Allt från bredbildsformat till telefotografering: den nya smartare Digital IXUS-generationen

2009-02-18, Canon uppdaterar i dag sin Digital IXUS-serie med två nya modeller: Digital IXUS 110 IS och Digital IXUS 990 IS.

Digital IXUS 110 IS ger det bästa som finns inom bredbildsformat med ett vidvinkelzoomobjektiv, en bredbilds-LCD-skärm och filmning av bredbilds-HD-filmer. Digital IXUS 990 IS har överlägsen teleräckvidd med en 5x optisk zoom och detaljerad bildvisning på en 3,0-tums PureColor-LCD II-skärm. Båda modellerna har ett nytt smart automatiskt läge, där Canons innovativa teknik för motivigenkänning gör att användarna kan ta bilder genom att bara sikta och trycka av.

Båda modellerna har en upplösning på 12,1 megapixels, kan ta filmer med HD-upplösning (1 280 x 720, 30 b/s) och har en HDMI-anslutning för uppspelning på en kompatibel TV. Digital IXUS 110 IS och Digital IXUS 990 IS ersätter Digital IXUS 90 IS respektive Digital IXUS 970 IS och utgör en fortsättning på IXUS-arvet med en kombination av tilltalande bildbehandling och design. Digital IXUS 110 IS finns i guld, silver, rosa och blått och Digital IXUS 990 IS har en klassisk metallfinish.

Brett eller långt
Digital IXUS 110 IS utgör en fullständig bredbildslösning för både stillbilder och video. Den har ett vidvinkelobjektiv (28 – 112 mm) som kan fånga mer av motivet, vilket gör den idealisk för landskap och gruppbilder. Det är enkelt att komponera motiv och titta på bredbildsfoton och -HD-filmer på 2,8-tums bredbilds-PureColor-LCD II-skärmen (16:9).
Digital IXUS 990 IS har en 5x optisk zoom, vilket ger användarna många möjligheter att komponera motiv - och möjligheten att se föremål på långt håll. Canons optiska bildstabilisator används till att ge skarpa resultat i hela zoomomfånget på båda kamerorna.

Exceptionell kvalitet
Båda modellerna fångar bilder med en upplösning på 12,1 megapixels, vilket innebär att det går att beskära och förstora bilder utan att förlora några detaljer. I Canons DIGIC 4-processor används förbättrade algoritmer och exakta beräkningar, vilket innebär att båda modellerna har snabb hantering och ger levande bilder med låg brusnivå med enastående skärpa och färgåtergivning.

Canon expertis: intelligent fotografering
Båda modellerna har ett nytt smart automatiskt läge, vilket gör det enkelt att ta bra bilder. I det används tekniken för motivigenkänning till att analysera motivet i detalj, som ljusstyrka i motivet, kontrast i motivet, avstånd till motivet och färgton i motivet. Därefter väljs någon av de 18 tillgängliga metoderna, vilket ger perfekta inställningar för alla motiv.

Tack vare DIGIC 4-processorn är nu Canons intelligenta tekniker mer exakta än någonsin. Med den förbättrade tekniken för rörelseigenkänning går det att ta skarpa bilder av rörliga motiv. i-Contrast-tekniken gör mörka områden i foton ljusare, utan att överexponera de ljusa områdena. I tekniken för ansiktsigenkänning ingår nu även blinkningsigenkänning, vilket minskar risken för besvikelse över porträttbilder som tagits i fel ögonblick. FaceSelf-Timer förenklar gruppbilder och självporträtt genom att vänta med att ta foton tills användaren syns.

En smartare upplevelse
Det nya aktiva visningsläget är ett roligt sätt att granska bilder - när man rör på kameran under uppspelningen aktiveras en bläddringsfunktion. Båda modellerna är enkla att använda tack vare ett förbättrat och snyggare användargränssnitt. I det finns det även möjligheten att visa tips som gör att man får ut så mycket som möjligt av kamerans funktioner.

Bland de många olika fotograferingsmetoderna i Digital IXUS 990 IS finns alternativ för kreativ fotografering: i den nya metoden Zoomoskärpa zoomas objektivet under exponeringen, vilket skapar en känsla av rörelse, med metoden Kreativ ljuseffekt rörs objektivet under exponeringen vilket ser ut som om man ”ritat med ljus”.

– De här kamerorna har nya nivåer inom intelligent funktionalitet och den typ av innovativ design som endast Digital IXUS kan erbjuda, säger Roel Lammers, produktchef för foto/video Canon Svenska AB.

Funktioner:
• bredbildsobjektiv med 4x zoom (Digital IXUS 110 IS), kraftfull 5x optisk zoom (Digital IXUS 990 IS) – båda med bildstabilisator
• 12,1-megapixels-CCD-skärm
• 2,8-tums bredbilds-PureColor-LCD II-skärm (Digital IXUS 110 IS), 3,0-tums PureColor-LCD II-skärm (Digital IXUS 990 IS)
• HD-filmer (1 280 x 720, 30 b/s) och HDMI-anslutning
• smart automatiskt läge med teknik för motivigenkänning
• DIGIC 4-processor för snabba svarstider och suverän bildkvalitet
• motverka oskärpa med hjälp av bildstabilisering och tekniken för rörelseigenkänning
• enkelt att fotografera människor tack vare teknik för ansiktsigenkänning, ansiktsval och -spårning, blinkningsigenkänning, FaceSelf-Timer samt automatisk borttagning av röda ögon.
• aktivt visningsläge för interaktiv uppspelning
• i-Contrast-tekniken gör mörka områden ljusare, utan att överexponera de ljusa områdena.
• förbättrat användargränssnitt med tips
• Digital IXUS 110 IS är tillgänglig i silver, guld, rosa och blått

Leveransstart är i april 2009. Rekommenderat cirkapris för IXUS 990IS är 4500 kr inklusive moms (3 600 kr exkl. moms) IXUS 110 IS kostar 3 800 kr inkl moms. (3 040 kr exkl.moms)

För pressmaterial och högupplösta bilder besök www.canon.se eller vår europeiska bildbank, www.canon.se/press_centre/image_library/index.asp.


För mer information, kontakta:
Roel Lammers, Produktchef foto & video
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 86 21
E-post: roel.lammers@canon.se

Helen Iwefors Häggblom, Pressansvarig
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 85 30
E-post: helen.iwefors-haggblom@canon.se


Företaget Canon
Canon Svenska AB marknadsför och säljer branschledande produkter och lösningar för kontorsmiljö och grafisk bransch genom franchisingkedjan Canon Business Center och fristående leverantörer. Företaget marknadsför och säljer också produkter och lösningar inom bildhantering till konsument genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare. Canon Svenska AB har drygt 430 anställda och omsätter ca 1,8 miljarder kr/år. Det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm, där Canon Svenska AB är en del i den världsomspännande koncernen Canon Inc med säte i Japan. Koncernen har över 140 000 anställda – varav drygt 15 000 i Europa – och omsätter cirka 300 miljarder kronor. Ca 8 % av omsättningen år 2008 investerades i forskning och utveckling. Betydande forskarinsatser görs för att få alla företagets produkter och processer så miljöanpassade som möjligt, då koncernen prioriterar miljöfrågorna högt. Canon är rankat som det mest miljövänliga företaget år 2007 av den ideella miljöorganisationen Climate Counts i USA.

Ytterligare teknisk information :

Ytterligare teknisk information IXUS 990IS och IXUS110IS [PDF, 54 KB]
Teknisk produktspecifikation Digital IXUS 110IS [PDF, 14 KB]
Teknisk produktspecifikation IXUS 990 IS [PDF, 14 KB]
spacer
					image