Gallerix gör personliga fototavlor med hjälp av Canon-skrivare

Detaljhandelskedjan Gallerix investerar i drygt 70 storformatsskrivare från Canon av modellen imagePROGRAF iPF8100. Skrivarna installeras i en majoritet av Gallerix butiker runtom i Sverige, som kan producera fotoutskrifter i storformat på papper eller canvas åt sina kunder direkt i butik. "Marknaden är nu mogen och vi ser en stor efterfrågan på den här typen av tjänster. Den här investeringen ger oss väldigt stora intäktsmöjligheter", säger Gallerix VD Thomas Sonesson.

Det här är en unik affär på marknaden för storformatsskrivare, där Canon tillsammans med Gallerix når ut direkt till privatkunder. Affären är värd cirka 4,1 miljoner kronor för Canon under avtalsperioden på3 år. Det är Canon Business Center i Uppsala som ansvarar för affären, och de kommer att leverera och installera ett fyrtiotal storformatsskrivare till Gallerix butiker innan årsskiftet. Resterande cirka 30 ska levereras innan sista februari 2009.

- Med hjälp av Canons skrivare blir Gallerix den första detaljhandelskedjan i Sverige att erbjuda direktbeställning i butik av utskrifter i storformat på canvas och fotopapper. Det gör oss otroligt konkurrenskraftiga. Det här är en av de största investeringarna i sortimentsutveckling vi gjort på flera år. Vi tar helt enkelt vår kärnverksamhet till en ny nivå vilket kommer att utveckla affärerna och ge oss nya intäktsmöjligheter säger Thomas Sonesson, VD på Gallerix.

Fotoförstoringar på fotopapper eller canvas kommer att vara den nya tjänst Gallerix inledningsvis kommer att marknadsföra och sälja. Gallerix kunder kan komma in med exempelvis ett foto på en USB-sticka, på papper eller på en CD-skiva. Gallerix personal hämtar in eller skannar in bilden i datorn och kan sedan direkt i butik skriva ut bilden i storlekar upp till 100x100. Detta görs enkelt via de mallar Canon tagit fram i mjukvaran PosterArtist 2008, som särskilt anpassats till de ramstorlekar Gallerix arbetar med. Genom att alla Gallerix-butiker har egen ramverkstad kan fotot direkt ramas in eller spännas upp på duk - antingen medan kunden väntar eller att de får komma och hämta tavlan senare samma dag.

- Det här är en unik affär inom storformatsmarknaden, där vi når ut till kundens kund. Det är ett samarbete och det känns fantastiskt roligt att tillsammans med Gallerix ta fram idéer kring hur de kan använda våra storformatsskrivare för att öka sin lönsamhet. För att använda en klyscha så är det här en riktig win-win-affär, något som bevisas av den entusiasm vi möts av både av Gallerix ledning och när vi är ute i butikerna och installerar skrivarna, säger Håkan Jansson, VD på Canon Business Center i Uppsala.

Samarbetet mellan Canon och Gallerix inleddes i augusti med ett pilotprojekt i en av Gallerix butiker i Uppsala. Efterfrågan på stora utskrifter av egna foton har ökat och trots att Gallerix inte satsade något på marknadsföring gick investeringen snabbt med vinst.

Varje Gallerix-butik som omfattas av avtalet kommer att få ett paket med en Canon imagePRESS iPF8100 storformatsskrivare, en skanner och ett datorpaket förinstallerat med mjukvaran PosterArtist 2008 med utskriftsmallar som specialanpassats just för Gallerix.

Gallerix är en ledande affärskedja inom detaljhandel som specialiserat sig på tavlor, inramning och ramar, små inredningsartiklar, presentpaketering och kort. Företaget har 93 butiker runtom i Sverige, vilka drivs genom franchising. Sedan 2007 ägs Gallerix av finska Tiimari och detaljhandelskedjan har totalt cirka 300 butiker i sju länder.


Kort om imagePROGRAF iPF8100
Canon imagePROGRAF iPF8100 är storformatsskrivare med Canons unika pigmentbaserade LUCIA-bläck i 12 färger, som ger utomordentlig färgåtergivning för utskrifter på upp till 44 tum. Genom att skrivaren har dubbla skrivhuvuden ger iPF8100 både hög kvalitet och snabbhet. Canons skrivare har också dokumentat kostnadseffektiv utskriftsteknik. iPF8100 är enkel att använda och kan även producera utskrifter utan vita kanter i upp till 42 tum för att ge största möjliga intryck.

För mer information, kontakta:

Håkan Jansson, VD
Canon Business Center Uppsala
Tel: 073-920 37 37
E-post: hakan.jansson@canon.se

Thomas Sonesson, VD Gallerix
Tel: 018-18 68 01
E-post: thomas.sonesson@gallerix.se

Helen Iwefors Häggblom, Pressansvarig
Canon Svenska AB
Tel: 08 - 744 85 30
E-post: helen.iwefors-haggblom@canon.se

Högupplöst bild: http://www.newsdesk.se/pressroom/canon/image/view/gallerix-lars-persson-ansvarig-foer-gallerix-konserthuset-12712

Om Canon Business Center
Canon Business Center är den delen av Canon som arbetar närmast kunden. Kedjan har cirka 500 medarbetare på 30 platser runt om i landet. Canon Business Center erbjuder på ett professionellt sätt och i nära relation med kunden lösningar för utskrifts- och dokumenthantering. Canon Business Center Uppsala har 11 anställda och hade en omsättning på 26 miljoner kronor 2007.

Företaget Canon
Canon Svenska AB marknadsför och säljer branschledande produkter och lösningar för kontorsmiljö och grafisk bransch genom franchisingkedjan Canon Business Center och fristående leverantörer. Företaget marknadsför och säljer också produkter och lösningar inom bildhantering till konsument genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare. Canon Svenska AB har drygt 430 anställda och omsätter ca 2000 miljoner kr/år. Det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm, där Canon Svenska AB är en del i den världsomspännande koncernen Canon Inc med säte i Japan. Koncernen har över 140 000 anställda - varav drygt 15 000 i Europa - och omsätter cirka 223 miljarder kronor. Ca 8,3 % av omsättningen år 2007 investeras i forskning och utveckling. Betydande forskarinsatser görs för att få alla företagets produkter och processer så miljöanpassade som möjligt, då koncernen prioriterar miljöfrågorna högt. Canon arbetar globalt med miljöfrågorna och är certifierad enligt ISO14001:2004. Rankades som det mest miljövänliga företaget 2007 av den ideella miljöorganisationen Climate Counts i USA.

spacer
					image