Två nya supersnabba storformatsskrivare för CAD

Canon lanserar två nya modeller i imagePROGRAF-serien. iPF810 och iPF820 är två storformatsskrivare, optimerade för CAD- och GIS-marknaden. Skrivarna är bland annat utrustade med en hårddisk om 80GB vardera samt bläckpatroner som man kan byta under pågående produktion.

De nya skrivarna är främst framtagna för företag som arbetar inom områdena CAD (Computer Aided Design) och GIS (Geographical Information Systems) och har behov av storformatsskrivare som är snabba, enkla att hantera och kostnadseffektiva. Minnet om 80GB gör dem dessutom idealiska för miljöer som hanterar stora skrivararbeten eller där flera personer arbetar med utskrifter samtidigt. Kunden kan med andra ord använda hårddisken som ett extra verktyg för att hantera sina utskrifter.

iPF810 och iPF820 är har femfärgsbläck som kombinerar mycket snabb produktionstakt med hög kostnadseffektivitet. Båda skrivarna klarar av att producera en A1-kopia på bara 24 sekunder och A0-kopior tar ynka 47 sekunder att producera, något som är betydligt snabbare än flera av Canons främsta konkurrenter. Dessutom klarar maskinerna att producera linjer ner till måtten 0,02mm11 The minimum line width of 0.02 mm is a theoretical figure based on image resolution. Range accuracy can only be achieved when using CAD media - uncoated paper, matt-coated paper, CAD tracing paper or CAD translucent matt film. och med en precision av 0,1 procent1, en precision som inte minst krävs vid utskrifter av CAD-/GIS-material.

Dessa två nya skrivare tillhör marknadens absoluta toppskikt när det kommer till snabbhet, precision och pris; faktorer som är avgörande just för tryck av CAD- och/GIS-ritningar. Det är just på denna marknad vi har tagit flest marknadsandelar under de sista två åren. Faktum är att de senaste siffrorna från Infotrend visar att vi ökat vår totala marknadsandel i Västeuropa för 24” och 59” storlekar från 8,3 procent år 2006 till 18,2 procent år 2007. Detta tack vare vår intensiva lanseringstakt av nya produkter under de senaste två åren. Under Drupa visade vi upp ännu fler nya modeller och är oerhört förväntansfulla inför att få leverera dessa nya maskiner till marknaden, säger Einar Lundquist, produktchef för storformatsskrivare på Canon Svenska AB.

iPF810 och iPF820 riktar sig mot större och mindre CAD- och GIS-företag, copyshops men är även optimala för större samt myndigheter med många användare som behöver snabba skrivare med kapacitet att producera stora mängder dokument.

De största skillnaderna mellan modellerna är att iPF820 är utrustad med dubbla rullar och auto switching vilket gör att den kan hantera stora mängder utskrifter i olika format utan avbrott för omställningar. iPF810 har å andra sidan en pappersuppsamlingsfunktion som gör att man snabbt – och utan behov an någon som övervakar – kan skriva ut stora mängder kronologiskt material.

Båda skrivarna klarar av kantfria utskrifter. Funktionen är mycket tidsbesparande eftersom det eliminerar behovet av att beskära materialet i efterhand. Pricken över i:et är bläckpatronerna. Dessa är mellan 330-700 ml stora och man kan byta ut dem under pågående produktion – utan att avbryta arbetet – något som ytterligare sparar mycket tid.

iPF810 och iPF820 lanseras i Sverige i september. Rekommenderade priser ännu ej fastställda.

Högupplösta bilder hittar du på ww2.canon.se/web/fg.nsf
För ytterligare information, kontakta:
Einar Lundquist, Produktchef, storformatsskrivare
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 85 82
E-post: einar.lundquist@canon.se

Helen Iwefors
Pressansvarig
Canon Svenska AB
Tel: 08-744 85 30, mobil 073-978 85 30
E-post: helen.iwefors@canon.se
Företaget Canon
Canon Svenska AB marknadsför och säljer branschledande produkter och lösningar för kontorsmiljö och grafisk bransch genom franchisingkedjan Canon Business Center och fristående leverantörer. Företaget marknadsför och säljer också produkter och lösningar inom bildhantering till konsument genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare. Canon Svenska AB har drygt 430 anställda och omsätter ca 2000 miljoner kr/år. Det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm, där Canon Svenska AB är en del i den världsomspännande koncernen Canon Inc med säte i Japan. Koncernen har över 115 000 anställda – varav drygt 15 000 i Europa – och omsätter cirka 223 miljarder kronor. Ca 8,3 % av omsättningen år 2007 investeras i forskning och utveckling. Betydande forskarinsatser görs för att få alla företagets produkter och processer så miljöanpassade som möjligt, då koncernen prioriterar miljöfrågorna högt. Canon arbetar globalt med miljöfrågorna och är certifierad enligt ISO14001:2004. Rankades som det mest miljövänliga företaget 2007 av den ideella miljöorganisationen Climate Counts i USA. Mer information om Canon finns på www.canon.se

spacer
					image