Canon lanserar serien i-SENSYS MF9200 för intensiva kontorsmiljöer – kostnadseffektiva multifunktionella lösningar för färgutskrifter i A4-format

Stockholm, 5 januari 2011 – Canon marknadsledande inom bildteknik, lanserar idag två nya flaggskepp för färgenheter med allt i ett och A4-format. Enheterna innehåller samma bildteknik som Canons förstklassiga A3-multifunktionsenheter och färglaserutskrifterna har mycket hög kvalitet. Arbetsintensiva mindre kontor och arbetsgrupper kan både scanna, skriva ut, faxa och kopiera med i-SENSYS MF9220Cdn och MF9280Cdn.

  • Små, medelstora och lite större företag får här en kostnadseffektiv lösning för högkvalitativ laserutskrift i färg, med snabb bearbetning och många funktioner
  • De nya serierna i-SENSYS MF9220Cdn och MF9280Cdn lanseras som Canons flaggskepp för multifunktionella enheter och A4-format
  • Enheterna är nätverksklara och kvaliteten optimal, tack vare samma tekniker för färgbearbetning som Canons förstklassiga multifunktionella färgenheter

Användarna kan dela på de nya nätverksklara modellerna och på så sätt höja produktiviteten och säkerställa en enkel och kostnadseffektiv färganvändning för mindre arbetsgrupper. Canon i-SENSYS MF9220 och MF9280 innehåller samma tillförlitliga mekanismer som sina föregångare. De producerar enkelt mycket fina affärsdokument och utskrifter av broschyrer, häften och presentationer.

-  Lanseringen av i-SENSYS MF9220Cdn och MF9280Cdn är en unik kombination av överlägsen kvalitet, hög produktivitet och användbarhet – i en enhet som får plats på skrivbordet, säger Erik Strandskog, produktchef för dokumentskanners.

Olika verksamhetskrav
Modellerna lämpar sig för lite olika verksamhetskrav. i-SENSYS MF9220Cdn passar perfekt för mindre organisationer som vill ha kostnadseffektiv färg och bekvämt format. i-SENSYS MF9280Cdn har samma funktioner, men har dessutom kapacitet för PCL och PostScript Level 3, som passar större företag eller arbetsgrupper i organisationer med IT-infrastruktur. Modellen MF9280Cdn har också direktutskrift från minneskort.

- Den nya serien ger kunderna en tydlig valmöjlighet när de ska fatta beslut om vilka lasermodeller som ska köpas in. Med de här två modellerna kommer Canon med den högsta bildbearbetningsstandarden till alla användare, men med funktioner som anpassats för enskilda behov, fortsätter Erik Strandskog.

Låg energiförbrukning
De två nya tillskotten i Canons serie i-SENSYS är energieffektiva, har låg strömförbrukning och är certifierade enligt Energy Star med ett TEC-värde (Typical Energy Consumption) på bara 2,3 KWh. Alla servicedelar finns i de fyra enkelt utbytbara färgkassetterna. Varje gång en ny kassett sätts in förnyas alltså de delar som utsätts för slitage.

Lätt och snabb navigation i menyer
Ett självförklarande grafiskt gränssnitt och grafiska guider gör det lätt och snabbt att navigera i menyerna och felsöka på den 8,8 cm (3,5") stora TFT-displayen. Med den kraftfulla sändningsfunktionen kan högkvalitativa dokument delas via nätverk och e-post och med stödet för LDAP är den här processen nu ännu enklare. Fjärranvändargränssnittet gör även administrationen enkel. Canons PDF-teknik minskar filstorleken till 1/20 av originalet och scanning kan göras direkt till e-post, en nätverksansluten server eller till ett USB-minne.

Canons tekniker för snabb förstautskrift och fixering on-demand ger korta uppvärmningstider från viloläget och snabba resultat. Den dubbelsidiga automatiska dokumentmataren och automatisk dubbelsidig utskrift maximerar produktiviteten för utskrift, scanning, kopiering och fax.

Den överlägsna utskriftsupplösningen producerar exceptionellt konsekventa och korrekta resultat, även av svåra bilder som innehåller hudtoner och nyanser i skuggade områden. Med hastigheter på upp till 21 sidor per minut för både färg och svartvitt producerar Canons i-SENSYS MF9220Cdn och MF9280Cdn snabba förstakopior som höjer enheternas produktivitet.

Med hela 850 ark (inklusive ett tillvalsstativ med pappersmagasin för 500 ark) och tonerkassetter med hög kapacitet lämpar sig enheterna särskilt väl för arbetsgrupper med större utskriftsvolymer, samtidigt som den totala kostnadsbilden håller en låg profil med tanke på produkternas livslängd.

Canon i-SENSYS MF9220Cdn och MF9280Cdn kommer att finnas tillgängliga runt om i Europa från och med februari 2011.

Rekommenderat pris exkl. moms är 12 495 kronor för MF9280 och 9 295 kronor för MF9220.

För pressmaterial och högupplösta bilder besök vårt pressrum: http://www.canon.se/About_Us/Press_Centre/index.aspFör mer information, kontakta
Erik Strandskog, Produktchef för dokumentskanners
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 86 88
Mobil: 073-978 86 88
E-post: erik.strandskog@canon.se

Fredrik Henriksson, PR- & Event Professional
Canon Svenska AB
Gustav III:s Boulevard 26Telefon: + 46 (0) 739 78 86 24
E-post: fredrik.henriksson@canon.se

spacer
					image