Canon introducerar designad affärsräknare med "grönt" betyg

2009-06-23, Canon förstärker idag sitt gröna engagemang och lanserar den snygga, specialdesignade räknarmodellen X Mark 1. En helt solcellsdriven affärsräknare som inte behöver några batterier och som tillverkats av återvunnen plast från Canons prismalinser.

I nästa generations affärsräknare ligger både mode och design i blickpunkten - med släta, exklusiva ytor på både knappar och stomme. Den strömlinjeformade, tåliga räknaren X Mark 1 finns i blankt svart eller vitt och går i Canons miljömedvetna räknarseries fotspår. Här bekräftas på nytt Canons åtagande för att minska inverkan på miljön.

Displayen på X Mark 1 består av återanvänd, överbliven plast från prismatillverkningen i Canons digitalkameror. För att ytterligare minska miljöbelastningen och energiförbrukningen är X Mark 1 Canons första affärsräknare som drivs enbart via solcell. Inga reservbatterier behövs, i motsats till majoriteten av de solcellsdrivna räknare som finns på marknaden idag.

X Mark I är den första Canon-räknaren som är certifierad enligt miljömärkningssystemet Blue Angel (Blauer Engel - http://www.blauer-engel.de/). Blue Angel är världens första och mest välkända miljöstämpel. Systemet har sedan 1978 satt standarden för eko-vänliga produkter och tjänster, som väljs ut av en oberoende jury enligt särskilt definierade kriterier. Blue Angel ges som utmärkelse till företag för deras engagemang inom miljöskydd.
- X Mark 1 är nästa generations designade räknare som bekräftar vårt åtagande att tillverka innovativa produkter som både är eleganta och visar miljöhänsyn. Våra räknare av återvunnet material hjälper företag och enskilda att minska trycket på miljön, säger Hilde Ekroll Heurlin, produktchef för räknare på Canon Svenska. X Mark 1 tar vårt miljöåtagande ännu längre än någon annan produkt, med vårt eget återvunna material och drift enbart via solcell.

Affärsräknaren X Mark 1 har funktioner för inköpspris, försäljningspris och marginal så att användarna snabbt kan lösa invecklade affärsberäkningar utan att behöva använda kalkylblad och långa formler. Med konstruktion av återvunnet material är den här räknaren en perfekt produkt för alla företag med en ekologisk profil.
X Mark 1 följer Canons företagsfilosofi Kyosei, ett initiativ som gav en mängd strategier och åtgärder inom Canons verksamhet för att minimera inverkan på miljön.

Nyckelfunktioner för affärsräknaren X Mark 1:
- Modern, snygg design (i blankt svart eller vitt)
- Solcellsdriven, inga batterier behövs
- Återvunnet material från Canons prismalinser används i displayen
- Affärsräkningsfunktion (inköpspris, försäljningspris, marginal)
- Inbyggd vinklad display
- 12 siffror

Leveransstart för X Mark 1 är augusti 2009. Rekommenderat cirkapris är 350 SEK inklusive moms (280 SEK exkl. moms).

För pressmaterial och högupplösta bilder besök www.canon.se eller vår europeiska bildbank http://www.canon.se/press_centre/image_library/index.asp


För mer information, kontakta
Hilde Ekroll Heurlin, Produktchef skrivare, scannrar och multifunktion
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 86 21
E-post: hilde.ekroll-heurlin@canon.se

Helen Iwefors Häggblom, Pressansvarig
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 85 30
E-post: helen.iwefors-haggblom@canon.se


Företaget Canon
Canon Svenska AB marknadsför och säljer branschledande produkter och lösningar för kontorsmiljö och grafisk bransch genom franchisingkedjan Canon Business Center och fristående leverantörer. Företaget marknadsför och säljer också produkter och lösningar inom bildhantering till konsument genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare. Canon Svenska AB har drygt 430 anställda och omsätter ca1,8 miljarder kr/år. Det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm, där Canon Svenska AB är en del i den världsomspännande koncernen Canon Inc med säte i Japan. Koncernen har över 140 000 anställda - varav drygt 15000 i Europa - och omsätter cirka300 miljarder kronor. Ca 9 % av omsättningen år 2009 investerades i forskning och utveckling. Betydande forskarinsatser görs för att få alla företagets produkter och processer så miljöanpassade som möjligt, då koncernen prioriterar miljöfrågorna högt. Canon är rankat som det mest miljövänliga företaget år 2007 av den ideella miljöorganisationen Climate Counts i USA.

spacer
					image