Canon utökar färgsortimentet för kontor

Stockholm, 23 november 2010 – Canon växer på MFP-marknaden och utökar sin framgångsrika portfölj av färgprodukter för kontor med serierna imageRUNNER ADVANCE C2030 och C2020. De nya modellerna erbjuder en mängd förbättringar inom miljö, produktivitet, och säkerhet.

Canon utökar sitt skrivarsortiment för kontor med två nya färgprodukter, de kompakta multifunktionella A3-skrivarna imageRUNNER ADVANCE C2030 och C2020. Skrivarna ersätter Canons mest säljande serier C2380i och C3080/i och erbjuder små och medelstora kontorsavdelningar enhetliga färgplattformar. Seriernas nya funktioner ger förbättrad kostnadseffektivitet, produktivitet, säkerhet, användarvänlighet samt minskad energiförbrukning. Canon växer snabbt på MFP-marknaden och med C2030 och C2020 hoppas Canon stärka sin marknadsposition.

Christoffer Bohrn, produktchef affärslösningar kontor på Canon Svenska förklarar:

-   Vår nya plattform imageRUNNER ADVANCE har gjort att vi vuxit snabbt på MFP-marknaden under det senaste året. Den senaste prognosen visar en 15-procentig ökning år 2010 i jämförelse med förra året. C2030 och C2020 stärker vårt erbjudande och breddar vår produktportfölj, vilket befäster och stärker vår marknadsposition inom MFP-segmentet.

Modellerna har utskriftshastigheter på 20 och 30 sidor per minut (ppm) och finns tillgängliga i light och full version, vilket innebär en möjlighet att välja mellan HDD och Flash-minne. Flash erbjuder grundläggande imageRUNNER ADVANCE-funktionalitet och passar utmärkt för kostnadseffektiva utskrifter på små och medelstora avdelningar. HDD stödjer de flesta imageRUNNER ADVANCE-funktionerna och ger dessutom full tillgång till den senaste versionen av mjukvaran uniFLOW v.5 för kostnadskontroll och högre säkerhet.

Serierna har försetts med en rad förbättrade funktioner.  De har avancerade processorer, högkvalitativa TFT-pekskärmar i färg och har utformats för att ytterligare minska driftkostnaderna och maximera drifttiden. Ett exempel på seriernas utökade säkerhet är möjligheten att kryptera, radera och flytta hårddisken.

Jämfört med tidigare serier kan C2030 och C2020 ännu enklare integreras med andra system, såsom mjukvaran uniFLOW och tredjepartslösningar. Modellerna har den lägsta totala energiförbrukningen (TEC) i sin klass och den kompakta storleken gör att de passar in även på mindre ytor.

Med centrala lösningar, såsom säkerhets- och kostnadskontrollpaket, möjlighet att skanna och skriva ut direkt via USB-minne, samt iW360, kan användarna skapa professionella dokument, effektivisera arbetsmetoder, förbättra dokumentlagring samt underlätta samarbeten med kollegor.

imageRUNNER ADVANCE C2030 och C2020 finns tillgängliga sedan 1 november 2010.

För mer information, kontakta:
Christoffer Bohrn, Produktchef Affärslösningar kontor
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 8645
E-post: christoffer.bohrn@canon.se


Fredrik Henriksson, PR- & Event Professional
Canon Svenska AB
Gustav III:s Boulevard 26Telefon: + 46 (0) 739 78 86 24
E-post: fredrik.henriksson@canon.se

spacer
					image