Canon lanserar en digital kameleont för copyshops och interntryckerier

Stockholm, 29 september, 2009 – Med utgångspunkt i kundundersökningar har Canon utvecklat en helt ny plattform för aktörer med enklare tryckproduktion – ImageRUNNER ADVANCE. En del av plattformen, imageRUNNER ADVANCE C9000 PRO-serien, är framtagen särskilt för professionella användare.

En digital kameleont
Den extremt anpassningsbara utformningen gör att imageRUNNER ADVANCE PRO kan skräddarsys efter kundens specifika produktionskrav. Maskinerna kan också lätt integreras med befintliga arbetsflöden och annan utrustning. Erik Åkenes, Produktchef för Professional Print på Canon Svenska berättar:

- Våra undersökningar visar att personlig anpassning och flexibilitet är oerhört uppskattat och viktigt för att snabbt kunna anpassa produktionen efter kunders behov. Vi har utvecklat de här maskinerna baserat på den input vi fått från våra kunder och branschen efterfrågar bland annat en lägre investeringskostnad utan att behöva kompromissa med varken kvalitet, lönsamhet eller miljövänlighet.

Produkter med hög kvalitet och kapacitet
imageRUNNER ADVANCE C9060 PRO och C9070 PRO är högproduktiva maskiner med en driftshastighet för fullfärgsutskrifter på 60 respektive 70 sidor per minut och mycket hög bildkvalitet. De nya multifunktionsskrivarna kan hantera både bestrukna och obestrukna material med en vikt på upp till 300 gsm och en arkstorlek större än SRA3. I utvecklingen av imageRUNNER ADVANCE-produkterna har Canon använt delar av sin imagePRESS-teknik som är känd för god tryckkvalitet och bekymmersfri drift. Till maskinerna finns också två RIP-alternativ som båda utrustande med nya Command Workstation 5. Därtill finns ett luftmatat extramagasin som tillbehör för problemfria utskriftsflöden.

Utifrån behoven som finns i professionella produktionsmiljöer erbjuder de nya imageRUNNER ADVANCE PRO-modellerna även en rad efterbehandlingsalternativ som till exempel professionell hålslagning, häftning av upp till 100 ark, sadelhäft, framkantstrimning samt fem typer av falsningsalternativ.

För copy shops och interntryckerier
De två nya modellerna imageRUNNER ADVANCE C9070 PRO och C9060 PRO har tagits fram utifrån professionella utskriftsleverantörers behov. Produkterna riktar sig mot en målgrupp som har högre produktionsvolym än genomsnittet men samtidigt lägre krav på stora produktionsvolymer än imagePRESS-kunderna. Exempel kan vara copy shops, snabbtryckerier och interntryckerier.

– Marknaden för färgproduktion utvecklas snabbt och vi tror på en stark tillväxt för det här segmentet med fördubblade leveransvolymer och även en fördubblad vinst redan år 2011, säger Erik Åkenes . Med imageRUNNER ADVANCE PRO-modellerna kan vi uppfylla uttalade behov hos våra befintliga kunder men också öppna dörrar till en helt ny målgrupp för, vilket är avgörande för att växa på marknaden.


För mer information, kontakta:
Erik Åkenes, Produktchef Professional Print
Canon Svenska AB
Tel: 08-744 85 82
E-post: erik.akenes@canon.se

Helen Iwefors Häggblom, pressansvarig
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 85 30
E-post: helen.iwefors-haggblom@canon.se

 

Företaget Canon
Canon Svenska AB marknadsför och säljer branschledande produkter och lösningar för kontorsmiljö och grafisk bransch genom franchisingkedjan Canon Business Center och fristående leverantörer. Företaget marknadsför och säljer också produkter och lösningar inom bildhantering till konsument genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare. Canon Svenska AB har drygt 430 anställda och omsätter ca 1800 miljoner kr/år. Det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm, där Canon Svenska AB är en del i den världsomspännande koncernen Canon Inc med säte i Japan. Koncernen har över 140 000 anställda - varav drygt 15 000 i Europa - och omsätter cirka 300 miljarder kronor. Ca 9 % av omsättningen år 2008 investerades i forskning och utveckling. Betydande forskarinsatser görs för att få alla företagets produkter och processer så miljöanpassade som möjligt, då koncernen prioriterar miljöfrågorna högt. Canon är rankat som det mest miljövänliga företaget av den ideella miljöorganisationen Climate Counts i USA.

spacer
					image