Canon får två iF-designutmärkelser

2009-08-31, Canon Digital IXUS 110IS får guldkommunikationsdesignutmärkelsen för dess användargränssnitt Canon PowerShot E1 får utmärkelsen för bästa förpackning

Canon, världsledande inom bildhanteringslösningar, har i dag fått en guldutmärkelse på International Forum Design (iF) 2009 i Tyskland, vilket utgör ett ytterligare erkännande av Canons fortsatta framgångar inom teknikdesign. Canon har fått en guldutmärkelse inom kategorin produktgränssnitt för digitalkameran Digital IXUS 110IS. Canon har också fått en utmärkelse inom kategorin förpackning/försäljningsförpackning för digitalkompaktkameran Canon PowerShot E1.

Varje år väljer iF-utmärkelsejuryn, bestående av ledande designers och branschledare, ut det bästa inom internationell design bland mer än 2500 nominerade från mer än 30 olika länder, i 6 olika utmärkelsekategorier. iF-utmärkelserna har delats ut av International Forum Design sedan 1953 och är nu erkända som de mest ansedda designutmärkelserna i branschen.

Canon Digital IXUS 110 IS fick särskilt beröm för den sofistikerade gränssnittsdesignen, som gör att det går snabbt och enkelt att använda kameran. Det nyutvecklade användargränssnittet roterar jämnt på skärmen, vilket gör att det går snabbt att välja inställningar utan att riskera att missa några motiv. Dessutom nämndes särskilt funktioner för att välja favoriter och bilder genom att helt enkelt skaka på kameran.
Canon PowerShot E1 fick ett omnämnande för enkelheten i förpackningsdesignen, samt den avsevärt minskade mängden material som används, vilket även minskar miljöpåverkan.

Masaaki Sakai, Senior General Manager för Design Centre hos Canon Inc., säger:
- Vi är mycket glada över att Digital IXUS 110IS har fått iFs guldutmärkelse. Den första Digital IXUS släpptes 2000 och har genomgått många teknikuppgraderingar sedan dess. Canon har fokuserat på användargränssnittsdesign, för att förbättra användbarheten och upplevelsen.

Särskilt vad gäller Digital IXUS 110IS har vi förbättrat hjulet så att det är enklare att få tillgång till inställningarna och till bildbiblioteket. I och med att Canon får den här utmärkelsen får vi ytterligare uppmuntran att fortsätta designa mer lättanvända och innovativa gränssnittsupplevelser med hög kvalitet.
 
För mer information, kontakta:
Helen Iwefors Häggblom, Pressansvarig
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 85 30
E-post: helen.iwefors-haggblom@canon.se

Roel Lammers Produktchef foto/video
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 86 21
E-post: roel.lammers@canon.seFöretaget Canon
Canon Svenska AB marknadsför och säljer branschledande produkter och lösningar för kontorsmiljö och grafisk bransch genom franchisingkedjan Canon Business Center och fristående leverantörer. Företaget marknadsför och säljer också produkter och lösningar inom bildhantering till konsument genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare. Canon Svenska AB har drygt 430 anställda och omsätter ca 1,8 miljarder kr/år. Det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm, där Canon Svenska AB är en del i den världsomspännande koncernen Canon Inc med säte i Japan. Koncernen har över 140 000 anställda - varav drygt 15 000 i Europa - och omsätter cirka 300 miljarder kronor. Ca 9 % av omsättningen år 2009 investerades i forskning och utveckling. Betydande forskarinsatser görs för att få alla företagets produkter och processer så miljöanpassade som möjligt, då koncernen prioriterar miljöfrågorna högt. Canon är rankat som det mest miljövänliga företaget år 2007 av den ideella miljöorganisationen Climate Counts i USA. Mer information om Canon finns på www.canon.se

 

spacer
					image