Ny produktchef Professional Print på Canon

Canon har anställt Erik Åkenes som ny produktchef för Professional Print på Canon Svenska AB. Erik kommer närmast från ABA, som är en av de stora kopieringsbyråerna/digitaltryckerierna i Stockholm, där han dels jobbat med försäljning men framför allt varit ansvarig för produktionen på alla åtta filialerna.

Erik kommer att ansvara för produktområdet Professional Print som är ett av de snabbast växande produktområdena inom Canon. Det innefattar bland annat de nya digitala tryckpressarna imagePRESS, som fått ett mycket positivt mottagande av kunderna i Sverige.

– Erik började sin grafiska bana med Grafisk Teknik på KTH. Därefter har han en lång erfarenhet från både produktion och försäljning av digitaltryck. Hans kunskaper kommer att vara ett värdefullt komplement både internt och för våra kunder, säger Kenneth Oxenstrand, Marketing Manager Professional Solutions på Canon Svenska.

 
 
Högupplösta bilder hittar du på http://ww2.canon.se/web/fg.nsf
 

För ytterligare information, kontakta:
Kenneth Oxenstrand, Marketing Manager Professional Solutions
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 86 35
E-post: kenneth.oxenstrand@canon.se

Helen Iwefors
Pressansvarig
Canon Svenska AB
Tel: 08-744 85 30, mobil 073-978 85 30
E-post: helen.iwefors@canon.se
 

 

Företaget Canon
Canon Svenska AB marknadsför och säljer branschledande produkter och lösningar för kontorsmiljö och grafisk bransch genom franchisingkedjan Canon Business Center och fristående leverantörer. Företaget marknadsför och säljer också produkter och lösningar inom bildhantering till konsument genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare. Canon Svenska AB har drygt 430 anställda och omsätter ca 2000 miljoner kr/år. Det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm, där Canon Svenska AB är en del i den världsomspännande koncernen Canon Inc med säte i Japan. Koncernen har över 115 000 anställda – varav drygt 15 000 i Europa – och omsätter cirka 223 miljarder kronor. Ca 8,3 % av omsättningen år 2007 investeras i forskning och utveckling. Betydande forskarinsatser görs för att få alla företagets produkter och processer så miljöanpassade som möjligt, då koncernen prioriterar miljöfrågorna högt. Canon arbetar globalt med miljöfrågorna och är certifierad enligt ISO14001:2004. Rankades som det mest miljövänliga företaget 2007 av den ideella miljöorganisationen Climate Counts i USA. Mer information om Canon finns på www.canon.se
 

spacer
					image