Nya EOS 7D Mark II – revolutionerande snabb

Canon, marknadsledare inom digital bild, presenterar EOS 7D Mark II, kameran som fångar allt det som alla andra inte hinner med. Nya EOS 7D Mark II är revolutionerande snabb, bygger på den berömda klassledande EOS 7D och utnyttjar tekniker som finns i yrkeskameran EOS-1D X.

EOS 7D Mark II.jpg

Med ny uppbyggnad och design levererar EOS 7D Mark II samma prestanda som sin föregångare – och mycket mer. Nu sätts ett nytt riktmärke för hastighet och styrka. Kameran tar hela 10 bilder per sekund utan att upplösningen påverkas, den har Dual DIGIC 6-processorer och ett nytt autofokussystem med 65 punkter och korssensorer*.

EOS 7D Mark II har en ny 20,2 megapixels APS-C CMOS-sensor med ett ISO område på 100-16000, som kan utökas till ISO 51200. Med en avancerad högupplöst RGB+IR-mätningssensor på 150 000 pixlar och innovativ flimmeravkänning blir resultaten enastående. Kameran har också programmerbara reglage och en ny sökare som täcker 100 %. Filminspelningsfunktionerna håller professionell nivå och okomprimerad HDMI-utgång och Dual Pixel CMOS AF-teknik ger oanade kreativa möjligheter. 

Fånga händelserna på bråkdelen av en sekund
EOS 7D Mark II utmärker sig i snabba situationer. Den tar serier på 10 bilder per sekund i full upplösning, mycket tack vare en nydesignad drivmekanism för slutare och spegel, och den har en kapacitet på 200 000 exponeringar.

En enastående svarsvillighet matchas av ett blixtsnabbt 65-punkters AF-system, känsligt och starkt nog att låsa på objekt med knivskarp precision. EOS 7D Mark II har ett av de mest avancerade autofokussystemen för kameror i den här klassen. Varje AF punkt har korssensorer*, den centrala punkten stöder fokusering med dubbla korssensorer vid f/2,8, och fokusering ned till EV-3 i svagt ljus ger oöverträffad precision i alla ljusförhållanden och för alla objekt. Den programmerbara menyn liknar menyn i EOS-1D X, och där kan AF-systemet skräddarsys för att ge full kontroll över känslighet och spårning av objekt. Ett helt nytt specialreglage för val av AF-område innebär att man kan växla mellan AF-områden utan att behöva lyfta blicken från sökaren.  

Skärpa, detaljer och färg som aldrig tidigare
Som första EOS-kamera är EOS 7D Mark II känslig för infrarött och flimrande ljus. Konsekventa och korrekta exponeringar uppnås med en ny RGB+IR-mätningssensor på 150 000 pixlar, oavsett om det gäller fotografering inomhus, utomhus, i naturligt ljus eller konstgjord belysning. En ny och banbrytande funktion för flimmeravkänning ser till att bilderna bara tas när ljuset är som starkast, analyserar ljuskällan och identifierar flimrande ljus som ögat inte kan uppfatta.  Teknikerna EOS iTR AF och AI Servo AF III, som introducerades i samband med EOS-1D X, arbetar tillsammans med den avancerade mätningssensorn för att leverera korrekt spårning av objekt.

Filminspelning med biokänsla
EOS 7D Mark II bygger vidare på föregångarens renommé vad gäller filminspelning. Här finns ett antal nya filmfunktioner med professionell standard. Canons unika teknik Dual Pixel CMOS AF ger överlägsen prestanda och jämn, korrekt fokusering. Och för första gången i en EOS-kamera kan både Movie Servo AF-hastighet och spårningskänslighet anpassas, så att fotografen får fullständig kontroll över fokuseffekter och övergångar mellan objekt. Kameran fångar ögonblicken på bråkdelen av en sekund i Full HD kvalitet, med valbar bildfrekvens från 24p till 60p för jämna rörelser och slow motion-effekter.

Tack vare okomprimerad (4:2:2) HDMI-utgång till externa inspelningsenheter passar tagningarna in i professionella videoarbetsflöden. Nya mikrofon- och hörlursutgångar för externa enheter ger professionell ljudkvalitet, liksom den ljudlösa kontrollfunktionen som förhindrar oönskat ljud vid justeringar och ändrade inställningar.

Din kamera, på ditt sätt
EOS 7D Mark II klarar av riktigt krävande situationer, har förbättrade skyddstätningar och en slitstark konstruktion med magnesiumlegering. Som hjälp vid alla äventyr finns dessutom inbyggd GPS och digital kompass. EOS 7D Mark II ingår i det världskända EOS System med många olika tillbehör, inklusive ett nytt batterigrepp som ger längre och mer stabila tagningar.

EOS 7D Mark II – viktiga egenskaper:

  • Fångar de flyktiga ögonblicken i riktigt snabba händelseförlopp 
  • Bildresultat med utställningskvalitet 
  • Anpassnings- och programmerbar, för just ditt arbetssätt 
  • Nya kreativa lösningar direkt i kameran 
  • Visa på storskärm – resultat med biokänsla 

* Antal tillgängliga AF-punkter, korssensorer och dubbla korssensorer varierar beroende på objektiv
Produkt                        Rek pris inkl moms (ex moms)      Säljstart
EOS 7D Mark II            17800 SEK (14240 SEK)                November 2014


spacer
					image
Ytterligare information
EOS 7D Mark II bilder
EOS 7D Mark II Specifikationblad [PDF, 97 KB]
Mer teknisk information [DOCX, 141 KB]
Pressmeddelanden
Nyheter om Canon
Nyheter om produkter och lösningar för företag
Nyheter om konsumentprodukter
Nyheter från Canon Inc
Information
Pressarkiv
Bildbank
RSS - Nyheter direkt till dig
Nya konsumentprodukter från Canon
Nya produkter och lösningar för företag från Canon
Corporate nyheter från Canon