Canon får tre högt ansedda EISA-utmärkelser för EOS kameror och EF-objektiv

Canon, marknadsledare inom digital bild, meddelar att företaget mottagit tre prestigefyllda utmärkelser från EISA (European Imaging and Sound Association), Europas främsta sammanslutning inom ljud och bild. EOS 7D Mark II benämns som ‘European Prosumer DSLR Camera 2015-2016’, både EOS 5DS och 5DS R hedras med titeln ‘European Professional DSLR Camera 2015-2016’ och Canon EF 11-24mm f/4L USM får utmärkelsen ‘European Professional DSLR Lens 2015-2016’. Allt detta understryker verkligen Canons ledande kvalitet när det gäller digitala systemkameror och objektiv.

EOS 7D Mark IIEOS 7D Mark II
EOS 5DSEOS 5DS
EOS 5DS REOS 5DS R
EF 11-24mm f/4L USMEF 11-24mm f/4L USM


EISA-utmärkelserna röstas fram av en expertjury, som består av redaktörer från mer än 50 framstående tidskrifter i 20 europeiska länder. Utmärkelserna ges till de produkter som förenar den mest avancerade tekniken, intuitiv design och eftersökta funktioner, och som också ger slutanvändarna ett verkligt mervärde. De här produkterna från Canon har fått fina lovord ända sedan lanseringen och EISA-utmärkelserna är ytterligare ett bevis på den exceptionella kvaliteten och prestandan.

”Canon är känt för att tillverka högkvalitativa produkter som verkligen uppskattas av kunderna”, säger Niklas Andersson Steen, produktchef på Canon Svenska AB. ”Hos oss handlar fotografering om att uttrycka sig och att upptäcka. Och som företag strävar vi hela tiden efter att producera banbrytande, klassledande produkter och tekniker så att alla kan berätta sin egen historia genom kvalitativ fotografering. De produkter som nu fått ta emot utmärkelserna är fina exempel på vår entusiasm och vårt engagemang att tänja på gränserna och ge både yrkesfotografer och konsumenter nya möjligheter. Vi känner oss verkligen hedrade över att få ta emot så förnämliga utmärkelser från EISA-juryn.”

EISA-juryn uttryckte sig så här:

EUROPEAN PROSUMER DSLR CAMERA 2015-2016
Canon EOS 7D Mark II

Canon EOS 7D Mark II är en av de bästa digitala systemkamerorna med APS-C-sensorer som någonsin tillverkats. Här finns funktioner som normalt bara är tillgängliga i professionella fullformatsmodeller. AF-systemet med 65 punkter ger snabb och svarsvillig fokusering i många olika förhållanden, även när objekt som rör sig snabbt ska spåras. Kameran tar 10 bilder per sekund och har en enorm buffert även vid RAW-tagning. Konstruktionen är utmärkt, med en väderbeständighet som klarar nästan alla förhållanden. Totalt sett är 7D Mark II perfekt för sport-, action- och naturfotografer som vill fånga riktigt hastiga förlopp.

EUROPEAN PROFESSIONAL DSLR CAMERA 2015-2016
Canon EOS 5DS/5DS R

Canon EOS 5DS och 5DS R är digitala systemkameror med marknadens högsta upplösning. Fotograferna kan välja bland två modeller: EOS 5DS har ett optiskt lågpassfilter för att dämpa digitala bildartefakter, medan EOS 5DS R upphäver dess effekt för att få skarpast möjliga bilder. Sensorn med 50,6 miljoner pixlar, Dual DIGIC 6 processorer, minskad spegelvibration och pålitlig mätning levererar överlägsen bildkvalitet. 61-punkters AF med 41 korssensorer säkerställer ett pålitligt och snabbt autofokussystem. De här två kamerorna är det perfekta valet för professionella fotografer som är ute efter den ultimata bildkvaliteten.

EUROPEAN PROFESSIONAL DSLR LENS 2015-2016
Canon EF 11-24mm f/4L USM

I och med 11-24mm f/4L USM har Canons ingenjörer konstruerat en av de bästa vidvinkelzoomarna någonsin. Världens bredaste vidvinkel för raktecknande zoomobjektiv levererar klassledande bildkvalitet, med exceptionell skärpa i alla inställningar, även med högupplösta sensorer. Distorsion, kromatisk aberration och vinjettering hålls på rimligt låg nivå. Konstruktionen är storartad, med vädertåliga skyddstätningar för användning utomhus och autofokusen är snabb och tyst. Nu behöver fotografer med fullformatskameror som specialiserar sig på landskap, arkitektur eller interiörer, och som kräver exceptionell optisk prestanda, inte leta längre. Objektivet är skrymmande och dyrt, men för de som har råd är det ett helt enastående stycke glas.

spacer
					image
Pressmeddelanden
Nyheter om Canon
Nyheter om produkter och lösningar för företag
Nyheter om konsumentprodukter
Nyheter från Canon Inc
Information
Bildbank
RSS - Nyheter direkt till dig
Nya konsumentprodukter från Canon
Nya produkter och lösningar för företag från Canon
Corporate nyheter från Canon