Nya kompakta scanners från Canon förbättrar och effektiviserar dokumentflödet

Canon stärker nu upp sin portfölj med dokumentscanners med två nya kompakta färgprodukter, DR 2580C och DR 5010C. Canons nya scanners kombinerar hög kvalitet med snabb produktion och färg. Tack vare den nya valmöjligheten ”rak pappersbana” så kan DR 2580C och DR 5010C också scanna dokument som är gjorda av en mängd olika material, exempelvis kartong eller plast.

DR-2580C har en produktionshastighet på 25 sidor per minut och DR-5010C har en produktionshastighet på 50 sidor per minut. Båda modellerna har utformats för att spara utrymme. DR 2580C är tänkt att användas på mindre företag eller avdelningar och erbjuder möjlighet till flatbäddscanning för ökad mångsidighet. DR 5010C, en A3-produkt, riktar sig till större företag och arbetsgrupper.

DR 5010C använder sig av en ny 3 Linjers Sensor teknik som gör att användaren kan scanna färg lika snabbt som svartvitt. Sensorn förbättrar också färgkvaliteten eftersom den läser alla färger samtidigt, vilket gör dem skarpa och så lika originalet som möjligt. Både DR 5010C och DR 2580C erbjuder 3D färgkorrigering, en annan ny teknik som förbättrar färgåtergivningen genom att registrera unika skiftningar eller ”fel” i originalbilden.

- Fler och fler företag letar efter olika sätt att effektivisera sin dokumenthantering. Vare sig det handlar om dokument som ska lagras, produceras eller skickas över internet, så är den gemensamma nämnaren att man vill minska tidsåtgången och öka kvaliteten på arbetet. Vårt fokus är att utveckla produkter som tillgodoser detta behov, säger Lars Norén, produktchef på Canon Svenska.

DR 2580C har tre “jobb-knappar” som kan skräddarsys efter företagsspecifika behov. Det finns också extra funktioner som start och stopp, Scanna till utskrift, Scanna till PC och Scanna till e-post, vilka kan programmeras som snabbfunktioner.

DR 2580C och DR 5010C kommer med CapturePerfect 3.0 (en ISIS-godkänd applikationsmjukvara) och Adobe Acrobat 7.0 som standard. Båda är kompatibla med en rad mjukvaror för dokumenthantering och kommer med standarddrivrutinerna TWAIN och ISIS.

DR 2580C och DR 5010C finns tillgängliga i Sverige från och med maj.


 
 
För ytterligare information, kontakta:
Lars Norén
Produktmarknadschef, Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 85 24
E-post: lars.noren@canon.se

Ulrika Freidlitz
Pressansvarig, Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 85 30
E-post: ulrika.freidlitz@canon.se 
 
Företaget Canon
Canon Svenska AB marknadsför och säljer branschledande produkter och lösningar för kontorsmiljö och professionell tryckerimarknad genom franchisingkedjan Canon Center och fristående leverantörer. Företaget marknadsför och säljer också produkter och lösningar inom bildhantering till konsument genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare. Canon Svenska AB har drygt 430 anställda och omsätter ca 1682 miljoner kr/år. Det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm, där Canon Svenska AB är en del i den världsomspännande koncernen Canon Inc med säte i Japan. Koncernen har över 108 000 anställda – varav 11 000 i Europa – och omsätter cirka 240 miljarder kronor. 8,1 % av omsättningen år 2004 investeras i forskning och utveckling. Betydande forskarinsatser görs för att få alla företagets produkter och processer så miljöanpassade som möjligt, då koncernen prioriterar miljöfrågorna högt.  
 

 

spacer
					image

Nyheter