Genombrott för storformat på Ipex 2010

2010.06.23 Storformat är på uppgång i branschen – det visar både Canons marknadsundersökning och försäljningsframgångar under Ipex 2010.

Över 100 av Canons storformatprodukter fick nya ägare under Ipex-mässan 2010*. Storformat är på uppgång i den grafiska branschen, en trend som bekräftas även i en marknadsundersökning från Canon (Redefinition of the digital printer) som visar att 44 procent av europeiska företag ämnar investera i storformat under 2010.

Ann Lerjeborn, produktchef för Storformatskrivare på Canon Svenska, berättar:
- Storformat genomgår just nu en boom och intresset på årets Ipex överträffade alla våra förväntningar. Storformat är en möjlighet för många tryckerier och vi upplever också en ökad efterfrågan på högkvalitativa storformatlösningar för fotografi och konsttryckmarknaden.

Storformat en framgångsfaktor
Canon storsatsade på digitala utskriftslösningar för storformat under Ipex-mässan och presenterade i sin monter allt från applikationer till tryckpressar för storformat. En grupp som visade särskilt intresse för storformatet var interntryckerier och kommersiella tryckare, som är på väg att ta ett första steg mot digital storformatsproduktion. Den nyligen genomförda marknadsundersökningen från Canon visade att steget till storformatsproduktion var en nyckelfaktor för lönsamhet under lågkonjunkturen.

Prisbelönt utbud
Bland de storformatskrivare Canon visade upp på utställningen fanns de nyligen lanserade imagePROGRAF-modellerna iPF8300 och iPF6350. Den sistnämnda har i år tilldelats TIPAs pris för "Bästa storformatskrivare". Samtliga modeller i den nya imagePROGRAF-serien har också nyligen fått högsta möjliga betyg från BERTL (Amerikansk analysfirma) för sin förmåga att leverera enastående kvalitet inom områden som bild, kvalitet och säkerhet, till ett rimligt pris. Under Ipex premiärvisades också de nya modellerna imagePROGRAF iPF8300 och iPF6350.

– Även på den svenska marknaden har feedbacken på de nya prisbelönta storformatskrivarna varit fantastisk. De nya skrivarna har blivit väl mottagna på marknaden och fått en riktig succéstart, vilket känns otroligt roligt, säger Ann Lerjeborn.

*Ipex är den näst största mässan i Europa för Grafisk Industri. Det hålls vart fjärde år i Birmingham. Nästa Ipex går av stapeln 2014. Canons ställer dock ut tidigare än så, närmare bestämt under FESPA-mässan i München den 22-26 juni 2010.

För pressmaterial och högupplösta bilder besök Canons bildbank: http://www.canon.se/press_centre/image_library/index.asp

spacer
					image