Canons nya skrivare gör storformat tillgängligt för fler

Canon, ledare inom digital bildhantering, presenterar nu en helt ny generation storformatskrivare, imagePROGRAF W8400 och W6400. I och med lanseringen erbjuder Canon den grafiska branschen snabb och enkel produktion av hög kvalitet, till ett konkurrenskraftigt pris. Med de nya produkterna introduceras också helt ny programvara som tar användarvänlighet till en ny nivå. Detta gör att de nya skrivarna också passar för icke-specialister, utanför den grafiska branschen, som är i behov av att själva producera proffsigt material snabbt. Skrivarna markerar också introduktionen av Canons varumärke imagePROGRAF.

Canons nya storformatskrivare W8400 och W6400 levereras med de helt nya programvarorna PosterArtist och Digital Photo Print Pro. Tillsammans med skrivarna skapar de en komplett lösning för alla utskriftsbehov och förenklar dessutom användningen så att storformat blir tillgängligt för fler. Genom att i PosterArtist kombinera en av de många affischmallarna med original data, kan användare enkelt producera och skriva ut högkvalitativa kantfria affischer och vepor. Med Digital Photo Print Pro kan fotografiska bilder snabbt behandlas, förbättras och skrivas ut utan behov av separat programvara för fotoredigering.

- Våra nya produkter har utvecklats för att möta kraven som våra kunder i den grafiska branschen ställer på snabb produktion av hög kvalitet, och på ergonomisk och kompakt design. Men den riktigt stora nyheten, som jag ser det, är våra nya innovativa programvaror som gör det möjligt för företag, även utanför den grafiska branschen, att enkelt producera egna storformatutskrifter till ett bra pris, säger Lars Norén, produktmarknadschef på Canon.

De nya skrivarna har sex färgers pigmenterat bläck och med hjälp av ett nytt entums skrivhuvud kan de producera 4 pictoliter droppstorlek, vilket ger högkvalitativa bilder utan kornighet. Vidare möjliggör Canons nya gula högdensitetsbläck ett större utbud av färger och förbättrat färgdjup, och en ny bildprocessor förbättrar utskriftskvaliteten vid produktion av ljusare fotografier och skarpa butiks- och reklamskyltar. W8400 producerar bilder i A0 storlek på 2.2 minuter och båda modellerna producerar en A1 bild på 1.3 minuter.

Båda skrivarna har Canons egenutvecklade pigmentbaserade bläck, vilket ger bättre skydd mot UV-påverkan, fukt och vatten samt innebär högre färgbeständighet, jämfört mot konkurrerande dye bläck baserade system. Modellerna erbjuder också två sorters svart bläck, fotosvart och mattsvart, som enkelt kan bytas ut mot varandra för att passa olika typer av utskriftsunderlag. Fotosvart erbjuder ett ökat djup för utskrift på till exempel glansigt papper som ofta används för fotografier, magasin, affischer och förprovtryck, och mattsvart passar bland annat för dagstidningspapper, förprovtryck och CAD-applikationer.

Med imagePROGRAF W8400/W6400 kan användare producera kantfria utskrifter i en rad format, inklusive standardformat som 24 x 30 cm och 30 x 40 cm samt affischstorlekar som B2 och A1. W8400 producerar även A0 och B0. De nya produkterna är kompatibla med standardmjukvaror och en ny skrivardrivrutin ger förbättrad användarvänlighet. Vidare levereras varje skrivare med en ”plug-in” för Adobe Photoshop, samt HDI-drivrutiner för AutoCAD och AutoCAD LT.

imagePROGRAF W8400 (59 000 sek ex moms) och imagePROGRAF W6400 (32 000 sek ex moms) finns tillgängliga i Sverige under maj.


 
För ytterligare information, kontakta:
Lars Norén
Produktmarknadschef Storformatskrivare
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 85 24
E-post: lars.noren@canon.se

Ulrika Freidlitz
Pressansvarig
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 85 30
E-post: ulrika.freidlitz@canon.se 
 
Företaget Canon
Canon Svenska AB marknadsför och säljer branschledande produkter och lösningar för kontorsmiljö och professionell tryckerimarknad genom franchisingkedjan Canon Center och fristående leverantörer. Företaget marknadsför och säljer också produkter och lösningar inom bildhantering till konsument genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare. Canon Svenska AB har drygt 430 anställda och omsätter ca 1682 miljoner kr/år. Det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm, där Canon Svenska AB är en del i den världsomspännande koncernen Canon Inc med säte i Japan. Koncernen har över 108 000 anställda – varav 11 000 i Europa – och omsätter cirka 240 miljarder kronor. 8,1 % av omsättningen år 2004 investeras i forskning och utveckling. Betydande forskarinsatser görs för att få alla företagets produkter och processer så miljöanpassade som möjligt, då koncernen prioriterar miljöfrågorna högt. Mer information om Canon finns på www.canon.se
 

spacer
					image

Nyheter