Canon sluter strategiskt samarbetsavtal med Tech Data

Canon har tecknat ett avtal med Tech Data om distribution av Canons copyprinters. Avtalet är ett led i Canons strategi att erbjuda sina kunder ytterligare försäljningskanaler och innebär en ny möjlighet för Canon att nå fler potentiella företagskunder även via traditionella IT- återförsäljare. För distributören Tech Data innebär avtalet att de nu kan erbjuda sina återförsäljare ett bredare och mer komplett produktsortiment av utskriftslösningar.

Canon Svenska AB har tecknat ett avtal med Tech Data AB för distribution av Canons copyprinters. Avtalet gäller specifikt svartvita copyprinters med en hastighet på upp till 20 sidor per minut. Flera av modellerna hanterar även A3-format och kan nätverksanslutas.

Tech Data är världens näst största distributör av IT-produkter, logistik- och andra värdeadderande tjänster. I Sverige har Tech Data 3 500 återförsäljare över hela landet, sysselsätter cirka 220 personer och säljer för cirka 4 miljarder kronor per år. Samarbetet med Tech Data innebär att Canon får tillgång till en helt ny distributionskanal, som ska ses som ett komplement till Canons befintliga kanaler, såsom Canon Center, Corporate & International Accounts samt övriga Canon Resellers & Partners.

- Målsättningen är att stärka Canons marknadsledande position i Sverige och en strategi för att uppnå detta är att bredda våra försäljningskanaler. För oss är detta samarbete strategiskt viktigt eftersom vi kan nå alla de företag som vill ha en utskriftslösning, samtidigt som de köper övrig IT- och datorutrustning. Med våra copyprinters får nu dessa företag, via sin befintliga IT-leverantör, tillgång till ett kostnadseffektivt alternativ till traditionella skrivare, säger Ulf Tikkanen, produktchef på Canon.

Canon ser positivt på den svenska marknaden för copyprinters som totalt uppskattas till cirka 33 000 sålda enheter under 2005. Det segment av copyprinters som avtalet med Tech Data avser, står för drygt en tredjedel av den marknaden. Som alternativ till vanliga skrivare är den totala marknaden för produkter som copyprinters mycket stor, och den beräknas uppgå till 210 000 enheter under år 2005 (InfoSource). I och med Tech Data- avtalet hoppas Canon ytterligare kunna öka sin marknadsandel. För Tech Data innebär avtalet med Canon en möjlighet att kunna erbjuda sina återförsäljare ett bredare produktsortiment.

- Efterfrågan på smarta utskriftslösningar har under en längre tid varit stor hos våra återförsäljare. Fler och fler kunder vill ha lösningar som kombinerar flera funktioner och därför känns det extra kul att vi nu kan tillgodose dessa behov och erbjuda Canons copyprinters, säger Tomas Wanselius, försäljningsdirektör på Tech Data.


 
För ytterligare information, kontakta:
Ulf Tikkanen
Product Marketing Manager Officeprint
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 85 23
E-post: ulf.tikkanen@canon.se

Peter Nordstrand
Affärsområdeschef på Tech Data
Direkt: 08-795 36 69
E-post: peter.nordstrand@techdata.nu
 
Företaget Canon
Canon Svenska AB marknadsför och säljer branschledande produkter och lösningar för kontorsmiljö och professionell tryckerimarknad genom franchisingkedjan Canon Center och fristående leverantörer. Företaget marknadsför och säljer också produkter och lösningar inom bildhantering till konsument genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare. Canon Svenska AB har drygt 430 anställda och omsätter ca 1068 miljoner kr/år. Det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm, där Canon Svenska AB är en del i den världsomspännande koncernen Canon Inc med säte i Japan. Koncernen har över 108 000 anställda – varav 11 000 i Europa – och omsätter cirka 240 miljarder kronor. 8,1 % av omsättningen år 2004 investeras i forskning och utveckling. Betydande forskarinsatser görs för att få alla företagets produkter och processer så miljöanpassade som möjligt, då koncernen prioriterar miljöfrågorna högt. 

spacer
					image

Nyheter