Kraftpaket med superzoom – Canon lanserar PowerShot G3 X

Canon, marknadsledare inom digital bild, presenterar PowerShot G3 X – ett kraftfullt tillskott till PowerShot G-serien. PowerShot G3 X är Canons första kompaktkamera med superzoom och bakbelyst CMOS-sensor av 1,0-typ. Den levererar enastående bildkvalitet för både stillbilder och filmer och ger, för en kompaktkamera, helt nya och unikt kreativa möjligheter. Med Canons förstklassiga optik, en flexibel 25x optisk zoom och de manuella kontrollmöjligheter som systemkameror har, är PowerShot G3 X den perfekta kameran för alla som vill komma nära under resor och äventyr, fotografera fina naturbilder eller ta fram detaljerna i ett sportevenemang.

PowerShot G3 X.jpeg

Förstklassig superzoom för professionella kvalitetsbilder 
PowerShot G3 X har allt som behövs för att leverera enastående bildkvalitet – med Canons hittills mest kraftfulla, kompakta superzoom. Fina detaljer och färger fångas enkelt med den bakbelysta 20,2 megapixels CMOS-sensorn av 1,0-typ och objektivet med 9-bladig bländare och ljusstyrka på f/2,8-5,6 ger bilder med attraktiv bakgrundsslöja. Med kamerans 25x optiska zoom kommer man ännu närmare objekten utan att ge avkall på skärpan - perfekt för sporthändelser eller skogens djurliv.

PowerShot G3 X drivs via Canons DIGIC 6-processor. Kameran är svarsvillig och extremt snabb, och tack vare HS-systemet och ISO upp till 12800 är den mycket pålitlig i utmanande ljusförhållanden – precis som avancerade fotografer kräver.                   

Bildserier med 5,9 bilder per sekund innebär att allt som händer kommer med. Och kamerans snabba autofokus ser till att varje bild är klar och skarp.

I regissörsstolen 
Filmer i Full HD kan spelas in på ett sätt som oftast bara förekommer med professionella video-/filmkameror. PowerShot G3 X kan skapa scener med varierande bildfrekvenser från 24p upp till 60p och bländare, slutare och ISO kan styras manuellt. Med större dynamiskt omfång blir det inspelade ljudet kristallklart, kameran har mikrofon- och hörlursuttag och HDMI-ut så att en separat skärm kan användas för visning under själva tagningen. Intelligent bildstabilisering och den avancerade dynamiska bildstabiliseringen i 5 axlar resulterar i stadiga bilder och filmer, även vid kraftiga rörelser. 

Med läget för korta filmklipp skapas mer spontana filmer. Välj klipplängd fyra, fem eller sex sekunder och spela upp filmklippen på många olika sätt. Läget Story Highlights väljer ut foton och filmer med vissa personer, händelser eller datum – innan de kombineras till en kort film som sedan kan delas på ett enkelt sätt.

Kontroll som med en systemkamera 
PowerShot G3 X är kompakt, men kompromissar inte med funktionerna. Här finns alla kontrollmöjligheter för att få till den där perfekta bilden. Komponera scenen från alla vinklar med den 8 cm (3,2") stora vinklingsbara pekskärmen och skärmupplösning 1,62 miljoner punkter. Svep igenom favoritinställningarna och olika lägen på samma sätt som med en EOS-kamera. Objektivringen kan tilldelas olika funktioner, till exempel fokusering, och med fullständigt manuell kontroll, RAW-tagning och bulb-exponeringsläge har fotografen full frihet. PowerShot G3 X har ett damm- och dropptätt kamerahus och precis som på systemkameror finns en tillbehörssko där en högupplöst elektronisk sökare eller Canons Speedlite-blixtar kan anslutas.

Gränslösa kreativa möjligheter och anslutningar 
I ovanliga situationer och vinklar kan kameran användas för fjärrtagning via Wi-Fi och med den nya appen Camera Connect kan kamerans viktiga funktioner styras från smarta enheter, och dessutom ge tillgång till fullständigt manuell hantering. Dynamisk närfältskommunikation (NFC) förenklar bildöverföringar till en Canon Connect Station och med funktionen Bildsynk säkerhetskopieras alla bilder till molnet, inklusive direkt till Canons molnlagringstjänst irista.

PowerShot G3 X – viktiga egenskaper:

  • Stor sensor kombinerad med 25x superzoom
  • Skapa, anslut och dela på ett enkelt sätt
  • Avancerade filminspelningsfunktioner för konstruktiva filmmakare
  • Expertreglage för kreativa uttryck
  • Fotografera och filma som yrkesfolket – i alla miljöer

Rekommenderat pris inkl. moms 9500 kronor (exkl. moms 7600 kronor)
Säljstart mitten juli 2015

spacer
					image
Ytterligare information
PowerShot G3 X bilder
Mer teknisk information [DOCX, 150 KB]
Pressmeddelanden
Nyheter om Canon
Nyheter om produkter och lösningar för företag
Nyheter om konsumentprodukter
Nyheter från Canon Inc
Information
Bildbank
RSS - Nyheter direkt till dig
Nya konsumentprodukter från Canon
Nya produkter och lösningar för företag från Canon
Corporate nyheter från Canon