Svart, snygg och snabb miniscanner från Canon

Stockholm, 22 oktober, 2009 – Canon lanserar imageFORMULA P-150, marknadens snabbaste bärbara duplex-skanner.* imageFORMULA P-150 är unik i sitt slag med inbyggd mjukvara för omedelbar plug-and-scan på vilken PC som helst.

Canon lanserar marknadens snabbaste bärbara scanner

Det är bara att plugga in skannern i USB-porten och börja. Den nätta och snygga designen gör skannern väl anpassad för små- och hemmaföretag där skrivbordsutrymmet ofta är begränsat. Den är även lättanvänd vilket gör att det går snabbt att komma igång.

Skannern är också det perfekta verktyget för den som reser i jobbet och snabbt behöver kunna överföra dokument till kontoret som köporder, kontrakt, kvitton, foton eller anteckningar.
15 sidor per minut

Canon imageFORMULA P-150 kan skanna upp till 15 sidor per minut, vilket är dubbelt så snabbt som konkurrenterna inom bärbara skanners. Trots ström enbart från USB-kontakten kan P-150 behålla en hög prestanda och snabbhet, det sistnämnda tack vare den automatiska dokumentmataren som kan hantera upp till 20 sidor på en gång.

– Vi på Canon har skapat en snygg, svart skanner som är lätt att ta med sig, säger Erik Strandskog, produktchef för dokumentskanners på Canon Svenska. Dessutom är det den snabbaste skannern i sin klass på marknaden. 

Den inbyggda mjukvaran CaptureOnTouch låter användaren koppla upp sig mot vilken tillgänglig dator som helst, utan att behöva installera ytterligare drivrutiner eller mjukvara. Kvaliteten i de skannade dokumenten förhöjs av inbyggda funktioner som autoformatavkänning, de-skew, OCR-tolkning och färgavkänning. Skannern levereras med ISIS och TWAIN standarddrivrutiner för lätt integration.

Canon imageFORMULA P-150 kommer att finnas tillgänglig från november, 2009.

Mjukvaran CaptureOnTouch
CaptureOnTouch är en mjukvara som utvecklats för att öka produktiviteten i skanningsprocessen. CaptureOnTouch möjliggör för användaren att snabbt och effektivt skanna dokument och automatiskt skicka dem för lagring eller distribution. Enkel användning är den största förtjänsten med CaptureOnTouch, särskilt för användare som inte är vana vid dokumentskanning och lagring av elektronisk data.

Mjukvaran har två lägen; "Scan First" (Skanna Först) och "Select Scan Job" (Välj typ av jobb). Det första läget gör så att användaren först skannar dokumentet och sedan väljer filformat och destination. "Select Scan Job" gör så att användaren trycker på en knapp för förinställda lägen. Dokumenten som skannas konfigureras då automatiskt till rätt format och skickas till en förinställd destination (kan vara en mapp på nätverket eller individuell e-post). CaptureOnTouch medföljer även till modellerna DR-2010C, DR-2510C och DR-2020U.

Pris: 3 750 kr inkl moms.För mer information, kontakta
Erik Strandskog, Produktchef för dokumentskanners
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 86 88
E-post: erik.strandskog@canon.se 

Helen Iwefors Häggblom, Pressansvarig
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 85 30
E-post: helen.iwefors-haggblom@canon.se

Företaget Canon
Canon Svenska AB marknadsför och säljer branschledande produkter och lösningar för kontorsmiljö och grafisk bransch genom franchisingkedjan Canon Business Center och fristående leverantörer. Företaget marknadsför och säljer också produkter och lösningar inom bildhantering till konsument genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare. Canon Svenska AB har drygt 430 anställda och omsätter ca 1800 miljoner kr/år. Det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm, där Canon Svenska AB är en del i den världsomspännande koncernen Canon Inc med säte i Japan. Koncernen har över 140 000 anställda - varav drygt 15 000 i Europa - och omsätter cirka 300 miljarder kronor. Ca 9 % av omsättningen år 2008 investerades i forskning och utveckling. Betydande forskarinsatser görs för att få alla företagets produkter och processer så miljöanpassade som möjligt, då koncernen prioriterar miljöfrågorna högt. Canon rankades 2007 som det mest miljövänliga företaget av den ideella miljöorganisationen Climate Counts i USA. Mer information om Canon finns på www.canon.se.

spacer
					image