Canon-ambassadören Brutus Östling ställer ut i Kulturhuset

På lördag 22 maj möts naturfotografen Brutus Östling och målaren Lars Jonsson en gemensam utställning om fåglar i Kulturhuset i centrala Stockholm. Utställningen görs i samarbete med Canon som skrivit ut Brutus Östlings fotografier på storformatskrivaren ImagePROGRAF 8300.

Lars Jonsson och Brutus Östling har nått världsrykte med sina skildringar av fåglar; deras personligheter och karaktärer, liksom av den dramatik som utspelar sig i naturen. Vid sidan av mötet mellan de två uttrycken och temperamenten finns också hängivenheten och besattheten som ämnet fåglar väcker hos så många.

Mötet mellan Lars Jonsson och Brutus Östling visar deras olika sätt att närma sig temat fåglar. De intresserar sig båda främst för personligheten, för den individuella fågelns karaktärsdrag. Men om Lars Jonsson vill fånga fågelns undflyende natur, och återge fjäderdräktens färgrikedom och komplexa ljusspel, är det i första hand det sociala spelet i fåglarnas värld som intresserar Brutus Östling.

Utställningen är producerad av Kulturhuset i samarbete med Canon och alla Brutus Östlings fotografier har skrivits ut på Canons storformatsskrivare Image PROGRAF 8300 på Canon Satin Photo Quality Paper.

Utställningen Ringmärkt, öppnar lördag 22 maj och pågår tom 22 augusti.

 

Download

spacer
					image