Canon introducerar en ny serie familjevänliga DVD-videokameror, DC400-serien

Canon introducerar den nya DC400-serien videokameror. Med kombinationen av den bekväma inspelningen direkt på DVD, äkta bredbild i formatet 16:9, Canons kraftfulla teknik för avancerad zoom och en hel rad användarvänliga funktioner i varje modell, är den här serien perfekt för familjer som har massor att göra och som vill spela in sina minnen. Samt för många andra som har en budget att ta hänsyn till, som småföretagare och skolor.

Med den avancerade DC420 får du enorm detaljskärpa tack vare en megapixel-CCD. Motiv på långt håll syns bra genom den avancerade zoomen med 45x förstoring. Nu finns det en USB-anslutning som gör att stillbilder kan skrivas ut direkt, med hjälp av en kompakt fotoskrivare, eller enkelt överföras till en dator. Det är lika enkelt att överföra filmer med hjälp av DVD-enheten i en dator. Som ett alternativ har DC411 och DC410 en avancerad 41x zoom och mikrofoningång som gör att det går att göra fantastiska ljudinspelningar.

Videokameror i DC400-serien:
- Canons avancerade zoomsystem, med förstoring på 45x (DC420) respektive 41x (DC411 och DC410)
- Megapixel-CCD för hög bildkvalitet (DC420)
- Snabbstartsfunktion - nu ännu bekvämare, kopplad till LCD-skärmen - som startar videokameran på cirka en sekund från vänteläget
- Längre inspelningstid: Kompatibel med DVD-R-skivor med två lager och de extra batterierna med hög kapacitet
- Äkta bredbildssystem med hög upplösning och 16:9-format: äkta bredbildsinspelning, 2,7-tums LCD-skärm med bredbildsformat och elektronisk sökare i bredbildsformat
- Mikrofoningång (DC411 och DC410) respektive USB 2.0 Hi Speed-anslutning (DC420)
- Kreativa alternativ: Tack vare filtergängan på 30,5mm går det att ansluta flera typer av objektivtillbehör, som objektivfilter, vidvinkelkonverter och telekonverter. LCD-videolampan gör att det går att filma när det är mörkt
- Kraftfull DIGIC DV II-bildprocessor
- Stillbilder lagras på minneskort av typen SD eller SDHC.

Du ser mer med Canons avancerade zoomsystem
Med Canons avancerade zoomsystem kan alla videokameror användas till extra långt telefoto. Den avancerade zoomen är möjlig tack vare den höga kvaliteten på Canon-optiken tillsammans med bildprocessorn DIGIC DV II, som är särskilt utvecklad för HD-fotografering. Med avancerad zoom - som ger förstoring på 45x eller 41x - kan händelser på långt håll fångas in i minsta detalj.

Användarvänliga funktioner

Det finns många bra funktioner som är gemensamma för hela sortimentet. Med snabbstartsfunktionen är videokameran klar för användning på cirka en sekund från vänteläget. På så sätt behöver ingen missa viktiga händelser, som barnens första steg. En nyhet 2009 är en filtergänga på 30,5 mm som gör att det går att ansluta en mängd olika tillbehör till videokameran och göra filmerna ännu mer kreativa. DC411 och DC410 är Canons första DVD-videokameror med mikrofoningång, vilket ger ytterligare kreativa möjligheter. Kompatibiliteten med DVD-R-skivor med två lager innebär att ännu fler minnen kan fångas på en enda skiva. När skivorna är klara kan de spelas upp på en vanlig DVD-spelare.


Leveransstart är i april 2009. Rekommenderat cirkapris är ännu ej fastställt

För pressmaterial och högupplösta bilder besök www.canon.se eller vårt europeiska pressrum, www.canon.se/press_centre.


För mer information, kontakta:
Roel Lammers, Produktchef foto & video
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 86 21
E-post: roel.lammers@canon.se

Helen Iwefors Häggblom, Pressansvarig
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 85 30
E-post: helen.iwefors-haggblom@canon.se


Företaget Canon

Canon Svenska AB marknadsför och säljer branschledande produkter och lösningar för kontorsmiljö och grafisk bransch genom franchisingkedjan Canon Business Center och fristående leverantörer. Företaget marknadsför och säljer också produkter och lösningar inom bildhantering till konsument genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare. Canon Svenska AB har drygt 430 anställda och omsätter ca 2000 miljoner kr/år. Det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm, där Canon Svenska AB är en del i den världsomspännande koncernen Canon Inc med säte i Japan. Koncernen har över 140000 anställda - varav drygt 15000 i Europa - och omsätter cirka 223 miljarder kronor. Ca 8,3 % av omsättningen år 2008 investerades i forskning och utveckling. Betydande forskarinsatser görs för att få alla företagets produkter och processer så miljöanpassade som möjligt, då koncernen prioriterar miljöfrågorna högt. Canon är rankat som det mest miljövänliga företaget av den ideella miljöorganisationen Climate Counts i USA.

spacer
					image