Svartvita nyheter i Canons imagePRESS-familj

Canon breddar sitt utbud av digitala tryckpressar med nyheter för svartvit produktion. De nya imagePRESS-produkterna kommer att finnas i flera modeller med olika hastighet och konfiguration. De beräknas börja levereras i slutet av 2008.

Efter framgångarna med sina digitala färgtryckpressar utökar nu Canon imagePRESS-familjen genom en ny serie svartvita modeller. De nya modellerna är framtagna för kommersiellt tryck, interntryckerier, transaktionsdata samt kopieringsbyråer som har behov av svart-vit produktion med hög kvalitet och hastighet. De svartvita digitala tryckpressarna kommer att producera A4-material i 135 sidor per minut.

Precis som färgpressarna har de designats för att skapa trycksaker med professionellt utseende. Exempelvis går det att skapa inbundna böcker on-demand och välja bland ett antal efterbehandlings- och utskriftsinställningar såsom trimmerfunktion, broschyrframställning, sadelhäftning, stacker med hög kapacitet och professionell hålslagning.

De här nya, innovativa svartvita produkterna är ytterligare ett bevis på vårt engagemang för den grafiska branschen, säger Kenneth Oxenstrand, Marketing Manager Professional Solutions på Canon Svenska. Det visar att vi investerar i forskning och utveckling, och att vi därigenom hjälper våra kunder att utnyttja affärsutvecklingsmöjligheter i den digitala tryckbranschen, genom att erbjuda kompletta utskriftslösningar.

En av modellerna i den nya serien kommer att förhandsvisas på Drupa 2008, i Canons monter B46, Hall 8a. De kommer att finnas tillgängliga i Sverige från och med fjärde kvartalet 2008.

 
 
 
 
För ytterligare information, kontakta:
Kenneth Oxenstrand, Marketing Manager Professional Solutions
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 86 35
E-post: kenneth.oxenstrand@canon.se

Helen Iwefors
Pressansvarig
Canon Svenska AB
Tel: 08-744 85 30, mobil 073-978 85 30
E-post: helen.iwefors@canon.se
 


Företaget Canon
Canon Svenska AB marknadsför och säljer branschledande produkter och lösningar för kontorsmiljö och grafisk bransch genom franchisingkedjan Canon Business Center och fristående leverantörer. Företaget marknadsför och säljer också produkter och lösningar inom bildhantering till konsument genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare. Canon Svenska AB har drygt 430 anställda och omsätter ca 2000 miljoner kr/år. Det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm, där Canon Svenska AB är en del i den världsomspännande koncernen Canon Inc med säte i Japan. Koncernen har över 115 000 anställda – varav drygt 15 000 i Europa – och omsätter cirka 223 miljarder kronor. Ca 8,3 % av omsättningen år 2007 investeras i forskning och utveckling. Betydande forskarinsatser görs för att få alla företagets produkter och processer så miljöanpassade som möjligt, då koncernen prioriterar miljöfrågorna högt. Canon arbetar globalt med miljöfrågorna och är certifierad enligt ISO14001:2004. Rankades som det mest miljövänliga företaget 2007 av den ideella miljöorganisationen Climate Counts i USA. 

spacer
					image