Nya Digital IXUS-modeller med ultrasmart teknik i det tunnaste formatet hittills

2009-02-18, Canon stärker i dag sin ställning inom kompakta digitalkameror med två nya modeller: den tunnaste Digital IXUS-modellen någonsin, Digital IXUS 100 IS med 12,1 megapixels och Digital IXUS 95 IS med 10 megapixels. Båda modellerna har ett nytt smart automatiskt läge, där Canons teknik för motivigenkänning gör att användarna kan ta bra bilder på ett enkelt sätt. Digital IXUS 100 IS kan även ta filmer i HD-format (1 280 x 720, 30 b/s) och har en HDMI-anslutning.

Digital IXUS 100 IS ersätter Digital IXUS 85 IS, är gjord av rostfritt stål i silver, svart, guld eller rött och är endast 18,4 mm tunn - vilket gör den perfekt för även de mest högtidliga tillfällen. Digital IXUS 95 IS är efterträdare till Digital IXUS 80 IS och har en elegant design i silver, grått, blått eller rosa. Båda modellerna har en 3x optisk zoom, och dessutom Canons optiska bildstabilisator som motverkar oskärpa.

Byggda för enastående bilder
Tack vare upplösningen på 10,0 respektive 12,1 megapixels kan bilderna används för utskrift i A2-format eller större, eller så kan bilderna beskäras för att förbättra komposition utan att förlora några detaljer. Tack vare Canons DIGIC 4-processor är båda modellerna mycket snabba och ger naturtrogna bilder med enastående skärpa och färgåtergivning.

Skönhet och intelligens
Båda modellerna har ett nytt smart automatiskt läge, vilket gör det enkelt att ta bra bilder. I det används tekniken för motivigenkänning till att analysera motivet i detalj, som ljusstyrka i motivet, kontrast i motivet, avstånd till motivet och färgton i motivet. Därefter väljs någon av de 18 tillgängliga metoderna, vilket ger perfekta inställningar för alla motiv.

Tack vare DIGIC 4-processorn är nu Canons intelligenta tekniker mer exakta än någonsin. Med den förbättrade tekniken för rörelseigenkänning går det att ta skarpa bilder av rörliga motiv. i-Contrast-tekniken gör mörka områden i foton ljusare, utan att överexponera de ljusa områdena. Tekniken för ansiktsigenkänning kan registrera flera ansikten i ett motiv och sedan justera inställningarna. Digital IXUS 100 IS har även blinkningsigenkänning, så att användaren slipper ta bilder av personer som blundar. FaceSelf-Timer förenklar gruppbilder och självporträtt genom att bilden inte tas förrän användaren syns. Tekniken för borttagning av röda ögon tar bort eventuella röda ögon vid blixtfotografering, antingen under eller efter fotograferingen.

Dessutom har båda modellerna ett smartare och förbättrat användargränssnitt - vilket gör det enklare att använda och få åtkomst till olika funktioner.

Filmer och mycket mer
Trots att den är så liten har IXUS 100 IS funktioner för att filma video med HD-upplösning (1 280 x 720), som sedan kan visas på en HD-TV via en HDMI-anslutning. Digital IXUS 95 IS kan spela in filmer med VGA-upplösning, med funktioner för Long Play-läge vilket ger lmer inspelningstid.
Båda modellerna har en ljusstark 2,5-tums PureColor-LCD II-skärm, vilket underlättar förhandsgranskning och granskning av bilder. Med den optiska sökaren kan användarna komponera bilder på ett alternativt sätt, eller i svåra ljusförhållanden.

– De här modellerna innehåller några av våra smartaste tekniker hittills och ger Digital IXUS-vänner två nya val: prestige och tunn utformning eller snygg design för varjedagsanvändning, säger Roel Lammers, produktchef för foto/video Canon Svenska AB.

Funktioner:
• Digital IXUS 100 IS: supertunn IXUS-design i silver, svart, guld eller rött
• Digital IXUS 95 IS: tunn och elegant IXUS-design i silver, grått, blått eller rosa
• 12,1 (Digital IXUS 100 IS) respektive 10,0 megapixels (Digital IXUS 95 IS)
• objektiv med 3x optisk zoom och optisk bildstabilisator
• smart automatiskt läge med teknik för motivigenkänning
• DIGIC 4-processor för snabba svarstider och suverän bildkvalitet
• mindre oskärpa tack vare av bildstabilisering och tekniken för rörelseigenkänning
• enkelt att fotografera människor tack vare tekniken för ansiktsigenkänning, blinkningsigenkänning (endast Digital IXUS 100 IS) samt FaceSelf-Timer och automatisk borttagning av röda ögon
• 2,5-tums PureColor-LCD II-skärm
• i-Contrast-tekniken gör mörka områden ljusare, utan att överexponera de ljusa områdena.
• HD-filmer och HDMI-anslutning (endast Digital IXUS 100 IS)

Leveransstart för IXUS 100 IS är i mars 2009.
Rekommenderat cirkapris är 3 200 kronor inklusive moms (2 560 kr exkl. moms).

Leveransstart för IXUS 95 IS är i mars 2009.
Rekommenderat cirkapris är 2 800 kronor inklusive moms (2 240 kr exkl. moms).


För pressmaterial och högupplösta bilder besök www.canon.se eller vår europeiska bildbank, www.canon.se/press_centre/image_library/index.asp.


För mer information, kontakta:
Roel Lammers, Produktchef foto & video
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 86 21
E-post: roel.lammers@canon.se

Helen Iwefors Häggblom, Pressansvarig
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 85 30
E-post: helen.iwefors-haggblom@canon.se


Företaget Canon
Canon Svenska AB marknadsför och säljer branschledande produkter och lösningar för kontorsmiljö och grafisk bransch genom franchisingkedjan Canon Business Center och fristående leverantörer. Företaget marknadsför och säljer också produkter och lösningar inom bildhantering till konsument genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare. Canon Svenska AB har drygt 430 anställda och omsätter ca 1,8 miljarder kr/år. Det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm, där Canon Svenska AB är en del i den världsomspännande koncernen Canon Inc med säte i Japan. Koncernen har över 140 000 anställda – varav drygt 15 000 i Europa – och omsätter cirka 300 miljarder kronor. Ca 8 % av omsättningen år 2008 investerades i forskning och utveckling. Betydande forskarinsatser görs för att få alla företagets produkter och processer så miljöanpassade som möjligt, då koncernen prioriterar miljöfrågorna högt. Canon är rankat som det mest miljövänliga företaget år 2007 av den ideella miljöorganisationen Climate Counts i USA.

Ytterligare teknisk information IXUS 100IS och IXUS 95IS [PDF, 53 KB]
Teknisk produktspecifikation IXUS 100IS [PDF, 14 KB]
Teknisk produktspecifikation IXUS 95 IS [PDF, 14 KB]
spacer
					image