Årets nyheter från Canon på Fotomässan

I Canons monter på Fotomässan i Älvsjö 23-25 november kommer flera nya produkter att visas upp för besökarna. Bland dessa finns företagets första kompakta systemkamera EOS M, fullformatskameran EOS 6D, nya EOS C100 och C500, ett förhandsexemplar av EF 200-400mm f/4 L IS USM med inbyggd 1.4x extender samt kompaktkameran PowerShot SX 50HS med hela 50x zoom. Det blir även ett flertal seminarier från Canon som beskriver allt ifrån fotoprojekt i iskalla polartrakter till vardagsarbetet på en svensk kvällstidning.

Canon marknadsledare inom digital bild, kommer att erbjuda besökarna en av fotomässan största montrar. Det ger företaget både en chans att visa upp sitt breda produktsortiment samt träffa så många besökare som möjligt personligen. Bland årets nyheter från Canon finns företagets första kompakta systemkamera EOS M, fullformatskameran EOS 6D, PowerShot-modellerna SX 50HS med 50x zoom, G15 och S110, nya objektiv för fotoentusiaster och proffsfotografer – EF 24-70mm f/4L IS USM och EF 35mm f/2 IS USM samt PIXMA Pro-serien med flera.

Fotomässan är en både naturlig och viktig plats för oss att möta fotointresserade konsumenter på, säger Roel Lammers, produktchef för foto och Pro video på Canon.

Även om det idag går att hitta mycket information på nätet och via sociala medier har mässan en viktig roll. I en allt mer digitaliserade värld är det betydelsefullt för konsumenter att få skapa sig en egen uppfattning genom fysiska produkter och personliga möten. Vi på Canon ser fram emot att visa produkterna och välkomna besökarna i vår monter.
 
En av årets stora trender är att allt fler kameramodeller utrustats med WiFi. Canon har därför avsatt en helt egen del av montern för att visa hur olika produkter kan fungera tillsammans i trådlösa nätverk. Vidare har intresset för att skapa rörliga bilder aldrig varit större då allt fler produkter kan filma. Det gäller från den traditionella videokameran till kompaktkameror, systemkameror och professionella filmkameror. I Canons monter finns alla produkter med filmmöjlighet samlade för att ge vägledning utifrån varje individs enskilda behov. 

Under mässan kommer Canon att bidra med flera inspirerande seminarier på olika scener. Exempelvis kommer tyske EOS-ambassadören Thorsten Milse att tala om sitt stora fotoprojekt Polar World. Projektet har inneburit möten med både Arktis och Antarktis vackra natur och djurliv. Den prisbelönta fotografen Magnus Wennman kommer att berätta om jobbet på en kvällstidning, sina egna projekt samt vikten att utmana sig själv. David Bicho ger en blixtrande snabb genomgång av grunderna i ljus och ljussättning utifrån Canons trådlösa blixtsystem 600EX-RT.

Bland föreläsarna finns även Tom Svensson som till vardags arbetar på Nordens Ark. Tom Svensson började fotografera i sitt arbete att bevara utrotningshotade arter. I sitt seminarium kommer han att lyfta fram frågeställningar kring etisk fotografering, till exempel vad fotografer kan göra för extremt utrotningshotade djur. Efter varje seminarium finns det möjlighet att träffa föreläsarna i Canons monter.


För pressmaterial och högupplösta bilder besök vårt pressrum: http://www.canon.se/About_Us/Press_Centre/index.asp

spacer
					image