Redo för äventyr: Canons första vattensäkra digitalkamera

2009-02-18, Canon introducerar i dag sin första vattensäkra digitalkamera: PowerShot D10 med 12,1 megapixels. PowerShot D10 är utformad för en äventyrlig och aktiv livsstil, och är tillräckligt säker för att kunna tas med överallt, dessutom har den utmärkt bildkvalitet.

Canons DIGIC 4-processor ger en mycket snabb prestanda och enastående detaljerade bilder, samtidigt som tekniken för motivigenkänning används till att enkelt ge bra bilder i det nya smarta automatiska läget. PowerShot D10 kan bäras var som helst, och är kompatibel med ett stort antal tillbehörssystem.

Vågar gå dit andra inte vågar
PowerShot D10 är utformad för att kunna följa med på alla äventyr - från surfing till snorkling. Den är vattentät ned till 10 meter*, håller för att tappas från 1,22 meters höjd, är dammsäker** samt fungerar ända ned till -10 oC.
Det finns ett antal tillgängliga accessoarer för att skydda och ta med sig kameran i utmanande miljöer, bland annat en mjuk väska, en axelrem, en halsrem och en rem med karbinhake***. Tack vare ett innovativt anslutningssystem i kamerans alla hörn går det att välja monteringsplats av de olika remmarna . Dessutom går det att ändra kamerans utseende med hjälp av tre stycken olika  skal.

Exceptionell kvalitet
En upplösning på hela 12,1 megapixels fångas med sensorn i kameran, vilket innebär att foton kan beskäras eller förstoras utan att förlora några detaljer. Objektivet med 3x zoom ger möjlighet till ett antal olika kompositionsalternativ och bildstabilisatorn förhindrar att kameraskakningar orsakar oskärpa. Det här är särskilt praktiskt under den typ av aktiviteter som kameran är utformad för.


Lätt att använda

För att se till att användaren kan fokusera på det som händer används DIGIC 4-processorn för ett antal intelligenta funktioner som gör det enkelt att ta bra foton. I det nya smarta automatiska läget används tekniken för motivigenkänning till att analysera motivet i detalj, som ljusstyrka i motivet, kontrast i motivet, avstånd till motivet och färgton i motivet. Kameran väljer sedan den bästa metoden av de 18 tillgängliga, så att inställningarna blir perfekta för motivet.

Nyhet: blinkningsigenkänning
Även de mest aktiva tillfällena kan fotograferas utan oskärpa tack vare Canons teknik för rörelseigenkänning, som upptäcker både kamera- och motivrörelser och justerar inställningarna efter det. Det går att ta naturliga bilder av personer med hjälp av tekniken för ansiktsigenkänning. Den innehåller nu även tekniken för blinkningsigenkänning, som minskar risken för att ta foton av personer när de blundar. Canons i-Contrast-teknik gör mörka områden i foton ljusare, utan att överexponera de ljusa områdena.

PowerShot D10 har även en särskild 2,5-tums PureColor-LCD II-skärm, som har utformats särskilt för utomhusbruk. Skärmen skyddas av ett 2 mm tjockt skydd och har dubbla ljusstyrkan jämfört med vanliga PureColor-LCD II-skärmar, vilket gör det enkelt att komponera motiv och granska bilder nästan var som helst.
Det finns ett stort antal fotograferingsmetoder och speciella motivprogram för allt från stranden till backen - inklusive metoderna Under Vatten, Snö och Strand - vilket gör att du snabbt kan få åtkomst till rätt inställningar. FaceSelf-Timer förenklar gruppbilder genom att vänta med att ta foton tills användaren syns.

– PowerShot D10 är en innovativ ny kamera, säger Roel Lammers, produktchef för foto/video Canon Svenska AB. Den gör att man får tillgång till de utmärkande egenskaperna för PowerShot-kamerorna – utmärkt bildbehandling och lättanvändbarhet - till platser dit man helt enkelt inte kan ta med sig de flesta andra kameror.

Funktioner:
• vattensäker (till 10 m), stötsäker (1,22 m), köldtålig (-10 °C) och dammsäker digitalkamera
• 12,1 megapixels
• objektiv med 3x optisk zoom och optisk bildstabilisator
• smart automatiskt läge med teknik för motivigenkänning
• DIGIC 4-processor för snabba svarstider, suverän bildkvalitet och intelligenta tekniker
• ljusstark 2,5-tums PureColor-LCD II-skärm med 2 mm tjockt skydd
• motverka oskärpa med hjälp av bildstabilisering och tekniken för rörelseigenkänning
• enkelt att fotografera människor tack vare tekniken för ansiktsigenkänning, ansiktsval- och spårning, blinkningsigenkänning - samt FaceSelf-Timer och automatisk borttagning av röda ögon
• tillbehörssystem med axelrem, halsrem, rem med karbinhake samt framlockssats
• många fotograferingsmetoder och speciella motivprogram
• VGA-filmer med 30 b/s


Leveransstart i maj 2009. Rekommenderat cirkapris är 3 900 kronor inklusive moms (SEK 3 120 kronor exkl. moms).

För pressmaterial och högupplösta bilder besök www.canon.se eller vår europeiska bildbank, www.canon.se/press_centre/image_library/index.asp.

* IEC/JIS IP-skydd motsvarande IPX8.
** IEC/JIS IP-skydd motsvarande IPX6.
*** Se Mer information.

För mer information, kontakta:
Roel Lammers, Produktchef foto & video
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 86 21
E-post: roel.lammers@canon.se

Helen Iwefors Häggblom, Pressansvarig
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 85 30
E-post: helen.iwefors-haggblom@canon.se


Företaget Canon
Canon Svenska AB marknadsför och säljer branschledande produkter och lösningar för kontorsmiljö och grafisk bransch genom franchisingkedjan Canon Business Center och fristående leverantörer. Företaget marknadsför och säljer också produkter och lösningar inom bildhantering till konsument genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare. Canon Svenska AB har drygt 430 anställda och omsätter ca 1,8 miljarder kr/år. Det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm, där Canon Svenska AB är en del i den världsomspännande koncernen Canon Inc med säte i Japan. Koncernen har över 140 000 anställda – varav drygt 15 000 i Europa – och omsätter cirka 300 miljarder kronor. Ca 8 % av omsättningen år 2008 investerades i forskning och utveckling. Betydande forskarinsatser görs för att få alla företagets produkter och processer så miljöanpassade som möjligt, då koncernen prioriterar miljöfrågorna högt. Canon är rankat som det mest miljövänliga företaget år 2007 av den ideella miljöorganisationen Climate Counts i USA.

Mer teknisk information PowerShot D10 [PDF, 52 KB]
Teknisk produktspecifikation PowerShot D10 [PDF, 14 KB]
spacer
					image