Canon får fyra topputmärkelser av TIPA 2014

Canon, marknadsledare inom digital bild, får fyra utmärkelser från TIPA (Technical Image Press Association), en av världens ledande pressorganisationer för foto och bildbehandling. TIPA-utmärkelserna delas ut till de bästa bildbehandlingsprodukterna som lanserats under de senaste 12 månaderna och 2014 har Canon återigen fått erkännande för de tekniska innovationerna i sin breda produktportfölj. Canon fick TIPA-utmärkelser för:

EOS 70D FRA FLASH UP w EF-S 18-55mm IS STM.jpg PowerShot G1 X Mark II FSL.jpg
Best DSLR Advanced:
EOS 70D
Best Expert
Compact Camera:
PowerShot G1 X Mark II
EF 200-400mm L IS USM FSL.jpg Dual Pixel CMOS AF.jpg
Best Pro DSLR lens:
EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x
Best Imaging Innovation:
Dual Pixel CMOS AF
  • Best DSLR Advanced: Canon EOS 70D
  • Best Expert Compact Camera: Canon PowerShot G1 X Mark II
  • Best Professional DSLR Lens: Canon EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x
  • Best Imaging Innovation: Canon Dual Pixel CMOS AF

TIPA-juryn består av redaktörer från 29 av världens ledande foto- och bildbehandlingstidskrifter i 16 olika länder och från fem kontinenter. Juryn träffas årligen för att diskutera de senaste bildbehandlingsprodukterna, och allt från innovation till design och övergripande produktkvalitet tas med i utvärderingen – för att kunna välja ut och uppmärksamma de allra bästa produkterna och teknikerna.

”Vi är otroligt stolta över att återigen få det här erkännandet från TIPA. Det visar tydligt Canons åtagande när det gäller överlägsen kvalitet och innovation inom hela produktsortimentet", säger Niklas Andersson Steen, produktchef för foto och cinema på Canon Svenska AB. ”Vi är målinriktade när det gäller att testa gränserna för vad som är möjligt inom bildbehandling, och utmanar oss själva för att kunna erbjuda de bästa produkterna efter vars och ens behov – oavsett om det gäller amatörer eller yrkesfotografer. De utmärkelser vi nu fått av TIPA-juryn visar tydligt på framgången med vår målsättning.”

Citat från TIPA:s jury:

Best DSLR Advanced: Canon EOS 70D
Canon EOS 70D har en APS-C CMOS-sensor med 20,2 megapixlar och en DIGIC 5+-processor som levererar upp till 7 b/s och ISO-känslighet från 100–12800, som kan utökas till ISO 25600. AF-systemet är förbättrat och innehåller 19 autofokuspunkter med korssensorer. Genombrottet för EOS 70D är Dual Pixel CMOS AF-systemet, för filminspelning i direktvisningsläge med exakt autofokus samt mycket snabb autofokusering för stillbilder. Den 3 tum stora vinklingsbara Clear View II LCD-pekskärmen ståtar med 1 040 000 punkter. Inbyggd trådlös anslutning ger enkel delning eller anslutning till smartphones via Canons app EOS Remote.

Best Expert Compact Camera: Canon PowerShot G1 X Mark II
Canons kameraserie PowerShot G har alltid haft ett högt anseende. PowerShot G1 X Mark II är den senaste modellen, med 13,1 megapixlar, en sensor av 1,5-typ, f/2-3,9 5x zoom (motsvarande 24-120 mm) och många programmerbara funktioner och inställningar. Fotograferingsalternativen innehåller 14-bitars RAW- plus JPEG-bilder, med snabb och exakt autofokusering via 31 autofokuspunkter. Kompositionsalternativen har förstärkts med en vinklingsbar 3 tums LCD-pekskärm med 1 040 000 sRGB-punkter och 100 % täckning. Exponerings- och kamerakontrollen har utökats och förstärkts med nya dubbla objektivringar. Kameran hanterar Full HD och har Wi-Fi med NFC. Fokuseringsområdet startar vid 5 cm och manuell fokusering med Fokus peaking är alltid möjlig.

Best Pro DSLR Lens: Canon EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x
Canons objektiv EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x avsågs helt och hållet för professionella sport- och naturfotografer, och är en högpresterande supertelezoom med en optiskt matchande, inbyggd 1.4x extender. Det här objektivet ger stora fördelar i situationer där man inte snabbt kan byta objektiv. Det skyddar också ömtålig utrustning – till exempel bildsensorn i en digital systemkamera – i miljöer med damm och hög luftfuktighet. Objektivet innehåller ett fluorit- och fyra UD-glas och en 9 bladig cirkelformad bländare. Med Power Focus-läget kan fokus justeras på ett tyst och smidigt sätt – ovärderligt vid filminspelning. Objektivet är dessutom mycket tåligt mot damm och vatten.

Best Imaging Innovation: Canon Dual Pixel CMOS AF
Dual Pixel CMOS AF är en fasförskjutningsteknik för autofokusering som utförs direkt i bildsensorn. Fördelen med detta är att autofokuseringen kan förbättras dramatiskt, jämfört med tidigare EOS-kameror vid tagning i direktvisningsläge och vid filminspelning. Eftersom tagning i direktvisningläge kan ske på liknande sätt som med kamerans sökare, blir autofokuseringen mycket bättre, snabbare och smidigare. Dual Pixel CMOS AF finns idag i kameran EOS 70D och som ett tillval för EOS Cinema-kamerorna C100 och C300, som i sin tur är kompatibla med 103 olika Canon EF objektiv. Canon hoppas nu att det här framsteget kan leda till framtida utvecklingsmöjligheter inom bildbehandling och -bearbetning.

spacer
					image
Pressmeddelanden
Nyheter om Canon
Nyheter om produkter och lösningar för företag
Nyheter om konsumentprodukter
Nyheter från Canon Inc
Information
Pressarkiv
Bildbank
RSS - Nyheter direkt till dig
Nya konsumentprodukter från Canon
Nya produkter och lösningar för företag från Canon
Corporate nyheter från Canon