Canon inspirerar på Fotomässan

I Canons monter på Fotomässan i Älvsjö 22-24 november visas flera spännande produkter upp för besökarna så som nya kreativa videokameran LEGRIA Mini, hela rangen av Cinema EOS samt EOS systemet från insteg till professionella modeller och mycket mer. Canon håller även ett flertal seminarier och erbjuder föreläsningar med bland andra extremsportfotografen Richard Walch och bevarandefotografen Tom Svensson.

Canon, marknadsledande inom digital bild, erbjuder besökarna en av fotomässans största montrar. Precis som tidigare år ger det företaget både en chans att visa upp sitt breda produktsortiment samt träffa så många besökare som möjligt.

– Fotomässan är en både naturlig och viktig plats för oss att möta fotointresserade konsumenter på, säger Roel Lammers, Marknadschef & Produktchef Foto & Pro Video på Canon. Även om det idag går att hitta mycket information på nätet och via sociala medier har mässan en viktig roll. I en allt mer digitaliserade värld är det betydelsefullt för konsumenter att få skapa sig en egen uppfattning genom fysiska produkter och personliga möten. Vi ser fram emot att välkomna besökarna i vår monter och visa vårt produktsortiment, inspirera till att utvecklas som fotograf samt bjuda på intressanta föreläsningar.

Under mässan bidrar Canon med flera inspirerande seminarier och en av föreläsarna Canon Explorer Tom Svensson. Tom är så kallad bevarandefotograf och använder sina bilder för att rikta uppmärksamhet åt utrotningshotade djur. Tom är nyss hemkommen från de tempererade regnskogarna i Kanada där han har fotograferat de sällsynta och nu hotade vita björnarna som lever där. I samband med Toms föreläsningar auktioneras en av hans bilder ut där pengarna oavkortat går till WWF.

Även Canon ambassadören Richard Walch kommer att finnas på plats och berätta om sitt jobb som extremsportsfotograf och hur det är att arbeta på avlägsna platser under extrema förhållanden. Richard kommer också att berätta om hur dagens tekniker bidragit till nya möjligheter för honom som fotograf och han talar b.la om hur han tar ut stillbilder ur rörligt material.

Tom Svensson föreläser på Stora Scenen fredag klockan 10.30 och 15.30 samt söndag klockan 10.30. Tom Svensson kommer även finnas på scenen i Canons monter på lördagen klockan 11.30 och 14.30. Richard Walch intar Stora Scenen på lördag med två föreläsningar klockan 12.30 och 15.30.

Nytt för i år är att Canon hjälper besökare att ta nästa steg i sitt fotograferande genom en kortversion av Canons fotoskola. Fotograferna Viktor Sundberg och Kamilla Kraczkowski som är kursledare i Canons fotoskola ger löpande introduktioner till både grund-och fortsättningskursen. Introduktionerna varvas med handfasta tips och råd för hur besökarna kan utvecklas ytterligare som fotografer. Canon uppmanar besökare att ta med sig bilder de tagit för att få bäst hjälp.

Canons monter består även av avdelningar som visar upp hela rangen av Cinema EOS, alla EOS kameror med objektiv & tillbehör från insteg till professionella modeller och samtliga av Canons kompaktkameror med nyheterna PowerShot G16 och PowerShot S120. Även skrivare som professionella PIXMA Pro serien och PIXMA serien för hemmabruk finns på plats samt kreativa nya videokameran LEGRIA mini.

Canons kostnadsfria sensorrengöring är ett mycket populärt stående inslag på Fotomässan. Sensorrengöringen gäller alla EOS kameror och det är först till kvarn som gäller.

Fotomässan 22-24 november 2013, på Stockholmsmässan i Älvsjö kommer att ha öppet fredag och lördag klockan 10.00 – 18.00 samt söndag klockan 10.00 – 17.00.

spacer
					image