Utvecklas som fotograf, bli publicerad och tjäna pengar på dina bilder

Nu är Picture Sweden igång – en fototävling som efterfrågar vardagsbilder som porträtterar Sverige. Tävlingen riktar sig till fotografer på alla nivåer som strävar efter att utveckla sitt fotograferande och samtidigt vill lära sig mer om att få sina bilder publicerade med ekonomisk ersättning. Bakom tävlingen står bildbanken 123RF i samarbete med Canon och Kamera & Bild.

Hur ser det typiska porträttet av Sverige ut? En mängd av landskapsbilder, Skånes rapsfält och en panoramabild över norra polcirkelns ljusspel kanske dyker upp. Under fototävlingen Picture Sweden söker Canon och bildbanken 123RF efter bildserier från din omgivning. Kom på en enkel idé och planera din fotografering: en serie foton runt ett tema eller ämne. Koncepten kan vara enkla; allt från stads- eller arbetsliv, kul med dina vänner, till okända lokala landskap. Bilderna behöver nödvändigtvis inte gestalta klassiska vyer utan visa en bild av Sverige under ytan där vi når svenskarnas vardagsrealism.

Picture Sweden är till för fotografer på alla nivåer som vill visa sin bild av Sverige och utveckla sitt fotograferande. På tävlingssidan får man tillgång till handledning av fotografen Paulina Westerlind. Tipsen är i videoformat och Paulina visar bl.a. annat hur en fotograf bäst planerar sina bilder och bildserier, sina motiv och hur en bild bör redigeras.

- Canon har som ambition att inspirera fotografer att ta nästa steg i sitt fotograferande, oavsett vilken nivå man befinner sig på. Genom Picture Sweden ger vi fotografer en möjlighet att utvecklas, inspireras och lära. På www.picturesweden.com får du också möjlighet att få veta hur man kan få sina bilder publicerade med en ekonomisk ersättning, säger Roel Lammers, Marknads- och produktchef på Canon Svenska.

Anmälan till Picture Sweden är öppen fram till den 31 oktober. Därefter utser en jury vilka fotografer som blir nominerade. Juryn består av fotografen, tillika coachen, Paulina Westerlind, Canon, 123RF samt Kamera&Bild. De nominerade kommer att bjudas in till en workshop ledd av professionella fotografer från 123RF och Canon. Samtliga nominerade kan även licensiera sitt arbete och få betalt för sina publicerade bilder genom fotoagenturen 123RF.

Första pris går till den fotograf som tagit den bästa bildserien och vinsten är en Canon EOS 70D. Andra priset går till bästa bild där priset är en Canon Powershot G16. Tredje pris går till den bildserie som får flest likes av allmänheten och vinsten är en PIXMA MG7150 – en skrivare som skriver ut professionella bilder i hemmet. Första, andra och tredjepristagarna får även 100% provision på sina bilder som publiceras genom 123RF.

För mer information och tävlingsvillkor, vänligen besök: http://www.picturesweden.com/

spacer
					image