Självständig svartvit copyprinter från Canon

Canon lanserar nya svartvita kopiatorn Canon iR 2318L, särskilt framtagen för kontorsavdelningar och mindre företag. Canon iR 2318L fungerar oberoende nätverk och förutom att hålla en högre hastighet går den nya modellen även att användas som skrivare. Canon iR 2318L är efterträdare till den populära iR 2016J-kopiatorn och lanseras den 18 juni.

- Att ta kontroll över sina kostnader är ett ledord för nästan alla företag idag och att se över sin dokumenthantering kan ge överraskande goda resultat, säger Christoffer Bohrn, produktchef för office print på Canon Svenska AB. Färg är populärast men också dyrare vilket gör att det finns en stabil efterfrågan på högkvalitativa svartvita produkter, som fortfarande står för hela 36 procent av marknaden.
Förutom den nya skrivarfunktionen arbetar Canon iR 2318L snabbare och kan skriva ut upp till 18 sidor per minut. Produkten har ett nytt, förenklat användargränssnitt och kan hantera upp till A3-format samt leverera dokument i upp till 1200 dpi. Andra funktioner inkluderar dubbelsidiga utskrifter, häftning och ett energisparläge.

I linje med Canons miljöengagemang är Canon iR 2318L miljöanpassad enligt WEEE-direktiven* och de nya 2009 Energy Star-lagarna som träder i kraft i juli 2009. Canon kommer under 2009 att öka investeringen i forskning och utveckling upp till hela 10 % av sin omsättning.
*Waste from Electrical and Electronic Equipment (WEEE)-direktiven


För mer information, kontakta:
Christoffer Bohrn, Produktchef Office Print
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 86 45
E-post: christoffer.bohrn@canon.se

Helen Iwefors, PR-ansvarig
Canon Svenska AB
Tel 08-744 85 30
E-post: helen.iwefors@canon.se


Företaget Canon
Canon Svenska AB marknadsför och säljer branschledande produkter och lösningar för kontorsmiljö och grafisk bransch genom franchisingkedjan Canon Business Center och fristående leverantörer. Företaget marknadsför och säljer också produkter och lösningar inom bildhantering till konsument genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare. Canon Svenska AB har drygt 430 anställda och omsätter ca 1800 miljoner kr/år. Det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm, där Canon Svenska AB är en del i den världsomspännande koncernen Canon Inc med säte i Japan. Koncernen har över 140 000 anställda - varav drygt 15 000 i Europa - och omsätter cirka 300 miljarder kronor. Ca 9 % av omsättningen år 2008 investerades i forskning och utveckling. Betydande forskarinsatser görs för att få alla företagets produkter och processer så miljöanpassade som möjligt, då koncernen prioriterar miljöfrågorna högt. Canon är rankat som det mest miljövänliga företaget av den ideella miljöorganisationen Climate Counts i USA.

spacer
					image