom Adobe® PDF, Adobe® PDF/A-1b och Reader Extensions PDF. Filformatet Adobe® PDF/A-1b gör att dokument kan arkiveras under lång tid.

Säkerhet
De nya modellerna erbjuder avancerade säkerhetsfunktioner som Document Scan Lock Kit, som förhindrar obehöriga att skanna och kopiera känsliga dokument. Integrering med Adobe LiveCycle Rights Management Server ES ger kontroll över tillgängligheten till gemensamma dokument. My Print Anywhere-funktionen med Canons mjukvara uniFLOW OM gör att användarna på ett säkert sätt kan skriva ut från alla enheter i nätverket. Säkerhetsfunktioner som datakryptering och hårddiskradering höjer ytterligare säkerhetsnivån.

Miljö
Den ENERGY STAR-certifierade imageRUNNER ADVANCE-serien har en av de lägsta energiförbrukningarna (TEC*) i sin klass. Modellerna förbrukar över 50** procent mindre energi än tidigare modeller och drar endast 1,5 watt i viloläge.
Den nya serien har analyserats med hjälp av Canons produktutvecklingssystem LCA (Life Cycle Assessment) för att minimera produkters koldioxidutsläpp genom hela livscykeln. Med material som återvunnen plast och bioplast förväntas de nya produkterna att minska koldioxidutsläppen med mer än 10 procent jämfört med tidigare modeller. Canons Green Procurement-policy säkerställer att de nya skrivarna helt överensstämmer med EU:s RoHS-direktiv.

Den nya imageRUNNER ADVANCE 6000-serien inkluderar modellerna imageRUNNER ADVANCE 6055, 6055i, 6065, 6065i, 6075 samt 6075i.

Produkterna finns tillgängliga på den svenska marknaden från och med juni månad och har ett rekommenderat cirkapris från 138 000 SEK.

Canon har även lanserat imageRUNNER ADVANCE 8000-serien, för lättare tryckproduktion. Maskinerna erbjuder utskriftshastigheter på 85ppm, 95ppm respektive 105ppm och är framtagna för den grafiska tryckbranschen och interna tryckerier.

För pressmaterial och högupplösta bilder besök vår bildbank http://www.canon.se/press_centre/image_library/index.asp

Download

Ladda ner hela pressreleasen [PDF, 158 KB]
spacer
					image