Canon lanserar en ny prisvärd, webbaserad allt-i-ett-enhet – PIXMA MG4150

Canon, marknadsledare inom digital bild, presenterar idag en ny kompakt allt-i-ett-skrivare med webbfunktioner. PIXMA MG4150 är elegant i svart design och har förstärkta funktioner och anslutningar som gör utskrifter från Smartphones och Tablet PC-datorer enklare än någonsin tidigare.

Picture_CIG_2012.02.01_PIXMA MG4150 

MG4150 har dubbelsidig utskrift, miljömedvetna designfunktioner och flera smarta programvaror för dokument och fotografier.

Anslut och dela med dig
Scanna och kopiera trådlöst, var som helst i hemmet. Med Canons Easy Photo-Print App går det också snabbt och enkelt att skriva ut och scanna utan dator, och att skriva ut trådlöst från iOS-  eller Android-enheter. Via PIXMA Cloud Link ges direktåtkomst till Internet så att man kan skriva ut favoritbilder från onlinealbum, inklusive CANON iMAGE GATEWAY och Picasa webbalbum.
Via Web templates kommer du åt färdiga mallar för bland annat kalendrar, kuvert, brevpapper, PM m.m.

Utökade funktioner
Ett högkvalitativt, kantfritt 10 x 15 cm foto i standardläge skrivs ut på cirka 44 sekunder och ISO ESAT-hastigheten ligger på 9,9 sidor/minut i svartvitt och 5,7 sidor/minut i färg. För flitiga användare finns nu Canons FINE-bläckkassetter i XL-storlek, som ger upp till 50 % kostnadsbesparing jämfört med standardkassetter*. MG4150 passar perfekt både för utskrift av textdokument och foton. Skrivhuvudstekniken FINE med droppvolymen 2 pl, tillsammans med maximal utskriftsupplösning 4800 dpi, ger högkvalitativa fotoutskrifter och skarpa textdokument. En 6,0 cm stor LCD-display förenklar hanteringen och automatisk dubbelsidig utskrift innebär både besparingar och högre effektivitet.

Smart design
Den smarta designen och ECO-funktioner särskiljer MG4150 från mängden. Och med sin kompakta utformning och sitt eleganta utseende passar den in var som helst. Canons design FastFront innebär att papper och bläckpatroner kan fyllas på och bytas ut på skrivarens framsida. Den kan alltså placeras mot en vägg eller på en hylla och frigöra värdefullt utrymme. Den nya ECO-funktionen betyder att miljömedvetna användare kan se hur mycket papper de sparar och hur mycket koldioxidutsläppet minskar genom att använda automatisk dubbelsidig utskrift. Det automatiska strömfrånslaget efter en viss angiven tid minskar energiförbrukningen och snabbstartfunktionen gör MG4150 snabbt redo för arbete igen.

Smarta program
MG4150 levereras med många olika smarta utskriftsprogram som har de allra senaste funktionerna.
Dessutom finns naturligtvis standardprogrammen för intuitiv utskrift och scanning av foton och dokument. Auto Photo Fix II är till exempel ett program som använder ansiktsigenkänning och motivanalys för att ta bort vanliga brister i fotografier.

När Canons eget bläck används ges åtkomst till CREATIVE PARK och CREATIVE PARK PREMIUM, en fantastisk gratisresurs för att skriva ut kort, hantverks- och pysselmaterial och kalendrar. Där finns också exklusiva bilder och konstverk från berömda konstnärer och fotografer.

Easy-WebPrint EX** skriver ut webbsidor exakt som man önskar. Pappers- och bläckslöseriet vid utskrift från Internet är alltså ett minne blott. Flera webbsidor kan kombineras och skrivas ut på en enda sida via Auto Clip eller via alternativet för anpassning till sida. Det här är ett riktigt smart sätt att skriva ut innehåll från webben.
Easy-PhotoPrint EX är ett program för fotoutskrifter och kreativa projekt, till exempel kalendrar eller fotoalbum. Nya roliga filtereffekter kan läggas in, inklusive Suddig bakgrund, Fisheye, Softfokus, Miniatyr och Leksakskamera.

Och stillbilder från videosekvenser i Full HD tagna med Canons digitala systemkameror eller kompaktkameror kan skrivas ut. Flera bilder kan kombineras för att förmedla en känsla av rörelse i de utskrivna fotografierna och med layoututskrift kan man välja ut ett litet videoklipp och använda en skämtserieeffekt för att skriva ut ett bildmanus.

PIXMA MG4150 kommer att finnas tillgänglig runt om i Sverige under mars 2012.

PIXMA MG4150:
• Allt-i-ett: utskrift, kopiering, scanning och Wi-Fi
• Kompakt FastFront-design
• Upp till 4800 dpi, droppvolym 2 pl
• ISO ESAT-hastighet 9,9 sid/min svartvitt, 5,7 sid/min färg
• Ett 10 x 15 cm foto på 44 sek
• Automatisk duplexutskrift
• PIXMA Cloud Link
• Full HD Movie Print
• CREATIVE PARK PREMIUM
 
*Baserat på Canons rekommenderade cirkapris, jämfört med motsvarande icke-XL Canon-kassett, enligt sidkapacitet ISO/IEC24712.
**Med Internet Explorer 7, 8 och 9 (för Windows).
 Rekommenderat ca pris inkl. moms 800 kr (exkl. moms 640 kr)

För pressmaterial och högupplösta bilder besök vårt pressrum: http://www.canon.se/About_Us/Press_Centre/index.asp

För mer information, kontakta:
Hilde Ekroll Heurlin, Produktchef skrivare, fotoscannrar, video
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 86 37
E-post: hilde.ekroll-heurlin@canon.se

Helen Iwefors Häggblom, Pressansvarig
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 85 30
E-post: helen.iwefors-haggblom@canon.se

spacer
					image
Ytterligare information
PIXMA MG4150 Images
PIXMA MG4150 Specification Sheet
PIXMA MG4150 Technologies Explained [PDF, 130 KB]
<br /><br />Pressmeddelanden
Nyheter om Canon
Nyheter om produkter och lösningar för företag
Nyheter om konsumentprodukter
Nyheter från Canon Inc
Information
Pressarkiv
Event i Europa
Bildbank
RSS - Nyheter direkt till dig
Nya konsumentprodukter från Canon
Nya produkter och lösningar för företag från Canon
Corporate nyheter från Canon