XL Office rekryterar ny vd från Canon

2010.04.07. Canons marknadsdirektör Monica Forsberg blir ny vd på XL office.

Monica Forsberg började på Canons callcenter som 23-åring. Nu, efter 22 år på Canon med erfarenheter från åtta olika positioner som allt ifrån kundmottagare på serviceavdelningen och produktspecialist till key account manager och marknadsdirektör, är det dags att gå vidare.

Men Monica överger inte Canon. Istället tillträder hon tjänsten som vd för det av Canon helägda men fristående dotterbolaget XL Office TEAM AB.

– Jag har jobbat nästan hela mitt yrkesliv på Canon. Jag har utbildats inom och hela tiden utvecklats tillsammans med Canon, säger Monica Forsberg. Under mina år har jag hunnit med att vara på både service, sälj och marknad och bevittnat en bransch i förändring och tider av både högkonjunktur och djupaste lågkonjunktur. På Canon har jag också lärt mig att det inte finns några hinder som inte medför möjligheter. Dessa erfarenheter och lärdomar tar jag med mig till XL Office.


XL Office erbjuder kontor på SME-marknaden hårdvara, mjukvara och tjänster inom områdena data/nätverk, dokumenthantering, utskriftslösningar och enklare kontorsmaskiner. XL Office har ett stort urval av högkvalitativa produkter från de bästa leverantörerna under ett och samma tak, samt kompetens för leverans av tjänster för nätverksdrift, datasupport och dylikt. Monica Forsbergs gedigna erfarenhet från moderbolaget Canon passade företagets behov och hon erbjöds jobbet som vd.

- Jag fick en förfrågan om den nya tjänsten och valde att anta utmaningen, fortsätter Monica. Jag drivs av att lära mig nya saker och inspireras av utmaningar. Vd har jag aldrig varit förut och det känns jättespännande. Mottagandet har varit väldigt positivt och jag kan redan se att XL Office har en fantastisk utvecklingspotential, som ska bli mycket roligt att få vara en del av. Från tiden på Canon kan jag produkterna, utvecklingen och branschen som helhet och jag ser fram emot att ta den kunskapen med mig till XL Office och ta företaget till nya höjder i takt med den digitala utvecklingens framfart.

För tillfället jobbar 45 personer på XL Office, och företaget omsatte 88 miljoner under 2009.

För pressmaterial och högupplösta bilder besök vår bildbank http://www.canon.se/press_centre/image_library/index.asp

Download

Ladda ner hela pressreleasen [PDF, 137 KB]
spacer
					image