Kreativ filmning och enastående ljud – Canons nya LEGRIA mini X

Canon, marknadsledare inom digital bild, presenterar LEGRIA mini X – en helt ny, kreativ videokamera med proffsljud och enastående HD-video. LEGRIA mini X är den perfekta videokameran för alla som vill berätta en historia. Med Canons kända videokvalitet, avancerat ljud och en mycket flexibel design passar den in i alla sammanhang – från rapportering direkt på plats och från dokumentärer och egna videoinspelningar till inspelning av levande musik eller teateruppträdanden.

LEGRIA mini X.jpg LEGRIA mini X (2).jpg

Ljud med samma höga kvalitet som filmen
Med den nya inbyggda stereomikrofonen levererar LEGRIA mini X ett enastående ljud. Den större mikrofonen och den förbättrade konstruktionen i två skikt med mikrofontyggaller och svamp dämpar bakgrundsljud och statisk elektricitet – perfekt för inspelning av samtal eller intervjuer på plats. Videokameran har dessutom ett större dynamiskt omfång och återger verklighetstroget tystnaden i en konserthall precis före ett uppträdande, ända fram till de dånande slaginstrumenten i slutet av konserten.

Med linjär PCM-inspelning levererar LEGRIA mini X dessutom okomprimerat ljud med hög densitet och säkerställer att ljudkällorna spelas in i realistisk CD-kvalitet. Nya kontakter för hörlurar och externa mikrofoner ger större flexibilitet och möjlighet att intervjua objekt eller finjustera volymnivåerna i en bullrig miljö. Canons teknik för motivstyrt ljudval ger direktresultat och innehåller ett antal förinställda lägen som efter valet automatiskt optimerar ljudinställningarna efter olika scener, till exempel musik eller möten.

Oöverträffad flexibilitet vid inspelning
LEGRIA mini X har en innovativ design som lockar till kreativitet. Den är så kompakt och lätt att den enkelt tas med överallt. Och den unika kombinationen av en f/2,8 170° supervidvinkel, inbyggt stativ och en vinklingsbar 6,8 cm (2,7") LCD-pekskärm underlättar tagningar från många olika vinklar*. Inspelning handsfree innebär att användaren enkelt deltar i sin egen video, eller får större frihet att regissera och skapa scener.

Otrolig kvalitet och fina resultat
Canons lovordade bildtekniker producerar högkvalitativa resultat som klarar de krav både entusiastiska videofilmare och filmmakare ställer. Stöd finns för AVCHD- (1080/50i) och MP4-inspelning (1080/25p) och bearbetningen sker i Canons egen avancerade bildplattform DIGIC DV 4. En 1/2,3" CMOS-sensor levererar video och stillbilder i härlig kvalitet med minimalt brus, även i svaga ljusförhållanden. Ny bildstabilisering i närbildsläge gör att handhållen tagning blir stadig och ger imponerande resultat, oavsett om det gäller video i Full HD eller 12 megapixels stillbilder med vidvinkel.

Förbättrade anslutningar för delning
Inbyggd Wi-Fi gör det enkelt att granska och dela videor till hur många enheter som helst, eller att trådlöst överföra dem till sociala nätverk. Dessutom kan filmmakarna via en smartphone eller surfplatta och Canons app CameraAccess Plus nu också fjärrstyra LEGRIA mini X och övervaka händelser i hemmet i realtid, genom att bara ansluta enheten till ett trådlöst nätverk i hemmet**. Videokameran kan också användas med Canons nya panoreringsbord CT-V1***, styras trådlöst via en smartphone eller surfplatta och ge 200° horisontell panorering. Tillsammans med supervidvinkelobjektivet levererar LEGRIA mini X hela varvet runt – 360°.

Kreativa lägen
LEGRIA mini X ger oanade kreativa möjligheter och har flera roliga inspelningslägen, som gör enkla scener till dynamiska och engagerande filmer värda att dela med sig av. Intervallinspelningsläget innehåller till exempel intervaller från 5-10 sekunder och är ett bra sätt att kunna berätta en historia som spänner över en längre tid, medan inställningarna för Fast Motion och Slow Motion ökar hastigheten upp till 4 ggr, eller minskar den till ¼ hastighet och till halv hastighet.

LEGRIA mini X:

  • Stor stereomikrofon; stort dynamiskt omfång
  • Linjärt PCM; ljud med CD-kvalitet
  • 170° supervidvinkelobjektiv*
  • Vinklingsbar LCD; inbyggt stativ
  • Wi-Fi: fjärrstyrd övervakning och delning
  • Växla från supervidvinkel till närbild
  • Växla från supervidvinkel till närbild
  • Orienteringsavkänning
  • Manuell ljudkontroll
  • Slow motion och Fast motion; intervallinspelning

*170° vidvinkel för stillbilder med 160° vidvinkel för videoinspelning
**Kräver att enheten är ansluten till en trådlösLAN UPnP-router med global IP- adress. Operativsystem som stöder appen CameraAccess Plus: iOS5, iOS6, iOS7 och Android 2.3 /4.0/4.1/4.2.
***Extra tillbehör, säljs separat

LEGRIA mini X rekommenderat pris inkl moms 4000 kronor (3200:- exkl moms)

spacer
					image
Ytterligare information
LEGRIA mini X bilder
LEGRIA mini X Spec Sheet [PDF, 64 KB]
DVC Technologies Explained [PDF, 171 KB]
<br /><br />Pressmeddelanden
Nyheter om Canon
Nyheter om produkter och lösningar för företag
Nyheter om konsumentprodukter
Nyheter från Canon Inc
Information
Pressarkiv
Bildbank
RSS - Nyheter direkt till dig
Nya konsumentprodukter från Canon
Nya produkter och lösningar för företag från Canon
Corporate nyheter från Canon