Smartaste funktionerna någonsin - Canons senaste IXUS-och PowerShotmodeller sköter fotograferingen åt dig!

Canon satte användarvänlighet och optimal bildkvalitet i fokus när man utvecklade de nya kamerorna i IXUS- och PowerShot-serierna. I den helt nya funktionen "Smart Auto" väljer kamerorna den bästa av de 18 tillgängliga metoderna åt dig.

Kamerorna har också en DIGIC 4-bildsensor, vilket ger snabbare bearbetning, skarpare bilder och mindre brus än tidigare generationers bildsensorer. Vilket medför att man enkelt kan fotografera som ett riktigt proffs utan att behöva bry sig om tekniska inställningar. Idealiskt när du vill ta bilder till exempelvis till en fotoblogg, på konsert, eller på ett snyggt plagg i ett skyltfönster.

Smarta funktioner, bättre bilder
De nya IXUS- och PowerShot * modellerna har också andra praktiska funktioner som ansiktsigenkänning, blinkningsigenkänning samt automatisk borttagning av röda ögon. De har en dessutom funktionen FaceSelf-Timer som gör det enkelt att ta bilder av grupper, eftersom bilden inte tas förrän du är på plats.
Enligt Roel Lammers, produktchef för foto på Canon Svenska, gör det smarta automatiska programmet det nu enklare än någonsin att ta bra bilder.

- De nya kamerorna är helt enkelt "smartare" än de tidigare modellerna och hjälper dig därmed att ta bättre bilder, säger Roel Lammers, och nämner bland annat förbättrad rörelseigenkänning, som ger dig skarpare bilder av rörliga föremål, och i-Contrast-funktionen, som gör mörkare områden ljusare utan att överexponera ljusa områden.
Digital IXUS 100 IS är med sin eleganta design ett av flaggskeppen i den nya IXUS-serien. Kameran är Canons tunnaste hittills, och det snygga kamerahuset i rostfritt stål är tillgängligt i silver, svart, guld och rött. Kameran har en 2,5-tums PureColor-LCD II-skärm, 3,0x optisk zoom och funktioner för att filma med HD-kvalitet (1280x 720, 30 b/s) samt en HDMI-anslutning. Den har dessutom en upplösning på 12,1 megapixels, vilket gör att du kan ta detaljrika bilder för utskrift upp till A2+-format.

- Den här kameran är perfekt för alla som vill kunna ta bra bilder snabbt och enkelt, utan att behöva hålla på med olika komplicerade inställningar. Om du vill använda vidvinkel bör du välja Digital IXUS 110 IS och om du vill ha ett stort zoomomfång bör du välja PowerShot SX 200 IS, säger Roel Lammers.

Huvudfunktioner:
- teknik för motivigenkänning
- DIGIC 4-bildsensor ger snabb svarstid och överlägsen bildkvalitet
- undvik oskarpa bilder tack vare bildstabilisering och tekniken för rörelseigenkänning
- ta bilder av människor med hjälp ansiktsigenkänning, blinkningsigenkänning samt automatisk borttagning av röda ögonfunktionen FaceSelf-Timer gör det enkelt att ta bilder av grupper av människor
- i-Contrast gör mörka områden ljusare, utan att överexponera de ljusa områdena

För pressmaterial och högupplösta bilder besök www.canon.se eller vår europeiska bildbank http://www.canon.se/press_centre/image_library/index.asp


* Smart Auto funktionen finns i följande modeller; IXUS 100 IS, IXUS 110 IS, IXUS 95 IS, PowerShot 2100 IS, PowerShot SX200 och PowerShot D10.


För mer information, kontakta:
Helen Iwefors Häggblom, pressansvarig
Canon Svenska AB
Direkt: 08 - 744 85 30
E-post: helen.iwefors-haggblom@canon.se


Företaget Canon
Canon Svenska AB marknadsför och säljer branschledande produkter och lösningar för kontorsmiljö och grafisk bransch genom franchisingkedjan Canon Business Center och fristående leverantörer. Företaget marknadsför och säljer också produkter och lösningar inom bildhantering till konsument genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare. Canon Svenska AB har drygt 430 anställda och omsätter ca 1,8 miljarder kr/år. Det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm, där Canon Svenska AB är en del i den världsomspännande koncernen Canon Inc med säte i Japan. Koncernen har över 140000 anställda - varav drygt 15000 i Europa - och omsätter cirka 300 miljarder kronor. Ca 9 % av omsättningen år 2008 investerades i forskning och utveckling. Betydande forskarinsatser görs för att få alla företagets produkter och processer så miljöanpassade som möjligt, då koncernen prioriterar miljöfrågorna högt. Canon är rankat som det mest miljövänliga företaget år 2007 av den ideella miljöorganisationen Climate Counts i USA. Mer information om Canon finns på www.canon.se.

spacer
					image