Canon EOS 500D - 15,1 megapixels och video i full HD till alla fotoentusiaster

2009-03-25, Canon lanserar nya EOS 500D med 15,1 megapixels – en kamera som ger fotograferna en fantastisk kombination av funktioner. I september 2008 kom EOS 5D Mark II, Canons första EOS-kamera som spelade in videosekvenser. Nu ger Canon konsumenterna videoinspelning i Full High Definition (HD) i en kompakt och lätt digital systemkamera.

Den nya EOS 500D har en 15,1 megapixels APS-C CMOS-sensor – perfekt för stora detaljerade utskrifter eller för fantastiska beskärningsmöjligheter. När du ska fotografera i omgivningar med riktigt svagt ljus, erbjuder EOS 500D en hög ISO känslighet fram till 3200 och utökbar till 12800. Canons DIGIC 4-processor borgar för avancerad brusreducering.

EOS 500D bryter ny väg för alla fotoentusiaster som vill dokumentera sin egen omvärld. Kameran kombinerar enastående stillbilder med videoinspelning i Full HD 1080p.  För längre videosekvenser kan en lägre upplösning i 720p eller VGA väljas. Inbyggd HDMI-anslutning ger enkel och direkt visning av bilder och videosekvenser på alla kompatibla HDTV-apparater.

Alla detaljer avslöjas

Förhandsgranskning och visning av bilder sker på en 3,0” ClearView LCD-skärm. Samma skärm som används på den lovordade EOS 5D Mark II med 920 000 punkter och som ger ytterst detaljrik bildvisning, korrekt fokuskontroll och tydlig åtkomst till EOS menysystem. Direktvisningsläget hjälper till vid tagning från besvärliga vinklar och i direktvisningsläge finns det möjlighet till kontrast och ansiktsigenkännande autofokus. Detta möjliggör autofokus precis som i kompaktkameror, med realtidsvisning av bilden på LCD-skärmen. Perfekt för alla nybörjare som ska fotografera med digitala systemkameror.

Snabb bearbetning, snabb fokusering
Canons processor DIGIC 4 hanterar kontinuerliga bildserier i hastigheter upp till 3,4 bilder per sekund och i serier upp till 170 JPEG*. Med Canons autofokussystem och den breda mätytan – som har 9 individuella sensorer, inklusive en central korssensor med hög precision för f/2,8 eller snabbare objektiv – möjliggörs tagningar på bråkdelen av en sekund.

DIGIC 4 arbetar tillsammans med CMOS-sensorn för att leverera 14 bitars bildbehandling som ger jämna gråtoner och naturlig färgåtergivning. Dessutom ger DIGIC 4 de ultrasnabba starttider och den omedelbara bildvisning som fotografer kräver direkt efter tagningen.

Distinkt EOS-kvalitet
Trots sitt kompakta och lätta kamerahus innehåller EOS 500D alla kännetecken från EOS-systemet. Varenda detalj i EOS 500D från den stora, ljusstarka sökaren till EOS berömda intuitiva menysystem – har designats för att ge användarna en fotoupplevelse i världsklass.

Bildkvaliteten skyddas via det integrerade rengöringssystemet, som minskar, stöter bort och avlägsnar damm från sensorn. Envisa dammkort kan enkelt tas bort efteråt genom att använda Dust Delete Data – som kan appliceras på bilden i själva kameran – och det medföljande programmet Digital Photo Professional från Canon.

Programmet Digital Photo Professional innehåller ett omfattande RAW-redigeringspaket med verktyg för snabbkontroll, beskärning och stämpel – plus möjlighet att ändra ljusstyrka, vitbalans och bildstilar i RAW-bilder. Programsviten inkluderas i EOS Utility och Picture Style Editor och ger enastående flexibilitet.

Kompatibilitet med hela Canons objektivserie EF och EF-S samt blixtserien Speedlite EX – inklusive det exceptionellt kompakta, kraftfulla nya blixtaggregatet Speedlite 270 EX, som har vinklingsbart blixthuvud, zoomhuvud och snabb uppladdning via endast 2 st AA-batterier – har skapat ett fotosystem som är lika unikt som den fotograf som använder det.

– EOS 500D tänjer på gränserna för vad fotografer kan begära av sina kameror och kombinerar exceptionella stillbilder med videoinspelning i Full HD, säger Roel Lammers, produktchef foto/video på Canon Svenska . Fotoentusiasterna kan nu dokumentera de mest minnesvärda ögonblicken på ett sätt som motsvarar deras egen kreativitet.

Alla Canon-fotografer kan registrera sig för tjänsten CANON iMAGE GATEWAY, som ger tillgång till den senaste informationen om EOS, användbara uppdateringar och exklusivt EOS-innehåll – plus verktyg som ger möjlighet att skapa sina egna Video Podcasts och lagra bilder online.

En snabbtitt på funktionerna:

-  15,1 megapixels APS-C CMOS-sensor
-  Videoinspelning i Full HD med HDMI-anslutning för visning och uppspelning på en HDTV
-  ISO 100-3200 (kan utökas till 12800)
-  Bildserier med 3,4 bilder per sekund
-  Max. 170 stora JPEG-bilder i en enda serie
-  3,0” ClearView LCD-skärm med direktgranskningsläge
-  Brett 9-punkts autofokussystem med central korssensor
-  DIGIC 4-bearbetning i hög hastighet och överlägsen bildkvalitet
-  Integrerat rengöringssystem
-  Helt kompatibel med Canons objektivserie EF och EF-S och blixtaggregat i serien Speedlite EX, inklusive de nya Speedlite , TS-E 17 mm f /4 L  och TS-E 24 mm F/3,5 L

Leveransstart är i maj 2009.
Rekommenderat cirkapris för EOS 500D hus är 9 800 SEK inkl moms (7 840 exklusive moms)

Rekommenderat cirkapris för EOS 500D+ 18-55 f/3.5-5.6 IS är 10 900 SEK inkl moms (8 720 exklusive moms)

Rekommenderat cirkapris för EOS 500D + 18-200 f/ I:3.5-5.6 IS är 15 600 SEK inkl moms (12 480 exklusive moms)

För pressmaterial och högupplösta bilder besök www.canon.se eller vår europeiska bildbank:
http://www.canon-europe.com/press_centre/product_information/cameras_accessories/index.asp


* Antalet kan variera beroende på SD-kortets kapacitet

För mer information, kontakta
Roel Lammers, Produktchef foto & video
Canon Svenska AB
Direkt: 08- 744 86 21
E-post: roel.lammers@canon.se

Helen Iwefors Häggblom, Pressansvarig
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 85 30
E-post: helen.iwefors-haggblom@canon.se 

 

Företaget Canon
Canon Svenska AB marknadsför och säljer branschledande produkter och lösningar för kontorsmiljö och grafisk bransch genom franchisingkedjan Canon Business Center och fristående leverantörer. Företaget marknadsför och säljer också produkter och lösningar inom bildhantering till konsument genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare. Canon Svenska AB har drygt 430 anställda och omsätter ca 1,8 miljarder kr/år. Det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm, där Canon Svenska AB är en del i den världsomspännande koncernen Canon Inc med säte i Japan. Koncernen har över 140 000 anställda - varav drygt 15 000 i Europa - och omsätter cirka 300 miljarder kronor. Ca 8 % av omsättningen år 2008 investerades i forskning och utveckling. Betydande forskarinsatser görs för att få alla företagets produkter och processer så miljöanpassade som möjligt, då koncernen prioriterar miljöfrågorna högt. Canon är rankat som det mest miljövänliga företaget år 2007 av den ideella miljöorganisationen Climate Counts i USA.

Teknisk produktspecifikation för EOS 500D [PDF, 42 KB]
spacer
					image