Canon lanserar ny 4k Cine-supertelezoom med servo och världens längsta brännvidd*

Canon, marknadsledare inom digital bild, kompletterar sina Cine-objektiv med servodrift och presenterar nu CN20x50 – en högpresterande supertelezoom för TV-produktion inom sport och natur. CN20x50 bygger på Canons mångåriga och unika expertkunskaper inom optik, levererar enastående bildkvalitet, ger otroligt kreativa möjligheter och är det första objektivet i sitt slag som kombinerar en inbyggd 1,5x extender, klassledande 20x förstoring och en avtagbar servoenhet med en brännvidd på 50-1000 mm, som kan utökas till hela 75-1500 mm.

CN20x50

CN20x50 är en portabel, högkvalitativ, flexibel lösning för filmproduktion med Super 35 mm-kameror. Med en helt avtagbar och uppdaterad servoenhet för mobila tagningar, som är svåra att åstadkomma med typiska Cine-objektiv, uppfyller den nya zoomen dagens växande efterfrågan på UHD-upplösning (Ultra High Definition) för TV-produktion inom sport och natur.

Flexibel och pålitlig
Inspelningar görs idag i både krävande och helt oförutsägbara miljöer, något som fordrar mycket flexibla objektiv. När det gäller natur- och djurliv arbetar filmfotograferna oftast under både farliga och känsliga förhållanden, där extremt långa avstånd kan behövas. Sportinspelningar däremot kräver oftast extremt hög upplösning för att fånga detaljerna i händelsernas centrum på arenan. I båda fallen behöver filmfotograferna snabba, reaktiva positionsändringar, flexibilitet vid tagningen så att de kan agera när scenen förändras.

CN20x50 är ett bekvämt och portabelt objektiv, med en vikt på endast 6,6 kg och en oöverträffad brännvidd och zoomkapacitet för sin klass. Sport- och dokumentärfilmare kan spela in på avstånd och ändå behålla högsta kvalitet i hela zoomomfånget. Och tack vare objektivets stora zoomomfång behöver de inte bära med sig lika mycket utrustning när inspelning sker på plats.

Zoomen CN20x50 är både användarvänlig och robust. Med linselement av allra högsta kvalitet och en väderbeständig och stöttålig konstruktion som klarar alla tuffa förhållanden.

Flexibel hantering
Zoomen CN20x50 är kompatibel med många olika kameror, stöder kommunikation mellan objektiv och kamera och kommer att finnas både för EF- och PL-objektivfattningar. EF-fattningen använder Canons eget system och PL-fattningen stöder Cooke’s /i Technology standard. Båda modellerna har en 12-pin seriell anslutning för integrering med typisk produktionsutrustning.

Fokusringen kan vridas i 180 grader, något som balanserar den noggrannhet som krävs för 4k-bildbearbetning med den hastighet som behövs för produktionsändamål. När varje sekund räknas – och filmfotograferna bara har ett enda tillfälle att ta bilden – innebär höghastighetszoom, bländare och enkel fokushantering att även scener som snabbt ändras kan fångas bekvämt och korrekt.

Objektivets design passar flera film- och produktionstillbehör, inklusive zoom- och fokusreglage, matte boxes och modultillbehör av 0,8- och 0,5-typ som enheter för följefokus. Allt för att ge en verkligt flexibel lösning.

CN20x50 – viktiga egenskaper :

  • Supertelezoom med klassledande brännvidd
  • Fångar alla detaljer för TV-produktion inom sport och natur
  • Ger fantastiska resultat i enastående 4k-kvalitet
  • Portabel och slitstark med intuitiv hantering

Rekommenderat pris ej fastställt vid lansering.
Säljstart under 2015.


* Enligt Canons undersökningar i oktober 2014

spacer
					image
Ytterligare information
CN20x50 bilder
CN20x50 Specifikationblad Sheet [PDF, 65 KB]
Pressmeddelanden
Nyheter om Canon
Nyheter om produkter och lösningar för företag
Nyheter om konsumentprodukter
Nyheter från Canon Inc
Information
Bildbank
RSS - Nyheter direkt till dig
Nya konsumentprodukter från Canon
Nya produkter och lösningar för företag från Canon
Corporate nyheter från Canon