Canon presenterar XA35 och XA30 – videokameror med exceptionell bildprestanda

Canon, marknadsledare inom digital bild, lanserar två nya tillskott till videokameraserien X – modellerna XA35 och XA30. De mycket kompakta och lätta kamerorna vänder sig till både proffs och entusiaster och har nyutvecklad HD CMOS Pro sensor med högre känslighet och förbättrad prestanda i svagt ljus. Båda modellerna har förbättrat dynamiskt omfång och inställningar för högdagerprioritet, för inspelningar av allt från nyheter och dokumentärer till bröllop och företagsfilmer.

XA35.jpgXA35
XA30.jpgXA30


Förstklassig bildkvalitet och videobearbetning
Den nydesignade 2,91 megapixels HD CMOS PRO-sensorn av 1/2,84-typ bygger på Canons välkända kunskap inom optik och avancerade tekniker och har ökad känslighet med förbättrat signal-/brusförhållande. Bilderna blir skarpa och tydliga även i miljöer där ljuset är svagt. Inspelningar i svaga ljusförhållanden förstärks också ännu mer tack vare förbättrad infraröd teknik – perfekt för alla som vill filma naturscener eller dokumentärer nattetid.

Kamerornas 20x vidvinkelzoom med brännvidd 26,8–576 mm (motsvarande 35 mm) använder Canons intelligenta optiska bildstabiliseringssystem med dynamisk bildstabilisering i 5 axlar. Objektivet har dessutom en 8-bladig cirkelformad bländare för att skapa en attraktivare bakgrundsslöja, ”bokeh”.

Videokamerorna XA35 och XA30 har två nya inställningar – stort dynamiskt omfång (Wide DR) och högdagerprioritet. I läget Wide DR kan kamerorna uppnå 600 % dynamiskt omfång, som ger klara bilder med hög kontrast och bibehåller detaljer både i skarpt belysta områden och skuggor, utan behov av efterbearbetning. Inställningen för högdagerprioritet ger filmen mer naturliga toner och fylligare färger, speciellt i områden med hög ljusstyrka* – perfekt för scener under klar himmel och med reflektiva ytor.

Båda kamerorna har också lägen för långsam och snabb inspelning, som stöder många olika scenarier med alternativ för intervallinspelning upp till maximalt 1200x normal hastighet.

Diskreta och lätta, perfekta på resande fot
XA35 och XA30 passar nyhetsfilmare och journalister som ofta behöver göra diskreta inspelningar på resande fot, men som inte vill kompromissa med kvaliteten. Kamerorna är exceptionellt lättanvända, har omfattande automatiska funktioner och är mycket användbara i både företags- och utbildningsmiljöer.

De nya videokamerorna har samma populära ergonomiska design som sina föregångare XA25 och XA20. Det löstagbara handtaget ger maximal flexibilitet, har professionella XLR-ljudingångar och är enkelt att sätta fast eller ta bort beroende på inspelningssituation.

Integrering och anslutning
Kameran XA35 har HD/SD-SDI videoutgång för att integreras med befintlig utrustning. Den har också inbyggda signaler för ljud och tidskod. Filmare kan exportera okomprimerad högupplöst digital video i realtid. Det här är en perfekt kompakt videokamera för direktsändningar och nyhetsreportage, som kan kompletteras med inspelningar från andra broadcast-kameror på plats.

Kamerorna stöder också högkvalitativt AVCHD-filformat (upp till 28 Mbit/s) och MP4-filformat (upp till 35 Mbit/s) och har dubbla SD-kortplatser för direkt backup via samtidig inspelning, eller alternativet Växla minne för längre inspelningar, som är mycket användbart för till exempel bröllopsfilmare.

Både XA35 och XA30 har möjlighet till trådlös anslutning för fjärrstyrning av kameran, trådlös filöverföring/uppladdning och förhandsgranskning via webbläsare – och allt detta genom att använda smartphone, surfplatta eller dator. Kamerorna är också kompatibla med Canons GPS-mottagare GP-E2, så att GPS-data kan lagras i videoinspelningens metadata. Detta ger exakt angivelse av inspelningsplats, något som är viktigt både för journalister och för juridiska ändamål.* Höjning av inställningar för skärmens ljusstyrka kan behövas

spacer
					image
Ytterligare information
XA30 bilder
XA35 bilder
XA30 Specifikationblad [PDF, 91 KB]
XA35 Specifikationblad [PDF, 91 KB]
Pressmeddelanden
Nyheter om Canon
Nyheter om produkter och lösningar för företag
Nyheter om konsumentprodukter
Nyheter från Canon Inc
Information
Bildbank
RSS - Nyheter direkt till dig
Nya konsumentprodukter från Canon
Nya produkter och lösningar för företag från Canon
Corporate nyheter från Canon