Canon ger 5+1 fototips för bättre bilder och filmer från dina resor

Du har bokat ditt livs resa men hur ska du bevara alla fantastiska minnen från resan? I samband med NBE (Nordic Bloggers Experience) som hålls i Finland i dagarna ger en av våra produktspecialister sina bästa tips för att dina bilder och filmer från resan ska bli bättre än någonsin tidigare.

Canon Explorer
Foto: Tom Svensson, Canon Explorer

1.
Ha alltid kameran med dig. Canon PowerShot G9 X är ett bra exempel på en kamera där storleken på kameran och därmed också enkelheten att ta den med sig har varit en av de viktigaste egenskaperna i produktutvecklingen. Kompakta systemkameran EOS M10 är ett bra alternativ när du vill ha möjligheten att byta objektiv men vill ha en kamera i ett smidigt format.
2.
Ta inte bara stillbilder, utan filma också men tänk på att hålla alla filmklipp korta. Leta efter nya spännande vinklar, undvik allt för mycket zoomande och placera kameran på ett stativ så att även du själv kan vara med i bild. Använd dig av lokala förmågor i din film – be mannen som säljer frukt på marknaden att säga: Välkommen till Barcelona!
3.
Lär dig kamerans funktioner innan du reser. Många av Canons kameror har en Hybrid Auto-funktion som gör att kameran filmar 4 sekunder före varje bild du tar. Dessa filmklipp sätts sedan ihop till ett sammandrag - ett slags videodagbok. Många kameror har också speciella inställning för att ta bilder av exempelvis mat eller snö.
4.
Om du gillar att dyka, åka snowboard eller surfa så är en vattentät kamera eller ett undervattenshus något för dig. PowerShot D30 är vattentät ner till 25 m, tål att tappas från 2 m höjd och är köldtålig ner till minus 10 grader. Den är också tätad för dammiga miljöer och naturligtvis tar den fantastiska bilder. Den här kameran vågar du även låna ut till barnen så att de får ta bilder ur sitt eget perspektiv.
5.
Lägg ner lite tid på förberedelse innan du reser. Titta i guideböcker och online, leta efter hashtags på Instagram som använts på resmålet (t.ex. #Berlin eller #Thailand ) för att få tips på fantastiska platser som andra besökt.

+1 Låt inte dina reseminnen bli liggande på ett minneskort eller i en mapp i datorn. Skriv ut dina bilder, gör en fotobok eller en stor utskrift och sätt upp på väggen hemma. Den kompakta fotoskrivaren SELPHY CP1200 får du lätt med dig i resväskan och du kan skriva ut dina bilder direkt på plats och skicka dem hem som vykort till vänner och familj.

spacer
					image
Pressmeddelanden
Nyheter om Canon
Nyheter om produkter och lösningar för företag
Nyheter om konsumentprodukter
Nyheter från Canon Inc
Information
Bildbank
RSS - Nyheter direkt till dig
Nya konsumentprodukter från Canon
Nya produkter och lösningar för företag från Canon
Corporate nyheter från Canon