Canon gör scanners för Mac

Stockholm 26 oktober 2009, Canon imageFORMULA DR-2010M och DR-2510M bryter helt ny mark för Canon. De är de första Apple Macintosh-kompatibla dokumentskanners som Canon lanserat.

Varför Mac-anpassning?
I utvecklingen av de nya maskinerna har Canon tagit avstamp i de populära modellerna imageFORMULA DR-2010C och DR-2510C för Windows men med anpassningar och mjukvara som gör att de passar för Mac. DR-2010M och DR-2510M har samma kompakta design, användarvänlighet och skanningsegenskaper som förebilderna.

- Vi på Canon har valt att lansera nya Mac-modeller som baserats på redan befintliga produkter som vi vet fungerar bra och är populära, säger Erik Strandskog, produktchef för dokumentskanners på Canon Svenska. DR-2010M och DR-2510M är vårt första steg in på denna marknad och vi kommer att fortsätta utvecklingen, så man kan vänta sig mycket spännande nyheter vartefter marknaden växer.

Gartner presenterade nyligen en rapport som visar att Apple kommer att fördubbla sin marknadsandel av datorer under perioden 2008-2011 i både Nordamerika och Västeuropa*, och att Macintosh-användningen växer utanför sina vanliga områden (grafisk design, arkitektur och media). Erik Strandskog fortsätter:

- Gartners rön visar på en utveckling som Canon vare sig vill eller får missa. Macintosh-använding kommer att vara en nyckel för tillväxt för Canon under de kommande åren.

Funktion och produktion

DR-2010M och DR-2510M är utvecklade för att passa småföretag och hemmakontor som ägnar sig åt allt från reklam, arkitektur och formgivningsverksamhet till övrig företagsverksamhet som valt att använda Mac-datorer. De har en kompakt design och skiljer sig egentligen bara från sina Windows-förlagor genom den snygga, svarta designen och den integrerade mjukvaran. Båda är höghastighetsskanners med en produktionstakt av färgskanning på 20 respektive 25 sidor per minut.

Mjukvara
Med i paketet kommer Canons mjukvara Presto! PageManager (ett behändigt styrningsverktyg) och Presto! BizCard (en mjukvara som konverterar och hanterar kontaktuppgifter). Canon imageFORMULA DR-2010M och DR-2510M kommer dessutom med drivrutiner för Windows ISIS och TWAIN förinställt samt en Windows version av Canons nya mjukvara CaptureOnTouch (en smidig lösning för snabb och lätt skanning) i de fall man vill koppla upp enheterna mot ett Windowsbaserat operativsystem.

Båda modellerna finns tillgängliga att köpa från och med nu.

För mer information, kontakta;
Erik Strandskog, Produktchef för dokumentskanners
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 86 88
E-post: erik.strandskog@canon.se

Helen Iwefors Häggblom, Pressansvarig
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 85 30
E-post: helen.iwefors-haggblom@canon.seFöretaget Canon
Canon Svenska AB marknadsför och säljer branschledande produkter och lösningar för kontorsmiljö och grafisk bransch genom franchisingkedjan Canon Business Center och fristående leverantörer. Företaget marknadsför och säljer också produkter och lösningar inom bildhantering till konsument genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare. Canon Svenska AB har drygt 430 anställda och omsätter ca 1800 miljoner kr/år. Det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm, där Canon Svenska AB är en del i den världsomspännande koncernen Canon Inc med säte i Japan. Koncernen har över 140 000 anställda - varav drygt 15 000 i Europa - och omsätter cirka 300 miljarder kronor. Ca 9% av omsättningen år 2008 investerades i forskning och utveckling. Betydande forskarinsatser görs för att få alla företagets produkter och processer så miljöanpassade som möjligt, då koncernen prioriterar miljöfrågorna högt. Canon är rankat som det mest miljövänliga företaget av den ideella miljöorganisationen Climate Counts i USA 2007.

spacer
					image