Sverigepremiär för Canon EOS-1D X på Fotomässan 2011

Canon storsatsar på Fotomässan 2011, både i och utanför montern. Fotomässan, som går av stapeln 18–20 november i Älvsjö, är enormt uppskattad och drog förra året nära 17 000 besökare. Canon visar upp EOS-1D X för första gången i Sverige, bjuder in till inspirerande föreläsningar och en spännande paneldebatt om hur tekniken förändrar bildens betydelse.

Fotomässan 2011 blir det första tillfället att få se nylanserade Canon EOS-1D X i Sverige.  Kameran är den hittills mest avancerade EOS-modellen som tillverkats och sätter en helt ny standard för professionell fotografering. För alla nyfikna berättar produktspecialisten Mike Burnhill från Canon Europa mer om kameran på Adobe Canon PRO-scenen både förmiddag och eftermiddag, under mässans samtliga dagar.

– Jag ser verkligen fram emot att var med på mässan i år och träffa alla fotoentusiaster, säger Anders Hannola, marknadsdirektör för Canon Svenska. Förra året var intresset för Canon stort och i år har vi därför satsat ännu mer på  innehållet i vår monter. Här kommer du att inspireras, få utforska våra nylanserade produkter och ställa frågor till såväl produktexperter som proffsfotografer. Vi vill att besökarna går härifrån med nya kunskaper, kreativa idéer och ännu större skaparlust än när de kom.

Välkända fotografer och origamimästare delar sina kunskaper
Proffsfotografen David Bicho finns på plats i Canons monter för att berätta om hur man kan uppnå professionella filmresultat med Canon EOS-kameror. Han håller dessutom föreläsningar och skapar, live framför publiken, en kortfilm med Canon EOS varje dag på stora scenen. I Canons monter kommer även kursledarna för Canons Fotoskola, fotobloggarna Emelie Ohlsson och Viktor Sundberg, att dela med sig av sina fotokunskaper till både nybörjare och de som vill vidareutveckla sin fotografering.

Canons japanska ursprung kommer inte att gå någon besökare obemärkt förbi. Fredag och söndag besöker origamimästaren Norio Torimoto montern för att dela med sig av japansk skaparglädje. Besökarna kommer att få se honom vika vackra och lekfulla kreationer av vanligt papper.

Inspirerande experter presenterar och debatterar
På lördagen anordnar Canon en spännande paneldebatt om hur tekniken förändrar bildens betydelse, dagens fototrender och framtidens fotograferande. Moderator är Per Lindström, Sveriges enda professor i fotografi. I panelen deltar bland andra naturfotografen Brutus Östling, Lars Dareberg, bildchef på Sydsvenskan, bildjournalisten Maria Steen och Tobias Röstlund, produktionschef på Skandinaviens största bildbyrå Scanpix.

Till stora scenen kommer också årets pressfotograf och Canon-ambassadör Magnus Wennman för att berätta om sitt arbete och visa några av sina bästa bilder.


För mer information, kontakta:
Roel Lammers, Produktchef foto & video
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 86 21
E-post: roel.lammers@canon.se


Helen Iwefors Häggblom, Pressansvarig
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 85 30
E-post: helen.iwefors-haggblom@canon.se


Om Fotomässan 2011
Plats: Stockholmsmässan i Älvsjö

Datum: Fredagen den 18 november till söndagen den 20 november
Öppettider: Fredag: 10.00-18.00, lördag:10.00-18.00, söndag: 11.00-17.00

Entré: (I kassan på mässan) Vuxna: 150 kr, studerande: 80 kr, ungdom 12-18 år 80 kr, barn under 12 år: Fri entré. Med förköpsbiljetten får du 20 kr i rabatt på ordinarie pris som är 150 kr. Förköpsbilljetten köper du på Ticnet fram till 9.00 den 18 november 2011.

 

För mer information om Fotomässan, besök gärna www.fotomassan.se

spacer
					image