Canon arrangerar årets event för foto- och filmbranschen

Canon arrangerar för första gången i Sverige eventet Pro Solutions för foto- och filmbranschen. Eventet bjuder besökarna på inspirerande föreläsningar, lärorika workshops, seminarier, filmvisningar samt presentationer av nya produkter.

25-26 april arrangerar Canon eventet Pro Solutions 2012 i Nacka Strandmässans lokaler i Stockholm för proffs, semiproffs och studerande inom foto- och filmbranschen. Eventet, som genomförs i Sverige för första gången, bygger på det mycket framgångsrika branschevent som Canon arrangerat i Storbritannien tre år i rad.

– Pro Solutions i Storbritannien har varit en enorm succé och vi har sett ett behov av en liknande mötesplats för branschfolk i Sverige, säger Roel Lammers, produktchef för foto och pro-video på Canon Svenska. Utöver att eventet ger besökarna möjlighet att ta del av nya produkter och lösningar, satsar vi mycket på att förmedla kunskap och inspiration genom workshops, seminarier, föreläsningar och filmvisningar.

Innovativa företag och inspirerande talare

Förutom Canon presenterar huvudsponsorerna Apple och Adobe sina tjänster och produkter för proffsfotografer och videografer. Tommi Luhtanen, produktexpert på Adobe, ger en exklusiv demonstration av de senaste versionerna av Adobe Photoshop och Adobe Photoshop Lightroom, vilka underlättar möjligheterna till kreativt skapande, teknisk korrigering av bilder samt nya publiceringsmöjligheter. Ytterligare omkring 20 partner kommer finnas på plats för att visa upp de senaste produkterna och lösningarna för film- och fotobranschen. Bland dessa återfinns aktörer som SanDisk, Scandinavian photo, Getty Images och Gitzo.

Seminarierna bjuder på föreläsningar av bland andra prisbelönta naturfotografen Brutus Östling, nyhetsfotografen och Canon-ambassadören Ziv Koren, sportfotografen Frits van Eldik, fotografen och regissören Jens Assur samt Peter Yabsley, som är Canon Europas produktspecialist på EOS Cinema. Dessa framstående fotografer och experter kommer att dela med sig av sina erfarenheter och värdefulla tips till besökarna.

Kreativa workshops

I Canons foto- och filmstudio får besökarna bland annat möjlighet att fördjupa sina praktiska kunskaper och delta i workshops tillsammans med kreativa fotografer. Under de båda dagarna visar fotografen Paulina Westerlind hur man i samarbete med sin modell kan skapa unika porträtt som ger en naturlig känsla. Den matlagningsintresserade kommer att få möjlighet att inspireras av fotografen Per Erik Berglund, som bland annat arbetar tillsammans med Svenska Kocklandslaget och ligger bakom fotografierna i flertalet kokböcker.Om Canon Pro Solutions 2012

• Plats: Nacka Strandmässan, Nacka Strand
• Datum: Onsdagen den 25 april till torsdagen den 26 april 2012
• Öppettider: Onsdag: 13-17, torsdag: 10-16
• Entré: 150 SEK


spacer
					image