Canons superkompakta vidvinkelzoomkamera PowerShot SX200 IS – den perfekta resekamraten

2009-02-18, Canon utökar i dag PowerShot-serien med digitalkameror med PowerShot SX200 IS – en ny superzoommodell i ett kompakt format. Den här 12,1-megapixelskameran är den perfekta reskamraten. Den har ett vidvinkelobjektiv (28 mm) med 12x optisk zoom och Canons DIGIC 4-processor, vilket ger ultrasnabb prestanda och enastående bildkvalitet.

Det går att filma i HD-format (720p, 30 b/s) och sedan spela upp filmerna på en HD-TV via den inbyggda HDMI-anslutningen. Det finns ett fullständigt manuellt läge vilket ger användarna kontrollen om så önskas.

Utformad för resor
PowerShot SX200 IS har en klassisk aluminiumdesign och finns i svart, blått och rött. Den har massor av kraft i ett kompakt format, vilket gör den till den perfekta kameran för resenären. Ett kraftfullt 12x zoomobjektivt med brännvidd från 28 mm och uppåt kan användas för allt från landskap till föremål på långt håll. Canons teknik för optisk bildstabilisering i fyra steg motverkar oskärpa som orsakas av kameraskakningar - både vid telefoton och vid svag belysning.

Litet format, hög kvalitet
En upplösning på hela 12,1 megapixels fångas med sensorn i kameran, vilket innebär att du kan beskära eller förstora foton utan att förlora några detaljer. I Canons DIGIC 4-processor används förbättrade algoritmer och exakta beräkningar, vilket innebär att PowerShot SX200 IS har snabb hantering och ger levande bilder med låg brusnivå och enastående skärpa och färgåtergivning.

Intelligenta funktioner ger maximal kreativitet
PowerShot SX200 IS har nu ett nytt smart automatiskt läge och ett förbättrat enkelt läge, vilket ger maximala resultat med minimal ansträngning. I både de här lägena används Canons teknik för motivigenkänning till att analysera motivet - kontrollera motivets ljusstyrka, motivets kontrast, avståndet till motivet och motivets färgton – och sedan väljs den bästa inställningen. Fotografer som vill få fullständig kontroll över sina foton kan växla till läget med fullständig manuell kontroll.

DIGIC 4-processorn ger även bättre exakthet i Canons andra intelligenta tekniker. Den förbättrade tekniken för rörelseigenkänning och tekniken för servoautofokus hjälper till med att ta skarpa bilder av rörliga föremål, och i-Contrast används till att göra mörka områden av motivet ljusare utan att överexponera de mörka områdena. Canons teknik för ansiktsigenkänning innehåller nu även blinkningsigenkänning, vilket minskar risken för besvikelse över porträttbilder som tagits i fel ögonblick. FaceSelf-Timer förenklar gruppbilder och självporträtt genom att bilden inte tas förrän användaren syns.

Filmer med HD-upplösning

För de ögonblick som förtjänar att visas på en tv kan användarna förutom stillbilder filma videofilmer i HD-format (720p). Därefter kan den integrerade HDMI-anslutningen användas för uppspelning på en HD-tv.
Tack vare den stora 3,0-tums LCD-skärmen går det enkelt och komponera motiv och granska foton och filmer. Skärmen har även en bred betraktningsvinkel så att många kan titta samtidigt. Dessutom finns det ett nytt smart användargränssnitt med tips på skärmen - perfekt för användare som vill lära sig mer om hur olika inställningar påverkar foton.

– PowerShot SX200 IS har stort zoomintervall, hög upplösning och möjlighet att spela in filmer med HD-format, vilket gör att du kan fånga alla detaljer av dina äventyr, säger Roel Lammers, produktchef foto/video Canon Svenska AB.


Funktioner:
- kompakt, med 12x optisk zoom från 28 mm
- objektiv med optisk bildstabilisator med 4 steg
- 12,1 megapixels
- DIGIC 4 för snabba svarstider, suverän bildkvalitet och intelligenta tekniker
- smart automatiskt läge med teknik för motivigenkänning
- mindre oskärpa tack vare bildstabilisatorn, tekniken för rörelseigenkänning och servoautofokus
- enkelt att fotografera människor tack vare ansiktsigenkänning AF/AE/FE/WB, ansiktsval och -spårning, FaceSelf-


Timer samt automatisk borttagning av röda ögon.
- 3,0-tums högupplöst LCD-skärm
- HD-filmer (720p), med HDMI-anslutning
- olika fotograferingsmetoder, inklusive manuell kontroll och ett enkelt läge
- nytt lättanvänt användargränssnitt med tips
- klassisk aluminiumdesign i svart, blått och rött

Leveransstart är i mars 2009. Rekommenderat cirkapris är 3900 kronor inklusive moms
 (3 120 kr exkl. moms).

För pressmaterial och högupplösta bilder besök www.canon.se eller vår europeiska bildbank, www.canon.se/press_centre/image_library/index.asp.


För mer information, kontakta:
Roel Lammers, Produktchef foto & video
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 86 21
E-post: roel.lammers@canon.se

Helen Iwefors Häggblom, Pressansvarig
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 85 30
E-post: helen.iwefors-haggblom@canon.se


Företaget Canon

Canon Svenska AB marknadsför och säljer branschledande produkter och lösningar för kontorsmiljö och grafisk bransch genom franchisingkedjan Canon Business Center och fristående leverantörer. Företaget marknadsför och säljer också produkter och lösningar inom bildhantering till konsument genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare. Canon Svenska AB har drygt 430 anställda och omsätter ca 1,8 miljarder kr/år. Det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm, där Canon Svenska AB är en del i den världsomspännande koncernen Canon Inc med säte i Japan. Koncernen har över 140 000 anställda – varav drygt 15 000 i Europa – och omsätter cirka 300 miljarder kronor. Ca 8 % av omsättningen år 2008 investerades i forskning och utveckling. Betydande forskarinsatser görs för att få alla företagets produkter och processer så miljöanpassade som möjligt, då koncernen prioriterar miljöfrågorna högt. Canon är rankat som det mest miljövänliga företaget år 2007 av den ideella miljöorganisationen Climate Counts i USA.

Mer teknisk information PowerShot SX200IS [PDF, 51 KB]
Teknisk produktspecifikation PowerShot SX200IS [PDF, 15 KB]
spacer
					image