Canon presenterar nya PowerShot G1 X Mark II – en kompaktkamera med prestanda på DSLR-nivå

Canon, marknadsledare inom digital bild, presenterar PowerShot G1 X Mark II Enhanced Grip Edition¹ – det nya flaggskeppet i kompaktkameraklassen och efterträdaren till PowerShot G1 X. PowerShot G1 X Mark II är det perfekta tillskottet i yrkesfotografens tillbehörsväska. Den levererar en bildkvalitet av samma slag som en digital systemkamera och har samma funktioner och kompakta form som den mycket framgångsrika PowerShot G-serien. Fotografers feedback ligger bakom utformningen och här finns nya möjligheter med fantastisk prestanda och kontroll – självklart utifrån Canons grundmurade anseende när det gäller optik och bildkvalitet.

Designen är helt ny med hölje i rostfritt stål och aluminium, och kameran har ett rejält tilltaget ergonomiskt grepp som ger en professionell känsla. PowerShot G1 X Mark II är kompakt men ändå bekväm att hantera – en perfekt följeslagare för vana och krävande fotografer som vill ha en portabel, högpresterande, pålitlig kamera som passar in i deras sätt att arbeta.

Smartare sensor ger skarpare, ljusstarkare bilder
Styrkan i PowerShot G1 X Mark II kommer från en stor Canon CMOS-sensor av 1,5-typ. Sensorns ytstorlek är mer än 2 ggr större än konkurrentmodellernas konventionella sensorer av 1,0-typ. Sensorn levererar ett kort skärpedjup jämförbart med en sensor av APS-C-storlek i en systemkamera – perfekt för professionella porträtt och för makrofotografering. Den nya sensorkonfigurationen innebär att hela bredden i objektivets bildcirkel kan anpassas och användas, oavsett om det gäller standardbildförhållandet 3:2 med 12,8 megapixlar eller 4:3 med 13,1 megapixlar. Allt detta ger kreativa kompositionsmöjligheter och enkel integrering med befintliga redigeringsprocesser för systemkameror.

Sensorns pixlar är 4,5 ggr större än i den senaste modellen PowerShot G16, något som innebär att de är ljuskänsligare, ger mindre digitalt brus och förbättrad tagning i svagt ljus. De har dessutom ett bredare dynamiskt omfång och fångar fler detaljer i skarpt belysta områden och i mörka skuggor.

Enastående optik i ett kompakt hus
Ett nytt och riktigt ljusstarkt objektiv (f/2,0–3,9) utnyttjar Canons optiska expertkunskaper och levererar den kvalitet och flexibilitet som fotojournalister och fotoentusiaster behöver. Trots att kameran är så kompakt hanterar objektivet bländare f/3,9 även vid full zoom, presterar utmärkt i svagt ljus och ger möjlighet att kontrollera skärpedjupet. Med 5x optisk zoom, brännvidd 24-120 mm och en 9-bladig bländare blir fotograferingen flexibel – från knivskarpa böljande landskap till närbildsporträtt med jämna bakgrundsslöjor. ZoomPlus fördubblar zoomens räckvidd digitalt, och åt motsatt håll hanterar PowerShot G1 X Mark II makrofotografering på ett avstånd så nära som 5 cm. PowerShot G1 X Mark II har dessutom Manuell fokus peaking (MF-peaking) för att få ut det bästa av makro- eller porträttfotograferingen.

Korrekt och anpassningsbar fokusering och bildkomposition
PowerShot G1 X Mark II är kompaktkameran som ger kontroll på proffsnivå. Ett förbättrat AiAF-system (Artificial Intelligence Auto Focus) innehåller nu 31 AF-punkter, jämfört med 9 för PowerShot G1 X. AF-punkterna har hög täthet och bred täckning i bildrutan och förbättrar kamerans möjlighet att låsa på objekt, när bilder med kort skärpedjup ska tas.

PowerShot G1 X Mark II har dubbla, helt anpassningsbara objektivringar som gör det enklare och snabbare att få önskat fotografiskt resultat. Ringarna är ergonomiskt placerade och ger trygg kontroll av stegvisa parametrar som zoom, bländare och slutartid. Med vridringen görs finjusteringar vid manuell fokusering. Vridringen kan också användas för att finjustera fokusavståndet när AF uppnåtts.

Bildkompositionen underlättas med kamerans kapacitiva 7,5 cm (3,0") stora LCD-pekskärm, och ger extra alternativ för att styra olika funktioner. Visningen i den högupplösta skärmen sker i sRGB-spektrat, för pålitlig återgivning och bearbetning av färgområdet och visning med fantastisk noggrannhet.

Som tillval kan en elektronisk sökare (EVF) fästas i blixtskon på PowerShot G1 X Mark II. EVF-DC1 passar alla som vill ha en traditionell ergonomi av samma slag som med en systemkamera, med hög upplösning, snabbt uppdateringsintervall och möjlighet att vinkla sökaren upp till 90 grader.

Hög prestanda med DIGIC 6 och Intelligent IS
Canons senaste generations bildprocessor – DIGIC 6 – sitter i PowerShot G1 X Mark II och levererar överlägsna resultat i många olika situationer. Den är upp till 2,4 ggr snabbare än DIGIC 5 och ger den extra bearbetningskraft som behövs för att leverera renare JPEG-bilder och MP4-filmer med mindre brus i svaga ljusförhållanden. Processorn förbättrar också kamerans svarsvillighet med en 56-procentig minskning av total slutarfördröjning, ger snabb serietagning och möjliggör funktioner som bakgrundsoskärpa och stort dynamiskt omfång vid handhållen tagning.

Kraften i DIGIC 6 innebär dessutom att PowerShot G1 X Mark II kan spela in filmer i Full HD (1920 x 1080, 30p) med stereoljud – perfekt för alla entusiaster som både vill ta stillbilder och filma. Under filminspelning kan kamerans optiska zoom också användas och HS System säkerställer att filmerna blir detaljrika även i svagt ljus.

Kreativa bilder att dela med sig av
PowerShot G1 X Mark II har många nya funktioner som realiserar och förbättrar fotografens kreativa ådra. Det förbättrade Stjärnläget har nu det nya alternativet Stjärnporträtt, för att ta perfekt exponerade bilder av objekt under en stjärnbeströdd himmel.

I PowerShot G1 X Mark II finns nya Wi-Fi-funktioner som underlättar tagning, delning och säkerhetskopiering. Inbyggd NFC (Near Field Communication) gör det enkelt att utbyta data över korta sträckor med NFC-aktiverade smarta enheter. Fotografen överför bilderna till sin smartphone och kan sedan ladda upp och dela bilder nästan var som helst ifrån. Trådlös anslutning innebär att PowerShot G1 X Mark II också kan fjärrstyras genom att installera Canons app CameraWindow i en smart enhet – idealiskt för att fotografera djur eller ta gruppbilder.

PowerShot G1 X – viktiga egenskaper:

  • Stor Canon CMOS-sensor av 1,5-typ
  • 12,8 megapixels bilder (3:2) och tagningar i flera bildförhållanden²
  • f/2 bländare och max ISO 12800
  • 24 mm supervidvinkel, 5x zoom
  • DIGIC 6-bearbetning och Intelligent IS
  • 31-punkters AiAF och MF-peaking
  • Dubbla objektivringar och pekskärmshantering
  • Wi-Fi med fjärrtagning och Bildsynk
  • Elektronisk sökare som tillval
  • 14-bitars RAW

¹PowerShot G1 X Mark II Enhanced Grip Edition (finns i Europa, Mellanöstern och Afrika) med rejält ergonomiskt grepp för bekväm hantering.
²Sensorn tar 12,8 megapixels bilder med bildförhållande 3:2 i standardinställningar. 13,1 megapixels bilder med bildförhållande 4:3 kan tas med samma effektiva brännvidd.

Produkt Rek pris inkl moms (ex moms) Säljstart
PowerShot G1X Mark II 9000 SEK (7200 SEK) Maj 2014

För pressmaterial och högupplösta bilder besök vårt pressrum:
http://www.canon.se/About_Us/Press_Centre/index.asp

spacer
					image
Ytterligare information
PowerShot G1 X Mark II bilder
PowerShot G1 X Mark II Specs [PDF, 64 KB]
PowerShot G1 X Mark II Technologies Explained [PDF, 130 KB]
Pressmeddelanden
Nyheter om Canon
Nyheter om produkter och lösningar för företag
Nyheter om konsumentprodukter
Nyheter från Canon Inc
Information
Pressarkiv
Bildbank
RSS - Nyheter direkt till dig
Nya konsumentprodukter från Canon
Nya produkter och lösningar för företag från Canon
Corporate nyheter från Canon