Canon satsar på föreläsningar under årets Fotomässa

Canon, marknadsledande inom digital bild, storsatsar på inspirerande föreläsningar under årets Fotomässa den 21-23 november på Stockholmsmässan i Älvsjö. Föreläsningarna kommer att hållas både på mässans scener och i Canons monter. Canons visar även upp flera spännande produktnyheter så som högpresterande EOS 7D Mark II och PowerShot G7 X. Precis som tidigare år har Canon en av fotomässans största montrar där företaget både har chans att visa upp sitt breda produktsortiment samt träffa så många besökare som möjligt.

image

Niklas Andersson Steen, Produktchef, Canon

Fotomässan är ett fantastiskt tillfälle för oss att träffa entusiastiska fotografer och ge dem en personlig och positiv upplevelse av Canon. Vi ser fram emot att visa vårt produktsortiment, inklusive höstens alla nyheter. Vi satsar också på att inspirera besökare på mässan till att utvecklas som fotografer genom intressanta föreläsningar och kortare fotoskolor. Vårt mål är att kunna erbjuda något för alla, oavsett kunskapsnivå säger Niklas.

Inspiration
Nytt för i år är att Canons monter innehåller en scen där föreläsningar löpande kommer att hållas under mässans tre dagar. En av föreläsarna är Canon Explorer Tom Svensson som arbetar som bevarandefotograf. Det betyder att han använder sina bilder till att rikta uppmärksamhet åt utrotningshotade djur. Tom Svensson är nyss hemkommen från en resa till Indien där han fotograferat tigrar. Canon Ambassadören Frits van Eldik finns också på plats och föreläser om sitt jobb som Canon Ambassadör och sportsfotograf. Frits har också testat nya EOS 7D Mark II och delar med sig av sina erfarenheter.  Frilansfotograf Kamilla Kraczkowski föreläser om sina erfarenheter av nya PowerShot G7 X, fotoexpertens fickkamera, som hon testat under en månads tid. Emelie Ohlsson kommer att tala om sina fotoresor och ge tips på hur man tar bättre bilder i vintertid. Både Kamilla och Emelie håller utbildningar i Canons Fotoskola och kommer att dra kortversioner av den under helgen. Rami Hanna har på kort tid byggt en karriär som streetstylefotograf och är på plats för att ge tips kring gatufotografi och modebilder. 

Produktnyheter
I september lanserade Canon ett flertal nya produkter under Photokina som är världens ledande fotomässa. För många besökare blir Fotomässan det första tillfället att ta del av och titta närmare på dessa nyheter. Bland produkterna finns högpresterande, actionladdade kameran EOS 7D Mark II, expertens fickkamera – PowerShot G7 X och superzoomkameran PowerShot SX 60 HS.

Nordic Cine Pro zone
Att digitalkameran även fångar rörlig bild har gjort filmskapande tillgängligt för många och därmed fått den tidigare så nischade filmmarknaden att expandera explosionsartat. Detta tar man fasta på under årets Fotomässa och skapar en egen del för rörlig bild och professionell film – Nordic Cine Pro zone. Här kommer du att kunna se Canons avancerade film- och videokameror, se produkterna ”in action”, träffa produktspecialister och ta del av föreläsningar.

För mer information om Fotomässan: http://sthlm.fotomassan.se/

För mer information om Nordic Cine Pro zone: http://sthlm.fotomassan.se/aktuellt/nordic-cine-prozone


spacer
					image
Pressmeddelanden
Nyheter om Canon
Nyheter om produkter och lösningar för företag
Nyheter om konsumentprodukter
Nyheter från Canon Inc
Information
Pressarkiv
Bildbank
RSS - Nyheter direkt till dig
Nya konsumentprodukter från Canon
Nya produkter och lösningar för företag från Canon
Corporate nyheter från Canon